İlk trash talk :D
Bizi ateş bilsin ol, Kendini mum. Şah İsmail Erdebil erdebil. Sen kendini mürde bil. Er kim avrat kim. Çaldırana gelde bil. Yavuz Sultan Selim
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Kaliteli Türkçe Şarkı Aranmaktadır...
Rezil şarkılar ile dolu bir popüler kültürde mecburen heavy metal, black metal, death metal, trash metal dinliyoruz bir şekilde ama başka bir şeyler yok mu yani? Safi Cem Karaca'da yine bir yere kadar. (Her daim dinlenir.) Ne bileyim başka şeylerde olsun yani. Bildiğiniz bir şarkı var mı? Mümkünse yumuşak, sade vs. Olmasın. Gerisine açığım :)
Müzik
They Don't Care About Us #3
Tell me what has become of my rights Am I invisible 'cause you ignore me? Your proclamation promised me free liberty, now I'm tired of bein' the victim of shame They're throwin' me in a class with a bad name I can't believe this is the land from which I came You know I really do hate to say it The government don't wanna see But it Roosevelt was livin', he wouldn't let this be, no, no Skinhead, deadhead Everybody, gone bad Situation, speculation Everybody, litigation Beat me, bash me You can never trash me Hit me, kick me You can never get me All I wanna say is that they don't really care about us All I wanna say is that they don't really care about us
Müzik
Drifter
I sought thousand days and thousand nights like a ghost I was living from dream to dream and dying every waken hour and breaking dawn I drifted thousand days and thousand nights like a trash in the wind through the flow of time in this empty world forever left astray I'm the breeze outside your window pane I'm the shade beside your bed I'm the steps you hear on your stairs the mellow voice inside your head I'm the breeze outside your window pane I'm the shade beside your bed I'm the steps you hear on your stairs I'm everything, I'm nothing.
Müzik
paralel evren temasını komedi ve aksiyonla harmanlayan, hem eğlenceli hem kafa karıştırıcı 12 film. 1. Everything Everywhere All at Once (2022) Evin kirasını zar zor ödeyen Çinli bir kadın, bir anda tüm evrenleri kurtarması gereken kung-fu ustasına dönüşüyor. Vergi dairesinde başlayan yolculuk hot dog parmaklı evrenlere uzanıyor. Multiverse + aksiyon + kara mizah = A24 çılgınlığı. Hem ağlatır hem uçurur. 2. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) “Bir örümcek adam daha ne kadar farklı olabilir?” Cevap: Bol bol! Çizgi romanın ruhunu, hip hop estetiğiyle buluşturan multiverse cümbüşü. Peter Parker, Gwen, Noir, hatta domuz versiyonu… Süper kahraman + komedi + stil patlaması. 3. Deadpool 2 (2018) Deadpool paralel evrene gitmez ama zaten her evrenin içine eder. Zamanda geri gidip X-Men evrenini değiştiriyor. “Dördüncü duvar mı? Ben beşinciyi de kırarım!” kafası. Multiverse’e girip dalga geçen en özgür anti-kahraman. 4. Hot Tub Time Machine (2010) Bir grup orta yaş krizi geçiren adam, jakuziye girip 1980’lere ışınlanır. Zamanda yolculuk = eski aşklar, rock konserleri ve rezillikler. Karmaşayı boşver, kahkaha garanti. Paralel evren değil, “paralel rezillik”.