Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Din
Çünkü fâni ve geçici olduğundan kıymetsizdir. Koca dünya böyle ise dünyanın cüz’î işleri ne kadar ehemmiyetsiz olduğunu anlarsın!
Din
Sâlisen, sen kendi nefsinde görmediğin veya görmek istemediğin kusurunu gör; bir hisse de ona ver.
Reklam
Evet Kur'an'ın beyanından sonra beyan olamaz; ihtiyaç da yoktur.
Sayfa 45
Cây-ı ibret bir hâdise:
Bir vakit, İmam-ı Ali Radıyallahu Anh, bir kâfiri yere atmış. Kılıcını çekip keseceği zaman, o kâfir O'na tükürmüş. O kâfiri bırakmış, kesmemiş. O kâfir, O'na demiş ki: --- Neden beni kesmedin? Dedi: --- Seni Allah için kesecektim. Fakat bana tükürdün; hiddete geldim. Nefsimin hissesi karıştığı için ihlâsım zedelendi. Onun için seni kesmedim. O kâfir, O'na dedi: --- Beni çabuk kesmen için seni hiddete getirmekti. Madem dininiz bu derece sâfi ve hâlistir; o din haktır, dedi.
Sayfa 26
_______________________________________ Çünki; garazkârane tarafgirlik eden bir adama şeytan gelse, onun fikrine yardım edip taraftarlık gösterse, o adam o şeytana rahmet okuyacak. Eğer mukabil tarafa melek gibi bir adam gelse, ona hâşâ! lânet okuyacak derecede bir haksızlık gösterecek. _______________________________________ • Garazkârane: Düşmanlık güden, kin besleyen. • Tarafgirlik: Taraf tutma. • Mukabil taraf: Bir şeyin karşısında bulunan. _______________________________________
Sayfa 23
Mü'min, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslahına çalışır.
Reklam
Eğer hasmını mağlûb etmek istersen, fenalığına karşı iyilikle mukabele et.
Sayfa 15
Evvela yerini bil...
"Her söylediğin hak olsun. Fakat, her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı. Fakat, her doğruyu demek doğru değildir."
Sayfa 14
Bir göz hatırı için çok gözler sevilir.
Sayfa 12
Belki daire-i İslâmiyet içinde hangi meşrebde olursa olsun, medar-ı muhabbet ve uhuvvet ve ittifak olacak çok rabıta-i vahdet bulunduğunu düşünüp ittifak ederek...
Sayfa 10 - Envâr NeşriyatKitabı okudu
Reklam
sû-i zan eden, sû-i zanna maruz olur. Mü'min kardeşinin harekâtını sû-i te'vil edenlerin harekâtı, yakın bir zamanda sû-i te'vile uğrar, cezasını çeker. Uhuvvet Risalesi
Eğer gıybet etti veyahut isteyerek dinledi; o vakit اَللّٰهُمَّ اغْفِرْلَنَا وَ لِمَنِ اغْتَبْنَاهُ *** demeli, sonra gıybet edilen adama ne vakit rast gelse, "Beni helâl et." demeli. Uhuvvet Risalesi *** "Allahım, bizi ve gıybetini ettiğimiz zâtı mağfiret et." Suyûtî, el-Fethu'l-Kebîr, 1:87.
Nasıl ateş odunu yer bitirir; gıybet dahi a'mal-i sâlihayı yer bitirir.
"İki cihanın rahat ve selâmetini iki harf tefsir eder, kazandırır: Dostlarına karşı mürüvvetkârane muaşeret ve düşmanlarına sulhkârane muamele etmektir."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.