Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra

112 syf.
5/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Romanımız minik bir otelde kalan ufak bir topluluğun içerisinden , evli ve çocuklu bir kadının henüz yeni tanışmış olduğu bir fransızla kaçması ve insanların bu olay üzerine birbirleri ile görüş ayrılığına düşmesiyle başlıyor.Hikayeyi aktaran karakterimizin, olaya bakış açısından etkilenen Bayan C isimli otel misafirlerinden biri , hayatından geçmiş olan ve unutamadığı o 24 saati karakterimize anlatmaya karar veriyor ve başlıyor içini dökmeye. Anlattığı hikayeden benim çıkarımım : İnsanlara ne kadar yardımcı olmak istesek de ve onlara sevgiyle muamele edip içtenlikle davransak da Onları asla değiştiremeyeceğimizdir (Yani bu olasılık var olsa da düşüktür.) Bizim vaktimiziden ,emeğimizden ve sevgimizden faydalanıp bize değersizlik duygusunu tattırdıkları gerçeğini bir kez daha hatırlamış oldum. Roman boolca tasvirler içermesine rağmen benim için akıcı geçti. Zaten sadece 112 sayfadan oluşan kısa bir roman.Fakat daha uzun olsaydı yine de okumazdım hikaye kısa olduğu için tasvirler katlanılabilir düzeydeydi benim için.
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Panama Yayıncılık · 2019127bin okunma
Reklam
112 syf.
5/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig
7.6/10 · 127bin okunma
“ Ve bir kez daha ,ruh, fikir ya da duygu diye adlandırdığımız şeylerin aslında ne kadar zayıf, zavallı ve acı veren şeyler olduğunu hissediyorum korkuyla. “
Sayfa 107Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“ Onunla bir daha asla karşılaşmamalı ,bir daha asla gözlerine bakmamalıydım”
Fakat bir kadının hisleri, sözcüklere ya da bilinçli bir farkındalığa gerek kalmadan da her şeyi bilir, anlar.
Reklam
Kübra tekrar paylaştı.
"Halbuki: İslâm Medeniyeti'nde en büyük değer iyiliktir, erdemdir, yani fazilettir, hayırdır. Farabi'nin de Medinetü'l Fazıla'sında dediği gibi. İslâm Sitesi, fazilet esasına dayanan sitedir. İslâm şehri, ki toplumun temelidir, evet o şehir, ancak ve ancak fazilet esasına dayanırsa yaşar inancı vardır. Yani devlet-i edeb-müddet fikri ki bu fikir Osmanlılara, Selçuklulardan, Selçuklulara Abbasilerden geçmiştir, islâmın temel fikridir. Devlet, erdeme (fazilete) dayanır fikri."
Yüzün geçmişten kalan, Aşka tarif yazdıran..”🎶
3.933 öğeden 3.871 ile 3.885 arasındakiler gösteriliyor.