Kitap ortalarından sonra daha güzel bir şekilde ilerledi fakat kesinlikle ilk kitap kadar güzel değildi. Bu serinin bütün kitaplarını bitirdim, ilk kitap en güzeliydi. Bu kitapta verilen bir öğretmen örneğinde Harry Potter‘dan çalıntı var gibi geldi bana. İçinde verilmek istenen güzel mesajlar da vardı tabi. Özellikle lise dönemine hitap eden bir kitap olduğunu düşünüyorum.
İkinci defa okumama rağmen çok zevk aldım.Jüpiter, Fenestra hepinize yine bayıldım.Umarım 4.kitap çıktığında çabuk çevirirler.Bir sonraki kitaba bir an önce başlamak istiyorum.İyi okumalar
Serinin ikinci kitabı... İlk kitapta Morrigan'i anlatırken ikinci kitapta biraz daha arkadaş grubuna kabulünü anlatıyor. Jupiter north (Morrigan'in hocası) bu kitapta biraz daha pasif durumda. Ama kesinlikle hareketli bir kitap. Bir günde bitiriliyor. Serinin 3. kitabın Türkçe'ye çevrilmiş ama 4. kitap hala yok.
Nevermoor Serisinin 2. kitabıyla selamlıyorum sizi sevgili okurseverler! İlk kitabı beğendiğimi düşünüyordum ama Wundersmith resmen solladı kendisini.
Morrigan, Wunder Cemiyeti’ne girdikten sonra her şeyin daha iyi olacağını, 8 tane kız ve erkek kardeşe sahip olacağını düşünmüştü, daha fazla yanılamazdı. Gerçek kimliği ekip içinde ifşa olduktan sonra Hawthorne ve Cadence dışında herkesin kendisine sırt çevirmesi, Ezra Squall’ın kendisini ara ara ziyaret etmesi, birden ortadan kaybolan cemiyet üyeleri, semavi varlıklar ve başkaları. Kısacası Morrigan için asıl sınav şimdi başladı. Bir yandan içinde ortaya çıkmak için yanıp tutuşan ve kontrol altına alınamazsa büyük felakete yol açacak büyük bir güç de işleri hiç kolaylaştırmıyor.
Yazar, bu kitabın sonunda da kesinlikle beni şaşırtmayı başardı. Kitap gerçekten aşırı akıcı ve heyecanlı. Nevermoor dünyası öyle büyülü ki insanı içine çekiyor. Üçüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım o da bu kadar başarılıdır.
Morrigan üstündeki ölümcül laneti atlatıp gizemli Wunderous Cemiyeti`ne katılmayı başardı. Ama Nevermoor hakkında öğrenmesi gereken daha çok şey var.
Bolca sihir, hayal gücü ve dostluk bulmayı umduğu Wunderous Cemiyeti’nde, önce okul müdiresi onu feci kırıcı –ve sıkıcı– tarih derslerine mahkûm ediyor, ardından sonsuza dek kardeşlik yemini etmiş ekip arkadaşları birdenbire ona sırtını dönüyor. Gerçek apaçık ortada: Eskiden iyilikle anılan Wundersmith kelimesi, Ezra Squall gücünü kötüye kullanıp Nevermoor halkına ihanet ettiğinden bu yana karanlık ve korkunç bir anlama büründü. Onlar için Morrigan’a bahşedilmiş yetenek bir sihir değil, lanet. Burası onun evi olacaksa, önce Wundersmith’lere eski saygınlığını kazandırmak zorunda.
Ezra Squall onu karanlık tarafa çekmeye kararlı.
Hamisi *Şanlı Şerefli Kaptan Jüpiter Amantius North Hazretleri* ise birer birer ortadan kaybolan cemiyet üyelerini aramakla meşgul.
Ama Morrigan Crow Kışdenizi Cumhuriyeti`nden, Nevermoor`daki en nefret edilen kişi olmak için kaçmadı!
Serinin üçüncü kitabına ve geri kalan kısmına genel bir bakış attığımızda Harry Potter benzeri olduğunu düşünen bir kesim var ve haksız da sayılmazlar çünkü işte okul var, arkadaşlar var, kötü adam