Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mahmut Goloğlu

Mahmut GoloğluDevrimler ve Tepkileri yazarı
Yazar
8.2/10
48 Kişi
325
Okunma
29
Beğeni
3.279
Görüntülenme

Mahmut Goloğlu Sözleri ve Alıntıları

Mahmut Goloğlu sözleri ve alıntılarını, Mahmut Goloğlu kitap alıntılarını, Mahmut Goloğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Halifenin atanma şekli, koşulları, her zaman gerekli olup olmadığı hakkında ne Kuran'da, ne de hadislerde, yani Peygamber'in ilke niteliğindeki sözlerinde herhangi bir hüküm ve açıklık yoktur. Bu da olağandır. Çünkü, halifelik dinin temel sorunlarından değildir, milletin kendi işidir, politik bir sorundur. Zamana, alışkanlıklara göre değişir. Bu nedenle, Peygamber ölürken yerine bir halife bırakmamıştır. Her ne kadar bazıları Ali ve bazıları Ebûbekir hakkında halifelik için belge olduğunu ileri sürerlerse de bu doğru değildir. Böyle bir belge ve esas olmadığından, Peygamber'in yakınları kimin halife olacağı konusunda anlaşmazlığa düşmüşlerdir.
Sayfa 27
Bir milletin kişileri, ancak bir eğitim görebilir. İki türlü eğitim, bir memlekette iki türlü insan yetiştirir. Bu ise duygu ve düşüncede birlik ve beraberlik amacını bozar.
Sayfa 17
Reklam
Bugünkü Cumhuriyet'in gelecekteki çocukları bugünleri düşündükçe, Cumhuriyet'i yıkmak isteyen ya da içi bu ateşle yanan hainleri kışkırtma ve cesaretlendirme yolunda ilk araç olarak İstanbul basınını göreceklerdir.
General Harbord – Bazı kişilerin intihar ettiklerini biliyoruz, şimdi de bir milletin intiharına mı şahit olacağız? Mustafa Kemal Paşa – İçinde bulunduğumuz durumda yapmak istediğimiz şey ne askerlik açısından, ne de başka bir açıdan izah edilemez. Fakat, her şeye rağmen, yurdumuzu kurtarmak, özgür ve uygar bir Türk Devleti kurmak, insanca yaşayabilmek için bunu yapacağız. General Harbord – Başaramazsanız ne olacak? Mustafa Kemal Paşa – Şerefsiz bir ölüme katlanmaktansa dövüşerek ölmeyi tercih edeceğiz. General Harbord – Sizin durumunuzda olsaydık biz de aynı şeyi yapardık.
Mustafa Kemal Paşa:
Bu saray artık Tanrının gölgesi olduğunu iddia edenlerin değil, gölge olmayan, gerçek olan milletin sarayıdır. Ve ben burada milletten bir kişi, bir konuk olarak bulunmaktayım.
Sayfa 225 - Dolmabahçe SarayıKitabı okudu
“Millet'in genel yaşantısında orduyu politikadan ayırmak ilkesi, Cumhuriyet'in daima göz önünde tuttuğu bir politikadır. Şimdiye kadar izlenen bu yolda, Cumhuriyet orduları vatanın gücü ve güvenilir kurtarıcısı olarak, saygılı ve güçlü bir mevkide kalmıştır. Bunun gibi, bağlı olmakla gönül huzuru ve mutluluk duyduğumuz İslam Dini'ni de, yüzyıllardan beri alışılmış olduğu üzere, bir politika aracı olmak durumundan çıkarıp yükseltmenin gerekli olduğu gerçeğini görüyoruz. Tanrısal ve kutsal olan inanç ve vicdan duygularımızı, karmakarışık ve renk renk her türlü çıkarların ve aşırı isteklerin sahneye çıktığı politikadan ve politikanın bütün örgütlerinden tezce ve kesinlikle kurtarmak, milletin dünyadaki ve ahiretteki mutluluğunun emrettiği bir zorunluluktur.”
Reklam
Atatürk kimseye Saltanat sürdürmedi işte..:)
Sultanlıkla yönetilen öteki ülkelere benzemez. Orada, babasının oğlu olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan bir adam, devletin yürütme gücünü eline alıyor, istediği gibi davranıyor.
Bir milletin kişileri, ancak bir eğitim görebilir. İki türlü eğitim, bir memlekette iki türlü insan yetiştirir. Bu ise duygu ve düşüncede birlik ve beraberlik amacını bozar.
Sayfa 10 - Başnur Matbaası 1976, Manisa Mebusu Vasıf Bey ve arkadaşlarının Tevhidi Tedrisat hakkında verdiği kanun teklifindenKitabı okudu
Recep Bey:
Gerektiğinde şiddetli davranmayı bilmeyen bir kuruluş, devlet olma hakkına sahip olamaz.
Sayfa 120 - Başnur Matbaası 1972- Takrir-i Sükûn Kanunu oylamasında Meclis tartışmasıKitabı okudu
Rauf Orbay:
Huzur ve asayişi getirecek denen bu kanunun huzuru bozacağından kuşkulanıyorum. İşte görüş ayrılığımız buradan çıkıyor. Yoksa en küçük bir bozguncunun en şiddetli bir cezaya çarptırılmasına ben de taraftarım. Bu bakımdan kanunun yeniden incelenmesini istiyorum.
Sayfa 118 - Başnur Matbaası 1972 - Takrir-i Sükûn Kanunu oylamasında Meclis tartışmasıKitabı okudu
Reklam
Çok güzel ifade etmiş.
...Türk milletinin, 1919 yılında başlayan ve bir ihtilal olarak nitelenemeyen “yok olmaktan kurtulma çabası”, yani “Milli Mücadele”, sonunda, bir savaş devresini içine aldığı gibi, bir ihtilal için gerekli unsurları da kapsamış olmakla beraber aslında hiçbir şeyi yıkmak amacı ile başlamamış ve fakat kendiliğinden yıkılan ya da yıkılacak duruma gelen eski kötü düzenin yerine de, her alanda, “daha yeni” ve “daha ileri” bir düzen getirmiştir. Sivas Kongresi’nin değeri de, Mustafa Kemal Paşa’nın büyüklüğü ve eşsizliği de buradadır; ve bunun içindir ki, Mustafa Kemal Paşa bir “ihtilalci” değil, bir “kurtarıcı” ve bir “hükümet darbesi hazırlayıcısı” değil, bir “devlet kurucusu”dur.
Korku, aşağılık insanlar yetiştirir. Cumhuriyet ise, erdemli insanlar yetiştirir.
Sayfa 177Kitabı okudu
Ve milletinin devrim hedeflerine karşı gösterdiği uygarca ilgiden çok mutlu olan Mustafa Kemal Paşa; 11.10.1925 de İzmir'deki konuşmasında, "Kendimi kutluyorum, çünkü sizden biriyim."dedi.
Sayfa 146 - Başnur Matbaası 1972Kitabı okudu
Türk Ocakları
Mustafa Kemal Paşa, 25 Mart 1931 gününde, şu açıklamayı yaptı: “Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara varabilmek için maddi ve manevi tüm güçlerin hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya dönmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz böyle bir toplanma ve birleşme davranışının önemli sonuçlarını almıştır. Memleketin ve devrimin içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün Milliyetçi ve Cumhuriyetçi güçlerin bir yerde toplanması gerekir. Kurulduğu günden beri bilim alanında halkçılık ve milliyetçilik inançlarını tam bir inanışla ve bağlılıkla yaymaya çalışan ve bu yolda memnunluk verici hizmetlerde bulunmuş olan Türk Ocakları’nın, aynı esasları politika ve uygulama alanında gerçekleştiren Partimle, tüm anlamıyla tek bir varlık olarak çalışmalarını uygun gördüm. Bu kararım, bu milli örgüt hakkında duyduğum güveni anlatır. Aynı türden olan güçler, ortak amaç yolunda birleşmelidirler.”
HAMSİ
Verir Lokman ile Hızır’ın hayatından eser Hamsi Davayı Aristotalisden Aristodan haber Hamsi.
463 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.