Hz Ali'nin Sözlerinden: "Şer üzerindeki insan hiç kimseye hayır gözüyle bakmaz, zira onun görüşleri kendi içininin dışarıya aksetmiş sûretlerinden ibarettir."
"Zaman gebedir. Şer gibi görünenin içinden bir hayır doğabilir. O an için bize dert veren şeyin yarın bize kuvvet vermiş olduğunu fark edebiliriz." | Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez, Kemal Sayar
Alıntı
Evet bu kâinatta hayır-şer, lezzet-elem, ziya-zulmet, hararet-bürudet, güzellik-çirkinlik, hidayet-dalalet birbirine karşı gelmesi ve içine girmesi, pek büyük bir hikmet içindir.
Sayfa 50
Alıntı
"bin düşün, bir hareket et"
Kim zerre kadar hayır yapmışsa karşılığını görecektir. Aynı şekilde kim de zerre kadar şer işlemişse karşılığını bulacaktır.
Sayfa 121 - Serhend
Mutabık Me'hazler
Said-i Nursi Eserlerinde Kürt Halk Kültüründen Birkaç Örnek) Aydin ÜNEŞİ, M. Zahir ERTEKİN Çend Nimûne ji Çanda Gelêrî ya Kurdî di Berhemên Seîdê Nûrsî da