sümeyye çolak

Bir de ölmek var diye düşünen kişi, bazı yalnızlıkları yaşamamıştır, bazı uçurumlarda idrak edilen ölümsüzlüğün kaçınılmazlığını da...
Reklam
İnsan, kendini hayata ait hissettiğinde yaşar, mevsimleri fark ettiğinde yaşar.. Yaşamak dokunmakla, koklamakla, sevmekle, sonbaharla, yazla, güneşle, yağmurla, gülüp ağlamakla, anlaşmak ve anlaşılmakla ilgili bir şey. Basit şeyler istediğinde yaşarsın, olağan akışın parçası olabildiğinde...Diğerinin adı sadece paralı olmak. Para zenginlerindir; yaşamak ise isteyen herkesin, hepimizin..
Kendi kendine günde bin kere "Şu dünyada hiçbir şeyin kıymeti yok," diye tekrarlamak; kendini ebediyen aynı noktada bulmak ve bön bön, bir topaç gibi fır dönmek...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Halbuki gözlerin işlevi görmek değil ağlamaktır; gerçekten görmek için de gözlerimizi kapatmamız gerekir: Vecdin şartıdır bu, gönül gözüyle yegâne görüşün; oysa ki algı, zaten görülmüş'ün, tamiri imkansız bir hep bilinmiş'in dehşeti içinde tükenir.
Kendi doğrularına inananlar -insanların hafızasında iz bırakan yegâne kimseler- arkalarında da cesetlerle dolu bir yeryüzü bırakırlar
Reklam
Kapıdan çıkmak tehlikeli bir iştir Frodo. Yola adımını atarsın ve eğer ayağını sağlam tutmassan nereye sürükleneceğin belli olmaz.
Sayfa 108Kitabı okudu
Ortak geçmişini paylaştığın kişiler gittiğinde, yanlarına geçmişin yarısını da alırlar. Aslında tümünü, çünkü yarım geçmiş yoktur.
Tarihçi Eric Hobsbawm, "Eski usullerin hayatta olduğu yerde, gelenekleri canlandırmaya da gelenek icat etmeye de gerek yoktur" der.
Sayfa 39 - 500. AlıntımKitabı okudu
Hayatın beraberinde getirdiği bunca dolaşım ve değişimden sonra kesinkes son adresim burası olmalı.
Sayfa 222Kitabı okudu
"Morten, insanın deniz kenarında canının sıkılmaması çok tuhaf. Bir başka yerde üç-dört saat hiçbir şey yapmadan ya da hiçbir şey düşünmeden böyle sırtüstü yatabilir misiniz?"
Sayfa 110 - 2024'ün ilk alıntısıKitabı okudu
Reklam
Roma'yı düzensizliğimizin dağları olarak görüyorduk ve en azından ben orada aslında sevmediğim güney uğruna değil, artık evde bana yer olmadığı için yaşıyordum.
Mimari, doğası gereği, her zaman modern dünyadaki reform ve değişimin hem güçlü bir simgesi hem de etkili bir aracı oldu.
Ev içindeki dekor yüzünden gün­lük yaşamdaki benliğimize (belki de bizim aslımızı yansıtmayan kimliğe) zincirlenir kalırız.
Sayfa 102Kitabı okudu
İyi kitaplar yalnızca duygularımızı ve çevremiz­dekilere benzer insanları betimlemekle kalmaz, bun­ların bizim betimlediğimizden çok daha güzel betim­lenmesini sağlayan bir becerinin varlığına işaret ederler. Bu kitapların işledikleri gerçeklerin bizim de gerçeklerimiz olduğunu düşünür, ancak bu gerçekle­ri kitapları okumadan kendi kendimize dile getirmeyi başaramayız.
Kitaplar bize kendi hayatımızın fark edeme­diğimiz yönleriyle ilgili bir şeyler anlatırlar. Başka bi­rinin kaleme aldığı bir kitaptaki sözcükler, kim oldu­ğumuzu ve nasıl bir dünyada yaşadığımızı tüm de­rinliğiyle kavramamızı sağlarlar
517 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.