Ardel 1- İhanet Günceleri ve serisi= Serasker veya Harrison (ikisini de seviyorum ama sanırım 1. kitap da Harrison, 2. kitap da ise Serasker daha çok ilgimi çekmişti)
Abby Jimenez
Bu kitap gerçekten 5 puanı bile hak etmeyecek kadar sinir bozucu. Modern aşk romanı yazacağız diye sadakat kavramını yok etmişler.
Bir kadının hayatında sevgilisi varken başka bir adamı yatağa atma derdine düşmesi, Josh’ın da kenarda pusuda bekleyip "Ne zaman ayrılacaklar" diye gün sayması resmen midemi bulandırdı. Bu kadar "geniş" ve gevşek ilişki bağlarını kabul etmek zorunda değiliz, nitekim insanı kitaptan tamamen soğutuyor.
Üstelik Tyler gelince de onu çekici buluyo?! Hani büyük aşktı? Bu resmen ayran gönüllülük ve karakter tutarsızlığı.
Gereksiz uzatılmış bir kitaptı tavsiye etmiyorum kesinlikle. Sevenlere de saygım sonsuz ancak bu kitap kesinlikle benlik değil.
Tyler Durden'a göre biz Tanrı'nın ortanca çocuklarıyız. Tarihte özel bir yeri olmayan, özel ilgi görmeyen kimseleriz. Tanrı'nın ilgisini çekemediğimiz sürece ne lanetlenme umudumuz olabilir, ne de kurtuluş umudumuz.
.
Ama yine de, sevdiğiniz birini kaybettiğinizde nasıl hissettiğinizi bilirsiniz. Her yabancıyı, umduğunuz kişiye dönüştürmeye çalışırsınız.
Belli bir müzik parçası duyarsınız ve hemen kendinize, giyim tarzını değiştirmiş olabileceğini, çok kilo almış olabileceğini, bir araba almış ve o arabayı başka bir ailenin evinin önüne park etmiş olabileceğini söylersiniz. 'O!' dersiniz. 'Geldi! Geleceğini biliyorduk; her zaman...' Ama sonra ne kadar acınası bir şekilde konuştuğunuzu fark edersiniz, sözleriniz sessizliğe gömülür ve kalbiniz kırılır.
...