Wess Roberts

8.2/10
6 Kişi
18
Okunma
1
Beğeni
964
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
Wess Roberts
Unvan:
Psikolog,yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
18 okur okudu.
22 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bütün savaşçılar zaman zaman başarısız olurlar, ancak başarısızlık bir savaşçıyı zafere koşmaktan alıkoymaz.
Sayfa 105Kitabı okudu
Tümüyle güvenemeyeceğiniz birine duygu ve fikirlerinizi açıklamak bunu bir gün aleyhinize kullanacak birinin eline politik cephane vermek gibidir.
Reklam
Aşiretlerine önderlik etmekten zevk almayan liderler yalnızca ganimet için çalışırlar. Bunlar Hunların zayıf liderleri olmalarının yanı sıra azgözlülüklerinin de köleleridir.
İki savaşçıya bir savaşçının yapabileceği işi veren liderler kaynaklarını israf edeceklerdir. Aynı zamanda yarım iş yapmanın getirdiği ödüllerden hoşlanmayan savaşçıların desteğini de kaybedecektir.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
167 syf.
6/10 puan verdi
Oldukça yüzeysel kalmış bir kitap. Attila'nın savaşlarında dikkat ettiği, önemsediği ve ilke edindiği hususlar anlatılmış. Daha çok sohbet dilinde nasihat gibi.
Hun Atilla'nın Zafer Sırları
Hun Atilla'nın Zafer SırlarıWess Roberts · Say Yayınları · 199518 okunma
138 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın yazarı Dr. Wess Roberts, A.B.D. Utah Ordusu Ulusal Muhafız Birliği’nde sahra topçu batarya komutanlığı ve Fort Benning’te silah eğitim kurulunda hizmette bulunmuş eski bir asker. Daha sonra psikolojide master derecesi yaparak büyük şirketlere danışman olmuş, İnsan Kaynakları bölümünde çalışıyor. Bu kitapta yazarın bir çok kişi tarafından görmezden gelinen, “Tanrı’nın laneti”, “Tanrı’nın kırbacı” , “Tanrı’nın kılıcı” gibi lakaplar takılan Attila’nın liderlik niteliklerini ve farklı kavimler altında dağınık yaşayan Hunları bir araya getirerek ulusal bir bilinç oluşuran Attila’nın başarılarını takdir etmesi, tanıması güzel. Kitapta Attila’ya ilişkin biyografik bilgilerle Hunlar, Attila’nın çekişme yaşadığı ve bir muharebede yenildiği ve sonra tekrar yendiği Flavius Aetius ve Roma tarihine ilişkin araştırmalar da mevcut. Tek sorun kitapta kaynakçanın bulunmaması. Yine de okunmaya değer bir kitap. 15. Bölümdeki “Pazarlık Sanatı” ufuk açıcı. Kitapta yazar, Attila gibi büyük bir liderde olması gereken bazı nitelikleri sıralıyor: Bağlılık, cesaret, arzu, duygusal güç, fiziksel güç, sezgi, kararlılık, tahmin/öngörü, zamanlama, rekabetçilik, özgüven, sorumluluk, inanırlılık, ısrarcılık, güvenirlilik, koruyuculuk. Şimdi bu nitelikleri bir düşünün, sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayatını düşünün. Sonra başka lider geçinenlerle kafanızda minik bir mukayese edin.
Hun İmparatoru Atilla'nın Liderlik Sırları
Hun İmparatoru Atilla'nın Liderlik SırlarıWess Roberts · İlgi Yayınevi · 198918 okunma