7.5/10
0 Kişi
29
Okunma
2
Beğeni
2.708
Görüntülenme

Hakkında

Kimya Öğretmenliği bölümündeki öğrenciliğim sırasında okuduğum eleştirel-alternatif eğitim kitapları, öğrenci ve öğretmen adayı olarak mağduru olduğum “eğitim” ile ilgili farklı açılardan düşünmemi sağladı. Bu düşünüş ise eyleme geçmeyi. Eğitim Yönetimi ve Denetimi programında yüksek lisans yaparken Türkiye’de en kolay uygulanabileceğini düşündüğüm Montessori Metoduyla ilgili tez çalışması yaptım. Eş zamanlı olarak Türkiye’de alternatif eğitimin öncelikle bilinmesi, sonrasında tartışılması ve uygulanması için çabalamaya başladım. 2005 yılında Alternatif Eğitim Sempozyumunun organizasyonunda, 2006 yılında Alternatif Eğitim Derneğinin kuruluşunda, 2010 Ocak-2013 Aralık tarihleri arasında Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği’nin kuruluşunda ve BBOM modelinin geliştirilmesi çalışmalarında yer aldım. 2007-2013 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda doktora yaparken çalışmalarımı demokratik okullar ve demokratik eğitim üzerine yoğunlaştırdım. Demokratik eğitim üzerine yaptığım tez ile 2013 yılında doktora derecesini aldım. Şimdilerde ise alternatif eğitim alanında Türkiye’de başka neler yapabiliriz diye düşünmekteyim
Tam adı:
H. Eylem Korkmaz
Ünvan:
Yazar,eğitimci
Doğum:
15 Ekim 1978

Okurlar

2 okur beğendi.
29 okur okudu.
1 okur okuyor.
27 okur okuyacak.

Okur demografisi

Kadın% 79.3
Erkek% 20.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
" Rousseau, eğitimin çocuğun fizyolojik ve psikolojik doğasına uygun olarak düzenlenmesini, çocuğun eğitimin merkezine alınmasını savunur. Çocuğun hayatının kurallara göre değil, kendi ihtiyaçlarına göre düzenlenmesini ister. Çocuk yaşamın gerçekleri ve sorunlarıyla temas ederek gelişmelidir. İnsanı vatandaş olarak ya da bir meslek adamı olarak değil sadece kendisi için eğitim gerekmektedir. Eğitimin amacı akıl yürütmek ve merak uyandırmak olmalıdır. "
Sayfa 12·Kitabı okudu
İnsanlar, çocuğu bir bitki da ya bakımı muazzam emek gerektiren, ağlamalarıyla herkesi rahatsız eden bir birey gibi düşünme eğilimindedir. Oysa çocuk her bireyin inşacısıdır.
Sayfa 55·Kitabı okudu
Reklam
Reklam