Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

A. Arzumanyan

5.5/10
2 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
500
Görüntülenme

A. Arzumanyan Sözleri ve Alıntıları

A. Arzumanyan sözleri ve alıntılarını, A. Arzumanyan kitap alıntılarını, A. Arzumanyan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Emperyalizm, bütün kıtalar halklarını sömürge köleliği zinciriyle bağladı. Uçsuz bucaksız ülkeleri halkların hapishanesi haline getirdi. Birçok Asya, Afrika, Latin Amerika ülkesinin ekonomilerini; bu bölgeleri kendi ekonomisinin tarım ve hammadde ekleri haline getirerek kötürümleştirdi.Emperyalist zenginleşmesinin bedelini ülkelerin yoksulluğu, sefaleti ve korkunç geriliği ödedi.
sol yayınlarıKitabı okudu
Ne var ki, emperyalizme karşı ayaklanan halkların hepsi onun siyasi boyundurugundan tamamen kurtulamadı. Milli devletlerini kurdukları halde, milli bağımsızlıklarını tamamen elde etmemiş birçok ülke vardır.
sol yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Silahlanma yarışı bir refah faktörü olamaz diyen sosyalist iktisatçıların fikrini hayat tamamen doğrulamıştır.
Emperyalizm, bütün kıtalar halklarını sömürge köleliği zinciriyle bağladı. Uçsuz bucaksız ülkeleri halkların hapishanesi haline getirdi. Birçok Asya, Afrika, Latin Amerika ülkesinin ekonomilerini; bu bölgeleri kendi ekonomisinin tarım ve hammadde ekleri haline getirerek kötürümleştirdi. Emperyalist zenginleşmesinin bedelini ülkelerin yoksulluğu, sefaleti ve korkunç geriliği ödedi.
Reklam
"Her yıl gittikçe daha açık bir şekilde görülmektedir ki ekonominin askerileştirilmesi, iktisadi güçlükleri azaltmak şöyle dursun, tersine, çağdaş kapitalizmin ekonomik kararsızlığının asıl sebeplerinden biri olmaktadır. Birleşik Amerika Devletlerinin bütçesi dünyanın en yüksek askeri bütçesidir ama, buna karşılık, üretimindeki artış ritimleri son derece yavaştır."
Sol Yayınları- 1924 Moğolistan Halk Cumhuriyeti kuruldu. Doğu Bloku 1949'da kuruldu ve 1949'da Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu. Sosyalizm Yugoslavya ve Arnavutluk'ta kuruldu. Kuzey Kore ve Vietnam'ı da ekleyelim. 13 ülkeden mahrum oldular
kapitalist ekonominin gelişme ritmi, kapitalist pazarın durumu ile belirlenmiştir.
''Savaş üretimi için daha çok para sarfedilince kapitalist ekonomi daha kararsız, çelişmeleri de daha keskin olur.''
Kapitalist dünyanın en büyük devleti olan A.B.D. ile yarışmada Sovyetler Birliği, çıkış çizgisinden ileriye fırlamıştır.
Reklam
"Lenin, tekelci devlet kapitalizminin, maddi planda sosyalizme geçişi en tam şekilde hazırladığını ileri sürdü. Gerçekten de, kapitalist dünya, emperyalist ilişkilenin teminin toplumun gelişmesinin temel çıkarlarıyla açıktan açığa çeliştiği bir noktaya gelmiştir. Sosyalizme geçmek zorunluğu, her yerde kendini göstermektedir. Tekelci devlet kapitalizmi, açıkca ortaya koymuştur ki, tekellerin egemenliği ve muazzam gücü, halk kitlelerinin felaketlerinin, yoksulluğunun, yoksunluklarının, savaşların ve dünyayı sarsan derin siyasi ve sosyal çelişmelerin tek kaynağıdır."
Sayfa 54 - Sol Yayınları - III. Kısım - Dünya Emperyalizminin Çöküşü
Amerikanın savaş mekanizması garip şekilde ve aşırı ölçülerde büyümüştür. Ekim 1961'de Amerikan Nation dergisi, Fred Cook'ın ''Jaggernaut. Savaşa Yönelen Bir Devlet'' adlı incelemesini bir özel sayıda yayınladı. Yazarın belirttiğine göre, ''sınai askeri karmaşa yani meslekten yetişmiş askerler grubu ile savaş malzemesi sayesinde zenginleşen kapitalistler'' Amerikan politikasını gittikçe daha fazla tayin etmektedirler. Akan milyarlar, Pentagon'a bütün ülkeye yayılan ekonomik bir kudret vermektedir.
1960'dan 1980'e kadarki yirmi yıl içinde, Sovyetler Birliğinin brüt sosyal üretimi 5 kat, sınai üretimi de en azından 6 kat artacak, toplam tarımsal üretimde ise yaklaşık olarak 3,5 kat bir artış olacaktır.
"Emperyalizm, bütün kıtalar halklarını sömürge köleliği zinciriyle bağladı. Uçsuz bucaksız ülkeleri halkların hapishanesi haline getirdi. Birçok Asya, Afrika, Latin Amerika ülkesinin ekonomilerini; bu bölgeleri kendi ekonomisini tarım ve hammadde ekleri haline getirerek kötürümleştirdi. Emperyalist zenginleşmesinin bedelini ülkelerin, yoksulluğu, sefaleti ve korkunç geriliği ödedi."
Sol Yayınları
"Sosyalizm, dünyanın başlıca ekonomik gücü haline gelecek ve dünya alanında sosyalizm hüküm sürecektir.
Sol Yayınları - ... :(
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.