Edmund Blair Bolles

Galileo'nun Buyruğu yazarı
Yazar
8.2/10
39 Kişi
116
Okunma
2
Beğeni
1.861
Görüntülenme

Edmund Blair Bolles Sözleri ve Alıntıları

Edmund Blair Bolles sözleri ve alıntılarını, Edmund Blair Bolles kitap alıntılarını, Edmund Blair Bolles en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Wertheimer'ın sonradan dediği gibi "Elementleri izole et, yasalarını bul, sonra yeniden birleştir: Problem çözülmüştür."
Sayfa 307 - Tübitak
Galilei- Evrenin Merkezi Nerede? (1632)
Bu makale, Dünya'nın güneş çevresinde dönüp dönmediği konusundaki bir diyalogdan alınmıştır. "Evrenin merkezinin dünya olduğunu asla kanıtlayamazsınız. Eğer evrene bir merkez aranıyorsa oraya Güneş'in oturtulması daha yerinde olur" "Mantık, genelde anlaşıldığı gibi, felsefe yapmanın bir aracıdır. Nasıl ki bir org yapıcısı, org yapmakta üstüne kimse olmadığı halde, onu çalmasını bilmeyebilir; bunun gibi, bir kimse büyük bir mantıkçı olduğu halde, yine de, mantığı kullanmakta usta olmayabilir. Aynı şekilde, bütün şiir sanatını teorik olarak anlayan, ama bir dörtlük bile yazamayan; da Vinci'nin uyguladığı bütün kuralları bilen, ama bir iskemle bile boyayamayan çok insan vardır. Org çalma orgu yapanlar tarafından değil, onun nasıl çalınacağını bilenlerce öğretilir; şiir şairleri sürekli okumakla öğrenilir; resim sanatı sürekli resim ve desen çizerek elde edilir; ispatlama sanatı da ispatlamalarla dolu kitapları okuyarak öğrenilir ve bunlar mantık değil, tümüyle matematiksel çalışmalardır."
Sayfa 185 - TUBİTAK Popüler Bilim KitaplarıKitabı okudu
Reklam
Heredotos: "Mısır'ın Yaradılışı" (MÖ 444)
Nil nehrinin sürüklediği toprak konusundaki açıklamaları, kişisel gözlemlerinin, bu gözlemlere yol açan doğal süreçler hakkındaki merakının, bu süreçlerin genelde doğal dünya için taşıdığı anlam üzerinde kafa yormasının ürünüdür. Vardığı sonuç, Mısır'ın, vaktiyle Kızıldeniz'in olduğu gibi, bir havza olduğu sonucu yanlıştır. Her ne kadar Nil bir zamanlar Kuzeye, Akdeniz'e değil de doğuya, Kızıldeniz'e akıyor idiyse de, artık yerbilimciler onun çok eski bir nehir olduğu kanısındadırlar. Ancak, bu hataya rağmen anlayışa katkısı büyüktür. "Benim gözlemlerim de, rahiplerin söyledikleri gibi, Mısır'ın, büyük bölümünün Nil'in sürüklediği topraklarla oluştuğunu destekliyor." "Mısır'dan çok uzak olmayan Arabistan'da, çok uzun ve dar bir körfez(Kızıldeniz) vardır. En dar yeri yarım günlük bir yolculuk mesafesinde; ancak boyu en uç noktasından açık denize kadar, kürekli bir tekne ile kırk günlük yolculuk uzunluğundadır." "...Bu insanlar ürünlerini, diğer Mısırlılar da dahil dünyadaki bütün insanlardan daha az çalışmayla elde etmektedirler. Saban ve çapa kullanmalarına ya da toprağı işlemek için başka olağan yöntemleri uygulamalarına gerek yoktur. Onlar sadece nehrin kendiliğinden tarlalarını basmasını beklerler; sular çekildikten sonra her çiftçi toprağını eker; tohumları bastırmak için domuzlarını salar; sonra da hasatı bekler...."
Sayfa 141 - TUBİTAK Popüler Bilim KitaplarıKitabı okudu
Leonardo Da Vinci: Dağlardaki Deniz Kabukları (1480-1515)
Bir keresinde, Milano'da çalışırken, köylüler ona Parma ve Piacenza dağlarında buldukları bir torba deniz canlısı kabuğu ve mercan getirdiler. Leonarda onların anlamı üzerinde 25 yıl boyunca kafa yordu. Leonardo deniz kabuklarının o dağlara nasıl geldiklerini öğrenmek istedi. Bir yanıt da buldu: O bölge bir zamanlar deniz kenarındaydı. "Eğer çok büyük kabuklu istiridyeleri bir arada buluyorsak, pek çoğunun kabukları ayrılmamış durumda ise, bu, onların oralara deniz tarafından taşındığını, Cebelitarık Boğazının yeni açıldığı sıralarda hala canlı olduklarını gösterir." Leonardo gözlemlerini kanıta dönüştürme olanağı bulamadı. Onun not defterleri gösteriyor ki, bilimsel düşgücü her çağda ortaya çıkabilen bir insan özelliğidir; ancak benzer düşüncedeki kişilerin örgütlenmiş işbirliği olmadan bilim ilerleme gösteremez.
Sayfa 119 - TUBİTAK Popüler Bilim KitaplarıKitabı okudu
Kendinizden çok emin olursanız, dikkatsiz olursunuz. Bilimde bir etkiyi görmek istiyorsanız onu gördüğünüze kendiniz kandırmanız çok kolaylaşır.
Sayfa 269 - Tübitak yayınları
Albert Einstein: Iki Görelilik Teorisi "özel ve genel teori"
Doğal olguların betimlenmesinde bütün referans cisimleri, hareketleri ne olursa olsun eşdeğerdir. Ancak bu konuda daha öteye gitmeden önce, bu ifadenin daha sonra, daha soyut ifadeyle değiştirilmesinin zorunlu olduğunu söylemek gerekir. [...] Vagonun hareketi orn; frenlerin kuvvetle uygulanmasiyla örnek olmayan harekete dönüşürse, vagondaki kişi ileriye dogru firladigini hissedecektir.(Özel teori) "Mekanik yasa" örnek ise hissetmez. (Genel teori) Her durumda Galileo'nun yasasının birornek olmayan bicimde hareket eden vagonlar için doğru olmadigi acıktır.
Sayfa 461Kitabı okudu
Reklam
72 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.