Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Thierry Zarcone

Thierry ZarconeYasak Kent Buhara yazarı
Yazar
8.8/10
23 Kişi
55
Okunma
4
Beğeni
1.565
Görüntülenme

Thierry Zarcone Gönderileri

Thierry Zarcone kitaplarını, Thierry Zarcone sözleri ve alıntılarını, Thierry Zarcone yazarlarını, Thierry Zarcone yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
1940 sonrasındaki kayıtlarda yer alan çoğu hacı ülkesine donemedi ve sürgünde kaldı. Şeyh Yakub el-Buharînin 1956'daki vefatı Orta Asyalilarin Kudüse ziyaretlerinde ve sufi kardesliginin tarihinde yeni bir sayfa açtı: موت عالم، موت عالم Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.
Vehhabîlerin başa gelmesi, Istanbul Mekke ve Kudüsü birbirine bağlayan, sufi merkezinin oluşturduğu bağa son verdi.
Reklam
1925'te Vehhabîlerin Mekkeyi almalarindan 1 yıl sonra, Kemalist hükümet tüm tekkeleri kapattı ve turnelerde ibadeti yasakladı. Böylece İstanbuldaki tüm Özbek, Afgan tekkeleri kapatıldı ve manevî merkezli kimlikleri ellerinden alındı.
Louvres Müzesindeki serginin özel bir kataloğunda çok sayıda Türk, Farisî, Hindû ve Kalenderî dervişlerin resimleri bulunmaktadır fakat açıklamalar yetersizdir.
Sonradan ismini İstanbulda bir tatlıya veren Keşkül, Kalenderî dervişlerinin sadaka topladiklari toprak veya hindistan cevizi kabuğundan yapilma çanaktır. Onu Posteki ve teberle her daim yanlarında taşırlar.
Medine, İslam dünyasının her tarafından gelen hacıları ve alimleri yalnızca birbirleriyle değil, Osmanlı Imparatorluğu dünyasıyla buluşturan önemli bir tapınma merkeziydi. ~ Stephan Reichmuth
Reklam
Irk bakımından güçlü kuvvetli, Ruslar gibi yapılı ve pembe yanaklı olan Tatarlar ve Buharalilar Orta Asyanin en ücra köşesinden bile hacca yürüyerek geliyorlar. Hatta bazısı 5-6 ay yolda geçirdiği oluyor. Umreye giderken gayretkeş olanlar onlar. Diğer hacılar gibi yolculuğu esekle yaptıkları bile görülmemiş. Alev alev yanan çölde bile kalın yünlü kıyafetlerine sarınmış halde dolaşıyorlar. ~John. F. Keane (Hacı Muhammed Emin)
206 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Kudüs ile teknik olarak ilgilenen ve sufi tarikatlerin kudüsün manevi havasındaki önemini anlamak isteyenlerin okuması gereken bir kitap. İlginç ayrıntı ve alıntılarla desteklenmiş kitapta; İstanbulu Konyayı, Osmanlı Suriyesini bulacaksınız. Sincan bolgesinin, Fergana vadisinin, Yarkentin, Allahabadın fakir ve zahid sufileri ile konusacaksiniz.
Kudüs'teki Orta Asyalı ve Hintli Sufi Hacılar
Kudüs'teki Orta Asyalı ve Hintli Sufi HacılarThierry Zarcone · Kabalcı Yayınevi · 201214 okunma
206 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
34 saatte okudu
Kudüs'teki Orta Asyalı ve Hintli Sufi Hacılar
Bu kitap, 19.yüzyıl ile 20.yüzyılın başlarında Orta Asyalı (Afgan, Özbek, Hint ile o bölgede yaşayan diğer Müslüman haklar) hacıların, kutsal topraklara ziyaretleri; ziyaret güzergahları ve tekke kültürüne bakış açılarını inceleniyor. Hacıların Orta Asya ve Hint yarımadasından çeşitli yollarla Kudüs, Mekke, Medine'ye ulaşmaları; yol boyunca
Kudüs'teki Orta Asyalı ve Hintli Sufi Hacılar
Kudüs'teki Orta Asyalı ve Hintli Sufi HacılarThierry Zarcone · Kabalcı Yayınevi · 201214 okunma
Sufizm üzerine meşhur bir kitap yazmış olan Amerikalı diplomat John P. Brown 19. yüzyılın sonunda İstanbul’daki Orta Asyalı ve Hintli kalenderlerin ayrıntılı ve tam bir tarifini yapmıştı: İstanbul’da bu aşırı katı tarikatlardan pek azını görmek mümkün; bunlar daha ziyade Buhara’da, İran’ın bazı kısımlarında ve belki Hindistan’da bulunuyorlar. Sokaklarda sıkça rastladığımız dervişlerin hemen hiçbiri Osmanlı tâbiyetinden değil, çoğu Hindistan ve çevresinden gelmiş. Çoğunlukla Kadiri, Nakşibendî ve Kalenderi tarikatlarına mensuplar. Sadaka topladıkları çanağın adı keşkül; insanların gönülden veya zoraki verdikleri şeyleri bununla alıyorlar. “Ya hu!” diye selam veriyor ve pek teşekkür etmiyorlar
58 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.