Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyin Altuntaş

Hüseyin AltuntaşŞebnem yazarı
Yazar
7.3/10
12 Kişi
53
Okunma
3
Beğeni
2.239
Görüntülenme

Hüseyin Altuntaş Gönderileri

Hüseyin Altuntaş kitaplarını, Hüseyin Altuntaş sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Altuntaş yazarlarını, Hüseyin Altuntaş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
(Bir öğretmenin öğrencilerine hitabı, konuşma tarzı, cesaretlendirmesi, verdiği değeri, seçtiği o değerli kelimeler... Yıldızlanacak cinsten...) -"Yavrular! Yürüyüşleriniz ağırbaşlı ve vakur, sözleriniz kibar ve ince... Yüzleriniz mütebessim, bakışlarınız ciddi... Size, evet size kim saygısız duygularla bakabilir? Gözler sizi rahatsız etmek istese de, nurlu yüzlerinizdeki iman parıltıları bir manyetik duvar gibi geri teper o bakışları... Ve tüm gözler bu vakur, bu alımlı ağırbaşlılık karşısında yenilmiş olarak yere eğilir. Sizler bir harikasınız!"
Sayfa 20 - Ahmet Hoca
414 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Bir öğretmenimin tavsiyesiyle adıma yazalan “Şebnem” i okurken adım olması dışında, 12. Sınıf olması, gözleri, Eylül ayı, Tıp fakültesi istemesi, Cerrahpaşa tıp fakültesinde geçmesi, Bursa... kendimi bulduğum sanki hayatımı yazmışlar hissi uyandıran, o kadar ben bir kitaptı ki. Yeri geldi gülümsedim, yeri deldi yarım saat ağladım. Kendi hayatımı bulduğum, benzettiğim için en çok etki bırakan kitaplardan biri oldu..
Şebnem
ŞebnemHüseyin Altuntaş · Pınar Yayıncılık · 200926 okunma
Reklam
“Şebnem... Kardelen çiçeği... Beni unutmadın, değil mi?”
Sayfa 355 - FarukKitabı okudu
Bütün mesele, ömrümüzü “iyi bir insandı diye anılmayı hak edecek doğru ve düzgün bir yaşam modeliyle tamamlamak, geriye tüm yakınların, akraba, dost ve tanıdıkların zihinlerinde güzel hatıralar bırakmak, bütün bunlar için de Rabbinin huzuruna "benlik/nefs/ego" denen küheylanı güzel terbiye etmiş bir insan, Yaratıcısına saygılı, yarattıklarına şefkatli ve merhametli bir mümin olarak çıkmak... "Ey iç huzuruna ermiş olan insanoğlu! Dön Rabbine, sen O'ndan razı, O senden razı olarak. Haydi, gir kullarımın arasına! Gir, cennetime! (Fecr/27-30)"
Sayfa 125Kitabı okudu
İnsanın varoluşsal kibir diyebileceğimiz bir zaafı var ise, bu zaafın bir panzehirinin de var olmuş olması gerekiyor. Bu panzehiri “varoluşsal tevazu" olarak nitelemek yanlış olmaz. Sırf insan olduğumuz, sırf Allah tarafından yaratıldığımız, sırf O'nun tarafından değerli kılındığımz için öncelikle ve özellikle Allah'a karşı mütevazı/alçak gönüllü olmamız gerekir. İman ve teslimiyet bu alçak gönüllülügün ilanı, secde ise sembolüdür. Bütün hayat da, sembolü secde olan bu tevazuun [Allah'a iman ve teslimiyetin) her alandaki açılımı/muktezasıdır.
' İştigal edilen mesleğin hakkını vermemek de ahlaksızlıktır. '
Reklam
' İnsan zaman zaman her şeyi unutabilir; bir şeyi daimi olarak unutabilir; bazı şeyleri de ara sıra unutabilir; ancak unutmaması gereken şeyler vardır; bunların en başında Yaratıcı'sına olan şükran ve minnettarlık hissi ile eylem ve davranışlarından O'na karşı sorumlu olduğu bilgisi, duygusu ve düşüncesi gelir. '
' Kur'an insana sadece ne yapması gerektiğini değil, yapması gerekeni niçin yapması gerektiğinin bilincine varmayı da öğretir. '
' Doğru dürüst iki sayfa yazıyı okumanın zihne vereceği zorluk ve strese karşılık, sığ sohbetlerden, dedikodu nitelikli haberleri okumaktan haz duymak, insanın doğal eğilimidir. Ancak iyi insan olmanın gereği de doğamızın eğliimlerine sınırsızca izin vermek değil, onları gemlemek, terbiye etmek, sabır ve katlamayı tercih ederek zorlukları aşma cesaretini göstermektir. '
53 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.