Ahmet Şık

İmamın Ordusu yazarı
Yazar
8.5/10
242 Kişi
897
Okunma
87
Beğeni
6,5bin
Görüntülenme

Ahmet Şık Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Şık sözleri ve alıntılarını, Ahmet Şık kitap alıntılarını, Ahmet Şık en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cumhuriyet Gazetesi davası hakkında
Önceki celselerde yapılan savunmalar ve bugün anlatılanların ortaya koyduğu gerçek çok açık. Bu dava, siyasal iktidarın suç düzenini ifşa eden gazetecilerin mesleki faaliyetlerinin yargılanmasından ibarettir.
Sayfa 130Kitabı okudu
Bu karanlık iklimi yaratanlar kendileriyle ve kötülükleriyle yüzleşmenin ağır sonuçlarını geciktirmek için de kendilerinden olmayanları, kendileri gibi olmayanları, suçlarını ifşa edenleri suçluyorlar.
Reklam
İlhan Cihaner
Gülen cemaatine yönelik soruşturma yapan ve bunun bedelini ödeyenlerden biri de Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’di. İsmailağa Cemaatine yönelik başlattığı soruşturma dalavereyle elinden alınan Cihaner, bunun hemen ardınan başlattığı Gülen Cemaatine yönelik soruşturma nedeniyle de kendini demir parmaklıkların arkasında buldu. Suçu ise, cemaate dokunan herkese yöneltildiği gibi Ergenekon’cu olmaktı.
Kendisi de, ardında cemaatçilerin arandığı bir “seks kaseti komplosuyla” önce görevini, sonra da tüm itibarını yitirecek olan Nuh Mete Yüksel’in hazırladığı iddianame, neredeyse Saral ve Ak ekibinin kaleminden çıkmış gibiydi. Telekulak davasının sanıkları olan bu polis müdürlerinin yaptığı çalışma sırasında kendilerine gönderilen rapor ve tutanaklardan yola çıkılarak hazırlanan iddianameyle ilgili dava 16 Ekim 2000’de görülmeye başlandı. Yaklaşık 2,5 yıl sürdükten sonra da 10 Mart 2003’te sonuçlandı. 1971 darbesinden sonra 3 yıl ceza almışken 7 ay sonra Ecevit hükümetinin çıkardığı afla özgürlüğüne kavuşan Gülen, bu kez de Rahşan Affı olarak bilinen 2000 yılı Aralık ayında çıkarılan 4616 sayılı Af Yasası uyarınca, aynı suçun 5 yıl içinde tekrar işlenmemesi koşuluyla davası kesin hükme bağlanmadan ertelenerek kurtuldu.
Özal İktidarı
Gülen cemaatinden gelen baskılarla 1984 yılında Polis Akademisi Yasası’nda yapılan bir değişiklikle lise ve üniversite mezunlarına doğrudan Polis Koleji’ne girme imkânı tanındı. Daha önce sadece Polis Koleji’nden mezun olanların devam edebildiği Polis Akademisi’nin ilk ve son sınıflarına dışarıdan da öğrenci alınmasına ilişkin yapılan bu düzenleme emniyet içindeki sistematik Fethullahçı örgütlenmenin de miladıydı.
1980’li yılların ortalarından itibaren de cemaatçiler, gelecekte Türkiye’yi yönetecek kadroların yetişmesi planı olan “Altın Nesil” projesi kapsamında eğitim yoluyla bürokrasiye girmiş Işık Evleri’ nden mezun öğrencilerden polislik mesleğine yönlendirilenler de 1987-91 yılları arasında Polis Akademisi, Polis Koleji, Polis okulları ve bazı emniyet daire başkanlıklarında etkili olmaya başlamıştı.
Reklam
367 öğeden 441 ile 367 arasındakiler gösteriliyor.