İbrahim Ünal

Kitap Tiryakiliği yazarı
Yazar
7.5/10
17 Kişi
131
Okunma
6
Beğeni
3.772
Görüntülenme

Hakkında

1944 yılında Muğla’nın Fethiye kazasına bağlı Seki kasabasında doğdu. 1969 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdi. Afyon, Nazilli ve Ankara Merkez İmam Hatip Liselerinde Meslek Dersleri öğretmenliği, Nazilli Merkez Ortaokulu ve Ankara Atatürk Lisesinde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yaptı. Manisa-Demirci İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, Talim ve Terbiye Kurulu Uzmanlığı, Orta öğretim Genel Müdür Yardımcılığı ile Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 1992’den Kasım 2000’e kadar Eğitimciler Birliği Vakfı Genel Başkanlığını yürüttü. Çeşitli gazete ve dergilerde makale ve incelemeleri yayımlandı. Türkiye Millî Kültür Vakfının “Televizyonun Millî Kültüre Tesirleri” isimli araştırma yarışmasında ikincilik, Yeni Asya gazetesinin “Cumhuriyet Devrinde Millî Eğitim” ve “Dünyada ve Türkiye’de IrkÇılık” konularında aÇtığı inceleme yarışmalarınca birincilikler kazandı. “Kitap Tiryakiliği,” “Çevre İslâm ve İnsan” ile “Çocuk ve Biz” isimli üÇ kitabı daha yayımlandı. Ankara’da yayınını sürdüren Dost FM’de Çocuk eğitimi ve aile üzerine sohbetler yapmaktadır. 1998 yılında emekli olan ünal, evli ve dört Çocuk babasıdır.
Ünvan:
Öğretmen,yazar,radyo programcısı
Doğum:
Muğla, 1944

Okurlar

6 okur beğendi.
131 okur okudu.
10 okur okuyor.
60 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.

Okur demografisi

Kadın% 53.1
Erkek% 46.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Evlenmeden Önce Asla! Birçok kız, erkeklere karşı hatalarını, evlenmeden önceki tanışma sırasında yaparlar. Birkaç güzel söze kanan ve kendini garantide sanan genç kız, evlenmeyi tasarladığı erkeğe, nefis yönüyle verdiği tavizler oranında, hayal kırıklığı yaşamaya namzettir. Farkında mıyız; erkek çocuklar, oyuncaklarından kısa sürede
Sayfa 238Kitabı okudu
Milletimizin okumayı sevmemesinin nedenleri
√a)Okuma, toplumun hayat şeklinin tabii bir parçası olmamakta, toplumda okuyan ferde çok fazla değer verilmemektedir. Sosyal hayatta problemlerin halledilmesinde kurnazlık, yeğlenen biricik yol olmaktadır. √b)Ülkemizdeki eğitim sistemi, okuma alışkanlığı meydana getirebilecek nitelikten uzak görünmektedir. √c)Ülkemizdeki düşünce ürünleri üzerindeki gizli-açık baskı ve yasaklar, meselenin önemli kaynaklarından biridir. √d)Özellikle, halk ve okul kütüphanelerimizin çağdaş nitelikten uzak ve yetersiz olmaları, okuma alışkanlığını sağlamada engeldir. √e)Meselenin çözümüne yönelik çabaların, dağınık, yetersiz ve hükümet politikasından öte, devlet politikası temelinde ele alınma anlayışından uzak oluşu, dikkat çekici önemli başka sebeptir. √f) Kitap ve dergi fiyatlarının, fertlerin alım gücünün üstünde olması, tek başına değilse bile diğer sebepleri bütünlemesi anlamında önem taşımaktadır.
Reklam
Reklam