sümeyye çolak

155 syf.
6/10 puan verdi
·
33 saatte okudu
Kitap iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım yazarın 20'li yaşlarında Adolf Hitler dönemindeki esir kampından anılara, parçalara yer veriyor. Bu kısımı oldukça akıcı, kolay okunabilen ve esir kampından fazlaca rahatsız edici ayrıntı vermemesiyle başarılı buldum. Ancak ikinci kısım çok sıradan. Sanki hiçbir şey anlatmıyor gibi. Özellikle yazarın hastalarından verdiği küçük örnekler sanki insanların yıllarca yaşadığı problemlerin, korkuların çözümü bu kadar kolay ve hızlı çözüme sahipmiş gibi anlatılmış. Bana hastalarının hayatına sihirli değnek dokumdurmuş hissi verdi ve maalesef yetersiz buldum. Belki döneminde etkileyiciydi ancak şu an kolay okunabilirliği ve 2. Dünya Savaşı'nın zulümlerinden dolayı üne sahip olduğunu düşünüyorum. Popüler kültür diye belki hızlıca okunabilir.
İnsanın Anlam Arayışı
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202335,1bin okunma
Reklam
398 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Detaylı ama herkese hitap eden, renklendirilmiş bilgi kaynağı
Bu kitapla yolum bir kütüphanede kesişti ve yüksek yapılara ilgi duyduğum için hemen göz atmaya başladım. Kitap elinize alır almaz size ağırlığıyla bir şeyler anlatıyor. Sayfalarının kuşe kağıt oluşu her bir fotoğrafın renkli baskısı diagramlardan kaçılmaması ve içinde hem herkese hitap eden hem de mesleki olarak özet ama yeterli bilgilerin toplanmış olması ile beni çok etkiledi. Başlangıçta ilk gökdelenler ve gökdelen kavramının gelişiminden bahsederken daha sonrasında temel çeşitleri ve inşaat tekniklerinden bahseden yazar, tüm bu bilgi aktarımından sonra her bir yapıyı büyük bir detay ve özenle işlemiş. Asansörlerin saniyedeki hızından tutun projede bulunan şirketlerin mail adresleri ve telefon numaralarına kadar. Dönüp dönüp bakmalık, aklına takılan şeyi kütüphanenden bu kitabı çekip bulmak bir eser.
Yüksek Yapılar İstanbul'dan Örnekler
Yüksek Yapılar İstanbul'dan ÖrneklerRifat Sağlam · Nobel Akademik Yayıncılık · 01 okunma
52 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Başarılı eskizler, başarısız biyografi
Kitap Mimar Sinan'ın biyografisinden ve eserlerinin renklendirilmiş eskizlerinden oluşuyor. Metin Keskin tarafından çizilen eskizleri oldukça başarılı buldum. Onun sayesinde sayfaları zevkle çevirdim ancak biyografi kısmı maalesef çok yetersiz. Bazı sayıların üzerinde çokça durulmuş ama altı doldurulmamış. Aynı zamanda bazen yazar detaylarda boğulmuş ve kendi fikrine bol bol yer vermiş. Dil olarak da maalesef çok zayıf buldum. Bana çocukken yaptığımız performans ödevlerini hatırlattı. Kısacık olduğu için hemen akıp gitti ancak eskizleri olmasa internet yazılarından farksız olurdu. Puanın sebebi de güzel eskizler...
Mimar Sinan
Mimar SinanSuphi Saatçi · Ötüken Neşriyat · 202115 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
464 syf.
7/10 puan verdi
·
619 günde okudu
Basic Design
Kitap temel tasarım derslerinde dönem boyunca hatta bazen dönemler boyunca öğrenilip uygulanmaya çalışılan prensiplere değiniyor. Mimarlık 1. Sınıf öğrencilerine ilk dönem özellikle Basic Design derslerinde yardımcı olacak bir sürü ilkeyi özet halinde ama yeterli bir biçimde içeren kaynak kitapta diyebiliriz. Fotoğraf ve renklendirmelerle zenginleştirilirse daha yararlı olabileceğini düşünüyorum çünkü bu kitabın okuyucu kitlesi henüz plan kesit kavramına yeni aşina olmaya çalışırken bu kadar özel yapıların, şehirlerin karmaşık planlarını okuyabilecek ve anlayabilecek yetkinliğe sahip değil.
Mimarlık: Biçim, Mekan ve Düzen
Mimarlık: Biçim, Mekan ve DüzenFrancis D. K. Ching · Nobel Akademik Yayıncılık · 061 okunma
280 syf.
6/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Kitap Türkçe'ye çevrilerek oluşturulmuş derleme bir eser. Genel olarak mekan, an, imge, atmosfer gibi konuların üzerinde duruyor ve çeşitli alıntılarla beraber sorgulamalarda bulunuyor. Çoğu zaman bu sorgulamalar Bachelard çevresinde toplanıyor. Ancak dil ve çeviri konusunda büyük sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Çeviri çoğu yerde eksik ve dil de bu sebepten dolayı çok karmaşık. Konunun derinliğiyle beraber bu durum kitabı çıkmaza sokuyor. Bitirmek ve anlamak için çok çaba sarf ettiğim bir kitap oldu. Aynı zamanda kitabın mimariyle bağlantıya girmesi için 100 sayfadan fazla okumak gerekiyor. Bachelard severlere ve mekan kavramının felsefesi üzerinde derin okumalar yapmak isteyenlere tavsiyemdir ancak benim için 2022 yılının son kitabı olan bu eserin mimarlık öğrencileri için çok gerekli olmadığını düşünüyorum
Mimarlar Neden Bachelard Okur?
Mimarlar Neden Bachelard Okur?Sümeyye Yıldız · Ketebe Yayınları · 20213 okunma
Reklam
616 syf.
8/10 puan verdi
·
26 günde okudu
Bilgiyi yayımlamaktan çok, bilginin peşinde koşmakla ilgileniyordu.
Yazar bize kronolojik olarak Leonardo da Vinci'nin yaşam öyküsünü tüm detaylarıyla sunuyor. Leonardo da Vinci'nin hepimizin bildiğinden çok daha meraklı ve çok yönlü birisi olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda kendi tuttuğu günlükler sayesinde hakkında dönemine göre çokça bilgiye ve eskizlere sahip oluyoruz. Hayatının başlangıç döneminde resim ve heykele çokça vakit ayırıp ilgilensede aslında ilerleyen zamanlarda resimini geliştirmek için düştüğü bilim dallarından çok daha fazlasıyla ilgileniyor. Astronomiden anatomiye mimariden geometriye... Ama Leonardo'nun bir problemi var ki o da bitirememe. Sanat eserinin hiçbir zaman bitmeyeceğini içinde bulunan biri olarak biliyor ve katılıyorum ancak bilimsel bilgilerini araştırmalarını sun(a)mayışı yüzyıllar boyu keşiflerinin yenilenmesi sebebiyet veriyor. Ama yazarında söylediği gibi 'Çalışmalarını yayımlamaması, bilim tarihindeki etkisinin yok olmasına yol açtı. Ama bu durum, dehasını küçültmedi.' Her konuyla Leonardo kadar ilgili ve meraklı olmadığım için anatomi gibi bazı bölümlerdeki detaylı bilgiler ve açıklamalar bana biraz yorucu geldi ancak bu kadar detaylı işlenen bir yaşam öyküsü için olması gerektiğini düşünüyorum. Basılan resimler ve kalitesi de Domingo yayınları sayesinde okumaya zevk veriyordu.
Leonardo da Vinci
Leonardo da VinciWalter Isaacson · Domingo Yayınevi · 2020465 okunma
153 syf.
4/10 puan verdi
·
22 günde okudu
Başarısız
Başlangıçta kitaba göz atarken konu başlıklarından ve Tifa olmasından dolayı çok yararlı olabileceğini düşünüyordum ancak başlıkların altı doldurulmadığı için zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda kelime hataları cümle arasında karşımıza çıkan büyük harfler çok özensiz hissettiriyor. Bazı başlıkların açıklanamaması ve görselle desteklenmemesi, görselle desteklenenlerin de görsellerinin siyah beyaz olması hiç bir şey anlatmamasına sebep olmuş. Bitirmek için bitirdim. Mimarlık adına çok daha yararlı ve kıymetli kitaplar var.
Mimarlık Öğrencisi Rehberi
Mimarlık Öğrencisi RehberiMohamed Ahmed Abdellatif · İkinci Adam Yayınları · 20195 okunma
63 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitap kısa görünümlü ama dolu dolu. Okunmasının ve sindirilmesinin zaman alacağını ve dönemin Avrupa'sına hakim olunduğu takdirde daha anlaşılır hale geleceğini düşünüyorum. Kitaplıkta bulunmalı ve dönem dönem dönüp tekrardan bakılmalı.
Mimarlık Öğrencileriyle Söyleşi
Mimarlık Öğrencileriyle SöyleşiLe Corbusier · Yapı Kredi Yayınları · 2018172 okunma
101 syf.
5/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitabın içersinde birçok yerde bulabileceğiniz basitlikte bilgiler yer alıyor.Yazarın -aynı zamanda mimarın- bilgileri karmaşadan uzaklaştırma çabasını okurken anlayabildim ama bence fazla sadeleştirilmiş. Kitabın içerik olarak orijinal dil ve ülkesinde daha yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı tavsiye etmiyorum.
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey
Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 ŞeyMatthew Frederick · Yapı Endüstri Merkezi Yayınları · 2016251 okunma
Resim