Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hikâye röportaj tekniği ile anlatılıyor. Yazar, kahramanların olaya tanıklıklarına ve onların bakış açılarına yer vererek zamanda geriye dönüşler yapıyor. Aynı yerde yaşayan ve aynı olaya tanıklık eden insanların aynı kişi hakkında birbirinden ne kadar farklı görüş ve duygulara sahip olduklarını gözler önüne seriyor. Yazar cinayeti ön plana yerleştirirken, toplumun kadına bakışını, toplumlara ve zamana göre değişen suç kavramlarını, insanların önyargılarını, toplumsal değerlerin birey üzerindeki baskılarını ve bu baskıların yol açtığı olumsuz sonuçları anlatıyor. Bu baskı ve önyargılar toplumun geneline yayıldığında değişikliğe uğramadan devam ediyor ve insanların hayatını bir anda değiştirebiliyor. Yazar bu tehlikeli duruma dikkat çekiyor. Can yakıcı bu hikâyenin bizim yaşadıklarımızla ne kadar benzer olduğunu okuduğumuzda şaşırdığımızı düşünmüyorum. Sosyal medyada, basında bunun gibi onlarca olayı okuduk, okumaya devam edeceğiz. Düşünmemiz gereken şey şu olmalı; birey olarak bizler toplumun dayattığı bu baskın görüşten kaçabiliyor muyuz, buna benzer bir hikâye duyduğumuzda sesli olarak dile getirdiklerimiz ile sessizce mırıldandıklarımız aynı cümleler mi? Yoksa biz de bu değirmende öğütülerek suskunluğumuzu gelecek kuşaklara mı aktarıyoruz? Toplum olarak iyileşmenin bireysel iyileşme ile mümkün olduğuna inanıyorum. Özdemir Asaf’ın dizeleri ile yazımı sonlandırırken herkes için sağduyu diliyorum.
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
Reklam
İslam'ın Dirilişi (güncel)
Uzun süredir zihnimi kurcalayan düşünceler var, yazayım da dursun burda :) İslam'ın dirilişi için öncelikle kesinlikle yaşanan İslam'ın düzeltilmesi gerekiyor. Günümüzde din diye yaşanılan şey %70 oranında en az yanlışlıklarla dolu. Kültür din değildir, sahte hocaların sözleri din değildir. Din Kur'an merkezlidir, sahih