Elif Doğan

Elif DoğanMeğer Ben Feministmişim yazarı
Yazar
8.2/10
36 Kişi
159
Okunma
10
Beğeni
3.832
Gösterim

Elif Doğan Kimdir?

Blogcu Anne Elif Doğan 1976’da Mersin’de doğdu. Babasının okuduğu ilkokuldan, amcasının bitirdiği Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun oldu. Gönlü öğretmenlikte olsa da o zamanlar pek popüler bir bölüm olan işletmeyi tercih ederek Marmara Üniversitesi’ne giriş yaptı. Üniversiteden sonra, liseden beri birlikte olduğu sevgilisinin ardından Amerika’ya gidebilmek için düğün dernek evlenerek kapağı taze gelin olarak okyanus ötesine attı. Hiç de severek okumadığı işletme lisansı yetmezmiş gibi “Belki akademisyen olurum” düşüncesiyle Baltimore Üniversitesi’nde işletme üzerine yüksek lisans yaptı. Bundan da ders almayan Doğan, neyse ki doktoradan reddedildiği noktada “Ben zaten işletmeyi hiç sevmemiştim” diyerek kendine daha “insan ve fayda odaklı” bir yol çizdi. Yaklaşık beş sene Amerika’da çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalıştı. 2006’da oğlu Deniz’in doğumunun ardından Türkiye’ye döndü. Anne olmasıyla birlikte profesyonel hayata geçici bir süreliğine ara verdi. Bir süre sonra “sadece birisinin annesi” olmanın ona yetmediğini, “Bugün sadece kendin için ne yaptın?” sorusunun yanıtının “Hiçbir şey” olduğu her gün bunalıma biraz daha yaklaştığını fark etti. O günün akşamında “Anneliği hem severim, hem söylenirim” diyerek blog yazmaya başladı. 2010’da oğlu Derin’in de aralarına katılmasıyla çok çocuklu hayata geçiş yaptı. Türkiye’deki profesyonel hayatın annelikle el ele gitmediğini gördüğünden çalışma hayatına dönme kararını bir kez daha erteledi. Blog yazmayı ne kadar çok sevdiğini fark ettiği noktada bu kadar çok emek harcadığı ve manevi doyum sağladığı bir uğraşı işi olarak benimsemeye karar verdi. “Annelik her zaman tozpembe değil” temasıyla çıktığı yolda 2009 Nisanı’ndan beri anne olmanın iniş-çıkışlarını da paylaşan Elif Doğan, Türkiye’nin en çok okunan anne bloglarından BlogcuAnne.com’un yazarı. Çeşitli toplumsal konulara gösterdiği hassasiyetle de tanınan Blogcu Anne, blogunun yanı sıra farklı platformlarda yazılar yazıyor, panellere konuşmacı olarak katılıyor.
Unvan:
Blog Yazarı
Doğum:
Mersin, Türkiye, 1976

Okurlar

10 okur beğendi.
159 okur okudu.
12 okur okuyor.
66 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.

Elif Doğan Sözleri ve Alıntıları

Tümünü gör
Meğer eşitlikçi bir ilişki içinde olmama rağmen sırf "kadın doğduğum için" kendimi ev işlerinin baş sorumlusu olarak görmem, belirli bir aydınlanma döneminin ardından isyan ederek #yardımdeğilişbölümü diye çağrıda bulunmam, kendi feminist uyanışımın evrimsel dönemlerini oluşturmuş.
Sayfa 27
“Babalığın bir adamın başına gelen en iyi şey olduğunu duydunuz mu? Ben duymadım. Ama ‘anneliğin bir kadının başına gelen en iyi şey’ olduğunu duymaktan çok sıkıldım.”
"Kadınların mutluluğu için yapılması ya da olduğu gibi bırakılması gereken şeylerin ne olduğunu kadınlardan başka kimse bilemez.
‘Her yıl kadınlar hakkında kaç kitap yazıldığından haberiniz var mi? Bunların kaçının erkekler tarafından yazıldığı hakkında bir fikriniz var mı? Kainatta belki de en çok tartışılan hayvan olduğunuzu biliyor musunuz?’ Virginia Woolf

Elif Doğan İletileri

Tümünü gör
Gömülür 2/ Elif DOĞAN
Ben senin annen olurum dedi bu sözü kalbimdeki unuttuğum yaraları bile sarmıştı ama, tekrar annem gibi gidişi o yaralar hiç olmadığı kadar kanadı
Gömülür
Gömülür
Elif Doğan
Elif Doğan

Elif Doğan Yorum ve İncelemeleri

Tümünü gör
288 syf.
10/10 puan verdi
Farkındalığı o kadar arttıran bir kitap ki kızım ergenlik çağına geldiğinde ilk okutacağım kitaplardan biri olacak. Etrafımdaki 30 kişiye sesli kitap halini hediye edip kitaba başlattım. Her kadının kendinden şeyler bulacağı bir kitap. İçimizden geçirdiğimiz ama belki korkumuzdan belki örf adet diye dile getiremediğimiz şeyleri kitapta tak tak saymış. Bayıldım. Ara ara açıp tekrar okumayı düşünüyorum. Okullarda ders kitabı olarak okutulsa olur. 100 sene önce kadınlar kendi adıyla kitap bastıramazken bugün başka şeyleri konuşuyoruz. Ve 100 yıl sonraki nesil geriye bakıp neler için savaştığımızı gördüğünde bizim geçmiş için şaşırdığımız için şaşıracaklar gibime geliyor. Bugün çocuğuyla ilgilendi diye ‘ne iyi baba’ denilen erkekleri inşallah 100 yıl sonra ‘normal bir baba’ olarak değerlendireceğiz:)
Meğer Ben Feministmişim
Meğer Ben FeministmişimElif Doğan · Doğan Kitap · 2022103 okunma
128 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitabın adı eksi otuz beş ve adi gibi her satırda donup kaldığım bana göre psikoloji ,polisiye,korku ve gerilimde bir bas yapıt. Genel cerrah esra esi Sinan ve bukadar önemli olan esra Sinan tarafından sevilmeyen,aşağılanan, önemsiz görülen bir kadin tıpkı bir çok kadın gibi. Ya esra kendini önemli biri gibi hissetmek ister ve tüm zülm eden erkeklere bir dur demek isterse ve ben degerliyimi anlatmak için bir yol bulursa isteee bu yol ya akıl hastanesine yada hapishaneye mi çıkacak seri cinayetler ve bir katil. Katil kim bir şizofreni hastasımi ya da bir cerrah mi ya da katil tam da bu suçları isleten kişi mi... Ustun bir zekayla yazılmış kurgu muhteşem yeni nesil cinayet romanlarinda bir başyapıt olacak kadar akıcı heyecanlı ve akılları zorlayan bir eser yazarın kalemi muhteşem eline emeğine sağlık.
Eksi Otuz Beş
Eksi Otuz BeşElif Doğan · Neyno Kültür · 20229 okunma
128 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Selam dostlarım... Yine çok özel bir polisiye kurgu ile sizlerleyim. Yazarımız @elifdogan__1717 in ilk kitabı #eksiotuzbeş gerçekten okurken kanınızı donduracak türden. Başarılı bir cerrah aynı zamanda bir seri katil desem ne dersiniz? Peki bu katilin bir kadın olduğunu en yakın arkadaşının polis ve kocasının da sevgilisi olduğunu söylesem... Hepsini tek bir kare de düşünemiyorsunuz değil mi? Kocası tarafından psikolojik şiddetle sindirilmiş bir kadın olan cerrah Esra, öfkesini eşi gibi insanlara karşı gittikçe büyüyen bir nefrete dönüştürür. Acımasız, tecavüzcü, mobbingci erkeklere karşı hırsını almaktan geri duramaz. Yaşadığı şehrin eksi otuz beş derecede soğuğunda öldürdüğü insanın üzerinde adeta parmakları donana kadar titizlikle çalışmaya devam eder. Zira o bir cerrahtir. İmzası özel olmalıdır. Bilinçaltının derinliklerinde kendisine seslenen gölge onu seçmiştir. O da insanları günahlarından böyle arındırmaktadır. Faili meçhuller arttıkça yakalanmaya daha çok yaklaşır. Ve bir gün kapısını arkadaşı Canan çalar. Arkasında da polisler vardır. İşte herşey bitmiştir... Ya bitmediyse? Ya herşey bir yeni başlıyorsa? Yerli kadın yazarlarımızın bu derece başarılı kitaplar kaleme almasına bayılıyorum. Baştan sonra nefes kesici detaylarla süslenmiş bir kurguydu. Esra'nın içsel konuşmaları çok yerindeydi. Devamı mutlaka gelsin bu kitabın zira Esra'nın zekasının derinliklerinde neler oluyor bilmem lazım Yazarımız da anlatımda, kurguda çok iyi. Başarılı bir kitap, unutulmaz bir karakter ortaya çıkarmış. Kalemi daim olsun inşallah. Türü seven herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Okuyun mutlaka
Eksi Otuz Beş
Eksi Otuz BeşElif Doğan · Neyno Kültür · 20229 okunma