Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esra Nur Erbil

Esra Nur ErbilEl Yazısındakı Sır yazarı
Yazar
8.0/10
26 Kişi
119
Okunma
0
Beğeni
1.329
Görüntülenme

Esra Nur Erbil Gönderileri

Esra Nur Erbil kitaplarını, Esra Nur Erbil sözleri ve alıntılarını, Esra Nur Erbil yazarlarını, Esra Nur Erbil yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
204 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 saatte okudu
1.5 ay süren grafoloji yani yazı ve imza kursuna katıldım. Oradaki hocamız bize bu kitabı tavsiye etti. Yazdığımız yazının ve imzanın bizi yansıttığını, geçmişe takılıp takılmadığımızı, gelecek kaygımızın olup olmadığını, insanlarla nasıl bir ilişkimizin olduğunu, kendimize dair fikirlerimizin, öz eleştirimizin nasıl olduğunu, bir şey saklamaya çalışsak da yazımızın bizi ele verdiğini anlatan bir eser. Ayrıca bu zamana kadar en rahat okuyabildiğim bir kitap oldu, basım yayım açısından gözü yormayan fontlar, sayfa kenarlarının dengeli dağılan boşlukları kitabı kolay bir şekilde bitirmemi sağladı. Kitabın son sayfalarında yer alan suçluların ve seri katillerin el yazısı örneklerinde sanki biraz zorlama ile bir şeyler çıkarılmaya çalışılmış gibi geldi bana ama bu konuda daha yeni olduğum için de öyle düşünmüş olabilirim, farklı bir şeyler okumak isteyen herkese tavsiye edebileceğim bir eser.
El Yazısındakı Sır
El Yazısındakı SırMelih Arat · Hayykitap · 2008119 okunma
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Pulver 'aralıkların (boşlukların) sembolü' yaklaşımını geliştirdi, ve el yazısını 3 bölgeye ayırdı: 1) Kişinin zihinsel ve ruhsal yönünü temsil eden üst bölge (harflerin üst uzantılarının olduğu bölge). 2) Duygusal yapısını yansıtan orta bölge (harflerin ana hat üzerindeki yeri). 3) Materyalist ve fiziksel eğilimleri temsil eden alt bölge (alt uzantıların bulunduğu bölge).
Reklam
Neden mi bu kitap?? İşte bu yüzden Ronaldo :)
Yüz ifadesini ya da bir beden jestini kaydetmek ve incelemek çok zorken el yazısını kaydetmek ve incelemek çok daha kolaydır.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz? (Sol Marj)
Sol Marj Dar Kişinin yazısı, kâğıdın sol sınırına yakınsa sol marjı dar olarak tanımlanır. Sol marjı dar kullananlar, geçmişte yaşadıklarının etkisinden uzaklaşamamış, buna bağlı olarak da yaşadıkları zaman içerisinde karar alırken, plan yaparken, günlük yaşam larını devam ettirirken geçmişin etkisinde kalan kişilerdir. Sol Marj Genişliyor Yazının sola sınıra yakın başlayıp gittikçe uzaklaşan bir form almasıdır. Bu tür bir marj kullanımı, kişinin geçmişinin etkisinden uzaklaşma eğiliminde olduğunu ve sahip olduğu özgürlük alanından daha fazlasını istediğini gösterir. Sol Marj Dalgalı Sol sınırdaki yazı formu bir daralıyor bir genişliyorsa sol marj dalgalıdır. Sol marjın dalgalı olması, kişinin güncel kararlarında zaman zaman geçmişinin etkisi altında kaldığını gösterir.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz? (Sağ Marj)
Sağ Marj Dar Yazının, kâğıdın sağ sınırına yakın olduğu form dur. Bu form da yazan kişiler, gelecekle yüzleşmekten korkmayan, gelecekle ilgili planlarına, hedeflerine bir an önce ulaşmak isteyen kişilerdir. Sağ Marj Geniş Yazının, satır sonlarının sağ kenara uzak yerde bittiği yazı formudur. Sağ marjı geniş kullananlar, gelecekle ilgili endişeler taşıyan, gelecekle ilgili planlarında, beklentilerinde tereddütlü olan kişilerdir. Sağ Marj Daralıyor Yazı formu sağ sınıra uzak başlayıp gittikçe yakınlaşıyorsa, sağ marj daralan formdadır. Sağ marjın daralması, kişinin gelecek planlarına bir an önce ulaşmak istediğini yansıtmaktadır.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz? (Üst Marj)
Üst marj, kâğıdın üst kenar boşluğudur. Üst Marj Geniş Üst marjı geniş tutan kişiler insanlara saygı gösteren bir kişiliğe sahiptir. Bu kişilerin empati yeteneklerinin de gelişmiş olduğu söylenebilir. Bütün Marjlar Dar Bütün marjların dar kullanımı, yazıyı yazan kişinin verimli ve tutumlu olma eğiliminde olduğunu gösterir. Özellikle üniversite öğrencilerinin birçoğu notlarını bütün marjlar dar olarak alırlar.
Reklam
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Yukarı meyilli Satır Yönü Bir yazıda satır yönünün yukarı doğru çıkması, kişinin olumlu düşüncelere sahip olduğunu yansıtır.Ortalamanın üzerinde bir yaşam enerjisine sahip olan bu kişilerin yaşam motivasyonları da yüksektir. Aşağı Meyilli Satır Yönü Aşağı meyilli satır yönü, kişinin hayata olumsuz pencereden bakma eğiliminde olduğunun göstergesidir. Bu kişilerin çoğu kez kötümser bir hava içine girdikleri, kendilerini tükenmiş ve yorgun hissettikleri söylenebilir. Bir projenin yahut içinde bulundukları günün sonuna doğru fiziksel enerjileri ve motivasyonları düşer. Depresif olma eğilimleri söz konusudur.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Satır aralığı, makro düzeyde değil, mikro düzeyde planlama becerisine ilişkin bir göstergedir. Diğer bir deyişle, kişinin genel planlama becerisiyle ilgili değil, üzerinde çalıştığı bir konuyu ve ayrıntılarını ne ölçüde organize edebildiği ve planlayabildiğiyle ilgilidir.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Geniş satır aralığı kullanan kişilerin belirli bir konu üzerinde çalışırken plan ve organizasyon yapabilme becerilerinin gelişmiş olduğu söylenebilir Dar satır aralığı, yazıyı yazan kişinin çalıştığı bir konu üzerinde plan ve organizasyon yapabilme konusunda kendini geliştirmesi gerektiğini göstermektedir.
Reklam
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Kelime aralıkları: kelimeler arasında bırakılan boşluklardır. Bu boşluklar, kişinin çevresindeki insanlarla olan sosyal ilişkisinin yakınlık derecesini gösterir. Kelimelerin her birini, yazıyı yazan kişi ve çevresindekiler olarak değerlendirebiliriz. Eğer kelime aralıkları kısa ise, kişinin insanlarla daha yakın ilişkiler kurduğu söylenebilir. Eğer aralık genişse daha mesafeli durduğu söylenebilir.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Normal kelime aralığının ölçüsü, iki kelime arasında bir buçuk “a” harfi kadardır. Kelime aralıkları yazıya oranla makul mesafede olan bir yazı, kişinin insanlarla ilişkilerini dengeli bir mesafede tutabildiğini yansıtır. Kelimeler arasındaki boşlukları dar bırakan kişilerin, çevresindeki, hayatındaki diğer insanlarla ilişkilerinde mesafeyi ayarlamakta güçlük çektiğini söyleyebiliriz. Bir yazıda, kelimeler arası boşluklar geniş tutulmuşsa, yazıyı yazan kişinin özgürlüğüne düşkün olduğu çıkarımına varabiliriz. Bu kişiler, insanlarla aralarına belirli bir mesafe koymaya özen gösterirler. Eğer kişinin kelime aralıkları karışıksa, bu kişiler için de, insanlarla sosyal ilişkilerinde mesafe ayarlamakta güçlük çektiklerini, gereğinden fazla başkalarının hayatında olduklarını söyleyebiliriz.
Bir insanın el yazısına bakarak kişiliğini anlayabilir miyiz?
Kelimenin içindeki harf aralıkları kişinin kendini nasıl değerlendirdiğiyle ilgilidir. Kendine yaptığı özeleştiride verdiği puan düşük ise harf aralıkları dardır; yüksek puan veriyorsa harf aralıkları geniştir. Genellikle özgüveni yüksek insanların kelimelerindeki harf aralıkları geniştir.
87 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.