İlhan Eksen

İstanbul Sende Kalsın yazarı
Yazar
7.2/10
13 Kişi
38
Okunma
3
Beğeni
2.095
Görüntülenme

İlhan Eksen Sözleri ve Alıntıları

İlhan Eksen sözleri ve alıntılarını, İlhan Eksen kitap alıntılarını, İlhan Eksen en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
3. yüzyılda basılan paraların üzerine palamut ve yunus balıklarının kabartma resimlerini bile koymuşlar... Surlarla çevirmişler yedi tepeli kenti.
önsöz xiKitabı okudu
Bir zamanlar...
Yaz aylarında gün ortası “vişne, kaymak!” diye bağırarak geçen ama sesi bir süredir duyulmaz olan dondurmacının sabahları sıcak salep, akşamları da boza satmaya başlaması ise artık kış demekmiş. Mandalina, portakal, soba üstünde çıtırdayarak kebap olan kestane, kapı önlerinde mangalda pişen uskumru, temiz kara pekmez dökülerek yapılan helva ile bitermiş kış ve turfanda heyecanı yeniden başlarmış.
önsöz xiiiKitabı okudu
Reklam
ekmek
Osmanlının “nan-ı aziz” (kutsal ekmek) adını verdiği ekmeğin değil yokluğu, geçici eksikliği bile Bizans’ta hükümdarların korkulu rüyalarından biriydi. Bizans sarayı bu nedenle ekmek yapımında kullanılan tahılların temin ve dağıtımını kendi tekeli altına almış, Mısır’da çıkan tahılın Konstantinopolis’e getirilerek fırınlara dağıtımını ve düzenli ekmek çıkarılmasını sağlayacak örgütlenmeye gitmişti.
Kaymakçı Pando da Kapandı
Eskinin mandırasını, sütlü kaymaklı kahvaltısını merak edenlere gelince, onların Beşiktaş Çarşısı içindeki Bulgar Sütçü Pando ile Kumkapı’daki kaymakçı Boris’den başka da gidecek yerleri kalmadı galiba şu İstanbul’da.
Sayfa 106Kitabı okudu
Meyhaneye karın doyurmaya değil, meze yemeye, rakı ya da şarap içmeye gidilir... gerçek anlamıyla meyhane neredeyse kalmamıştır artık.
Tanzimat’tan (1839) sonra sofra düzeni değişince yer sofralarının yerini masa sandalye, elle yemenin yerini de çatal bıçak kullanmak almış. Bu yenilikleri ilk uygulayan da reformcu padişah, bazılarının “gavur padişah” dediği, ll. Mahmut. Üstelik “Sultan” yemekte şarap da içermiş!
Reklam
58 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.