Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
247 syf.
7/10 puan verdi
Yazar Arap baharına değinirken 20. yy sonrası döneme değinmiş. Oysa Araplarda kıpırdanmalar 18. yy döneminde başladı. Osmanlı dönemi isyanlarına ve sebeplerine değinmemiş."Yemen Türküsü" çok şey anlatır..Olayların merkezine ABD, İngiltere, İsrail ve Arap diktatörleri koyuyor.Sebep sonuç ilşkisi kitap boyunca kendi dünya görüşü üzerinden
Arap Baharı
Arap BaharıTuran Kışlakçı · Mana Yayınları · 201118 okunma
247 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Aldığım zaman daha derin araştıema ve kaynaklara dayalı bir kitap bekledim ancak boşa çıktı. Geçmişi dayanak alarak yazılabilecek bir sürü bilgi ve yorum vardı ancak aradığımı bulamadım. Yaşanırken basılsın diye hızla kaleme alınmış, çok özenilmemiş bir kitap.
Arap Baharı
Arap BaharıTuran Kışlakçı · Mana Yayınları · 201118 okunma
Reklam
247 syf.
1/10 puan verdi
Kitap derinlik açısından kötü, çalakalem yazılmış maalesef. Özellikle kitabın Suriye'deki rejimi güya İsraille işbirliği içindeymiş gibi göstermeye çalışırken Hizbullah üzerinden duyar kasması güldürdü. Kitap sadece Ortadoğu'ya bigâne kalmış ve Arapları tanımamış kişilerin sıfırdan ilgisini çekmeye yönelik.
Arap Baharı
Arap BaharıTuran Kışlakçı · Mana Yayınları · 201118 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Bu Kadar Korktuğun Yetmez Mi?
ÇETO, yüzlerce yazar ve çizeriyle bu son sayısında korku kültürü üzerine yazı, resim ve çizgilerle okurlarını kendi iç dünyalarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Çeşitli dillerden çevirilerin de yer aldığı dergide Hüsrev Hatemi, Kemal Sayar, Hakan Albayrak, Mevlâna İdris, Hüseyin Kaya, Ramazan Sarısakal, Erol Erdoğan, Erol Hızarcı, Turan Kışlakçı, Murat Güzel, Ömer Erdem, Hüseyin Hatemi, Hasan Aycın, Mustafa Ruhi Şirin, Erol Göka, Fatma Şengil Süzer, Ömer Saruhanlıoğlu, Hüseyin Akın, Gamze Özdemir, Zehra Betül, Ayşe Seyyide Kaptaner, Dağıstan Çetinkaya, Selçuk Azmanoğlu, Bilge Kurban, Ayşe Albayrak gibi çok sayıda yazar/çizer/fotoğrafçı ve çevirmen yer alıyor. Çeto her sayısında olduğu gibi harika bir içerik sunuyor. Ailece bu derginin içinde olmak an meselesi. Artık "Korkmak" yoksa, hadi buyurun... Dergiyi buradan da inceleyebilirsiniz. karmakitaplar.com/ceto-dergisi-sa...
Çeto - Sayı 6
Çeto - Sayı 6Çeto · Periyodik Yayınlar · 20184 okunma
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
çeto Dergisi 5
Oku ama canına okuma! Hüsrev Hatemi, Ömer Erdem, Hüseyin Akın, Fatma Şengil Süzer, Erol Erdoğan, Kemal Sayar, Veysel Bozkurt, Erol Göka, Hüseyin Hatemi, Fatma Albayrak, Mustafa Ruhi Şirin, Ramazan Sarısakal, Erem Şentürk, Mustafa Demir, Ertuğrul Fındık, Salieri, Eren Yeşilyurt, Nedim Ali, Sevil Kuzu, Ahmet Yüzeroğlu gibi çok sayıda ismin yazı ve eleştirileri yanında; Zeliha Eliaçık, Hakan Albayrak, Ömer Saruhanlıoğlu, Sümeyye Yılmaz, Turan Kışlakçı, Ayşe Albayrak, Ayşe Beyza Çiçek’in çeviri ve yazılarıyla yoğun bir içerik sunuyor. Görselliğiyle ayrıca dikkat çeken dergide Hasan Aycın, Dağıstan Çetinkaya, Betül Özel, Kübra Karakaya, Ayşegül Babalı, Belkıs Aytin’in çizgileri dikkat çekiyor. Yeryüzünün çeşitli bölgelerinden okul fotoğrafları ise derginin sürprizlerinden. Bu sayıda da Arapça, İngilizce, Fransızca, Korece ve İspanyolca’dan yapılan usta çeviriler yayınlandı ve okuruyla buluşmak üzere sayfalardaki yerini aldı. Çocuklarla yapılan röportajlar, çocuk yayın dünyasından haberler, çocuk cephesinden ayrıntılar, ters bakışlar, içten ve derin yaklaşımlarla ÇETO gerçek bir okuma serüveni içeriyor. Çocuk yazar ve çizerlerin sürekli olarak ürünlerine yer verilen derginin bu sayısı da şimdiden koleksiyonlardaki yerini almaya hazır. ÇETO raflarda okurunu bekliyor.
Çeto - Sayı 5
Çeto - Sayı 5Çeto · Periyodik Yayınlar · 201810 okunma
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
BEN HANZANLA! Çeto Dergisi Filistin Özel Sayısı. Hüsrev Hatemi, Hakan Albayrak, Hasan Aycın, Fatma Şengil, Hüseyin Hatemi, Murat Güzel, Turan Kışlakçı, Ayşe Beyza Çiçek, Zeynep Duygu Demir, Nedim Ali, Sedat Sever, Abdülkadir Emeksiz, Kübra Karakaya, Kemal Sayar, Veysel Bozkurt, Erol Göka gibi değerli yazar ve çizerlerimizin yer aldığı dergi çok geniş bir okur çeşitliliğine seslenmeyi sürdürüyor. Ülkemizin çocuğa ilişkin bütün birikimlerini, yüzlerce yazar ve çizerimizin emeğinden oluşan titiz bir çabayla yansıtmak isteyen ÇETO, bu alandaki edebî ve akademik yaklaşımlar yanında, çocukların da bizzat kendi ürünleri ile var olabildikleri bir dergi. Çeşitli dillerden türkçeye yapılan edebiyat çevirileri ise derginin bir başka ağırlık noktası.
Çeto - Sayı 4
Çeto - Sayı 4Çeto · Çeto Dergisi · 20185 okunma