seda ökmen

seda ökmen

, bir kitap okudu
10/10
·112 syf.·
Beğendi
·
3 saatte okudu
·
2021 47. kitabı
Peyami Safa
8/10 · 121,1bin okunma
Reklam
Ay ışığında Zorba ya bakıyordum. Korkusuzca ve safça kendini dünyaya nasıl uydurduğunu, vücudunun ve ruhunun nasıl birleştiğini, kadının, erkeğin, beynin, uykunun ve her şeyin kendi kendine, neşe ve uyum içinde, onun teniyle bütünleşip nasıl Zorba yı oluşturduğunu görüyordum. İnsanla dünyanın bu derece dostça bağdaştığını asla görmemiştim.
Sayfa 160·Kitabı okudu
Mutluluğun basit ve açık bir şey olup bir bardak şarap, bir kestane, kendi halinde bir mangalcık ve denizin uğultusundan başka bir şey olmadığına aklım yattı. Yalnız, bütün bunların, mutluluk olduğunu insanın anlayabilmesi için basit ve açık bir kalbe sahip olması gerekiyordu.
Sayfa 102·Kitabı okudu
Bir mutluluğu yaşarken onu kavramamız zordur, ancak o geçip de arkamıza baktığımız zaman, birdenbire biraz da hayranlıkla ne kadar mutlu olduğumuzu anlarız.
Sayfa 86·Kitabı okudu