Ayşe Akgün

En iyileştirici şeylerin doğadan , özellikle de çok kolay ulaşılabilir ve basit olanlardan çıktığına inanıyorum .Doğanın ilaçları güçlü ve yalındır; karpuzun yeşil kabuğu üzerindeki uğurböceği, bir pamuk ipliğindeki nar bülbülü ,mükemmel çiçekler açmış bir yabani ot, kayan bir yıldız, hatta sokaktaki kırık bir cam parçasında yansıyan gökkuşağı,doğru ilaç olabilir. Devamlılık garip bir şeydir: Muazzam bir enerji açığa çıkarır,beş dakika durgun suyu düşünmek bile onu bir ay boyunca besleyebilir.
Sayfa 212·Kitabı okudu
Reklam
Geldiğim ıssız yerlerde eski bir söz vardır: “Cehalet hiçbir şey bilmemek ve iyinin cazibesine kapılmaktır.Masumiyetse her şeyi bilmek ve yine de iyinin cazibesine kapılmaktır.”
Sayfa 170·Kitabı okudu
Sevmek onunla birlikte kalmak demektir.Fantezi dünyasından çıkıp kalıcı bir sevginin mümkün olduğu bir dünyaya girmek demektir.Sevmek her bir hücreniz “Kaç!” derken , kalmak demektir.
Sayfa 161·Kitabı okudu
Sizi tıpkı yerdeki bir ağaç, evdeki bir çiçek ya da yan avludaki bir gül bahçesi gibi canlı, gelişen bir criatura, bir varlık olarak gren bir sevgiliye/dosta sahipseniz... size’gerçek,yaşayan ,soluk alıp veren bir kendilik olarak ;insan olan, ama çok güzel,ıslak ve büyülü şeylerden yapılmış bir kendilik olarak bakan bir sevgiliye ve dostlara sahipseniz...işte aradığınız insanlar bunlardır.
Sayfa 129·Kitabı okudu
Bir olan ,ikidir de .İki olan üçü yaratır .Yaşayan ölecektir.Ölen yaşayacaktır.
Sayfa 121·Kitabı okudu