Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eylem Korkmaz

0.0/10
0 Kişi
27
Okunma
2
Beğeni
2.187
Görüntülenme

Eylem Korkmaz

27 okunma, 2 beğeni - Eylem Korkmaz kitapları, eserleri, Eylem Korkmaz kimdir, öz geçmişi, Eylem Korkmaz nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Eylem Korkmaz sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Kimya Öğretmenliği bölümündeki öğrenciliğim sırasında okuduğum eleştirel-alternatif eğitim kitapları, öğrenci ve öğretmen adayı olarak mağduru olduğum “eğitim” ile ilgili farklı açılardan düşünmemi sağladı. Bu düşünüş ise eyleme geçmeyi. Eğitim Yönetimi ve Denetimi programında yüksek lisans yaparken Türkiye’de en kolay uygulanabileceğini düşündüğüm Montessori Metoduyla ilgili tez çalışması yaptım. Eş zamanlı olarak Türkiye’de alternatif eğitimin öncelikle bilinmesi, sonrasında tartışılması ve uygulanması için çabalamaya başladım. 2005 yılında Alternatif Eğitim Sempozyumunun organizasyonunda, 2006 yılında Alternatif Eğitim Derneğinin kuruluşunda, 2010 Ocak-2013 Aralık tarihleri arasında Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği’nin kuruluşunda ve BBOM modelinin geliştirilmesi çalışmalarında yer aldım. 2007-2013 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda doktora yaparken çalışmalarımı demokratik okullar ve demokratik eğitim üzerine yoğunlaştırdım. Demokratik eğitim üzerine yaptığım tez ile 2013 yılında doktora derecesini aldım. Şimdilerde ise alternatif eğitim alanında Türkiye’de başka neler yapabiliriz diye düşünmekteyim
Tam adı:
H. Eylem Korkmaz
Unvan:
Yazar,eğitimci
Doğum:
15 Ekim 1978

Okurlar

2 okur beğendi.
27 okur okudu.
1 okur okuyor.
26 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eğitim yöntemi ve alternatifini ele alan Emile eserini okumanız önerilir
Rousseau, "Emile"de açıkladığı eğitim yaklaşımı ile kendi kendine kararlar alabilen ve bunları uygulayabilen, özsaygısı yüksek, kendi ifade edebilen, problem çözme becerisine sahip, kendi eylemleri üzerinde denetimi olan, barıştan yana, emeğe saygılı ve kendi doğalarıyla uyumlu, özgür çocuklar yetiştirmeyi amaçlar.
İnsanla ilgili reformlar, insanla ilgili inceleme sonuçları üzerine kurulmalı
Maria Montessori, eğitimin yeniden düzenlenmesini ve doğanın kurallarına dayandırılmasını savunur. Bilimsel pedagojinin temel ilkesi, çocuğun özgürlüğü olmalıdır. Bu özgürlük ise çocuğun doğasının belirtilerine ve bireysel gelişimine olanak tanımalıdır.
Reklam
Rousseau'dan bu konuda etkilenen William Godwin'in eğitim prensibi
Eğitim, uygun biçimde denetlenen, aktif ve öğrenmeye hazır bir zihin geliştirmelidir. Bunu sağlamanın yolu ise, çocuğun gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak ve ona düşünmeyi öğretmektir. Bu nedenle, bütün otoriter öğretim şeması çocukların kendi hızlarında ve kendi tarzlarında öğrenmelerine izin vermek üzere terk edilmelidir.
Tahakkümün olmadığı, eşitlik yasası ve ilerleme ihtiyacını temel alan
Anarşist pedagoji, anarşist sosyal ve siyasal hayatın bir parçası, yani devrimci bilincin ifadesidir. Anarşistler, eğitimde değişim için mevcut okulun dönüşümünü değil; kendi ilkeleri ve ideallerine uygun yeni okulların kurulmasını seçmişlerdir.
" Rousseau, eğitimin çocuğun fizyolojik ve psikolojik doğasına uygun olarak düzenlenmesini, çocuğun eğitimin merkezine alınmasını savunur. Çocuğun hayatının kurallara göre değil, kendi ihtiyaçlarına göre düzenlenmesini ister. Çocuk yaşamın gerçekleri ve sorunlarıyla temas ederek gelişmelidir. İnsanı vatandaş olarak ya da bir meslek adamı olarak değil sadece kendisi için eğitim gerekmektedir. Eğitimin amacı akıl yürütmek ve merak uyandırmak olmalıdır. "

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
21. yy da hala nasıl çocukları eğitmeliyiz, eğitimin verimini arttırmayı nasıl başarırız tartışmaları devam etmektedir. Günümüzde birçok çevre tarafından çocuklar bir birey olarak görülmezken 19 yy da Maria Montessori cesur atılımıyla bu sorulara kendine has, insan doğasına uygun görüşleri dile getirmiştir ve Dünya çapında birçok kesimi etkilemiştir. Çocuğu özgür bir birey olarak gören, teorik eğitimden ziyade doğa ile iç içe olan uygulamalı eğitime önem veren, müfredat konusunda her öğrenciye özel müfredat uygulanmasını savunan ve bunu yaparken de öğrenci-öğretmen işbirliğine vurgu yapan, not ve belge gibi unsurların önemli olmadığına inan Montessori farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Bu kitap aşama aşama alternatif eğitimin nasıl oluştuğunu nasıl uygulanması gerektiğini öğreneceksiniz. Konusu ile ilgili önemli bir kitap bana göre.
Montessori Metodu - Özgür Çocuklar İçin Eğitim
Montessori Metodu - Özgür Çocuklar İçin EğitimEylem Korkmaz · Algı Yayaıncılık · 201128 okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Bu metot Faşist İtalya'nın tüm engellemelerine rağmen çocukların özgür ve eşit birer birey olmaları için ortaya attığı bir eğitim sistemidir.Özgürlüğü toplumsal yaşayışın başladığı yerde bittiğini söyler ve bu gün İtalyan banknotlarının bir tane yüzünde Maria Montessori'nin resmi bulunur,tüm faşistlerin karşı çıkmalarına rağmen bir ironi olarak karşımıza çıkar.
Montessori Metodu - Özgür Çocuklar İçin Eğitim
Montessori Metodu - Özgür Çocuklar İçin EğitimEylem Korkmaz · Algı Yayaıncılık · 201128 okunma