Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdurrahman Çetin

Abdurrahman ÇetinKur'an Okuma Esasları yazarı
Yazar
9.2/10
38 Kişi
224
Okunma
15
Beğeni
2.884
Görüntülenme

Abdurrahman Çetin Sözleri ve Alıntıları

Abdurrahman Çetin sözleri ve alıntılarını, Abdurrahman Çetin kitap alıntılarını, Abdurrahman Çetin en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Şüphesiz, Allah'ın Kitab'ını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve açıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler." Fâtır 35/29.
Sayfa 28
Peygamberimiz ﷺ ve def çalıp şarkı söyleyen iki kız
Bu konuda Peygamberimizin eşi Hz. Âişe şunları anlatmıştır: Bir bayram günü, evde def çalıp türkü söyleyen iki kızı seyrediyordum. Rasûlullah ﷺ eve geldi ve gidip sedire uzanarak üzerini örttü. Biraz sonra, babam Hz. Ebû Bekr içeri girdi. Def çalan kızları görünce: "Bu ne hâl? Allah'ın Elçisinden utanmıyor musunuz?" diye azarladı. Bunun üzerine Rasûlullah ﷺ dönüp: "Onlara ilişme. Her toplumun bayramı vardır. Bugün de bizim bayramımız", buyurdu.
Sayfa 222 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Reklam
ihlas...
Şu halde abdestsiz kılınan namaz nasıl geçersiz ise ihlâssız yapılan bir ibadet de makbul değildir.
Sayfa 241 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Peygamberimizin Kur'ân Okuması
Yüce kitabımız Kur'ân-ı Kerîm'in muhataplarından istediği ilk şey, onu okumaktır.Peygamberimize gönderilen ilk vahiyde Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Yaratan Rabbinin adıyla oku! "
"Haberiniz olsun ki, kalpler ancak Allah'ı zikirle huzura kavuşur! "
اُتْلُ مَٓا اُو۫حِيَ اِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَاَقِمِ الصَّلٰوةَۜ اِنَّ الصَّلٰوةَ تَنْهٰى عَنِ الْفَحْشَٓاءِ وَالْمُنْكَرِۜ وَلَذِكْرُ اللّٰهِ اَكْبَرُۜ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُون . (Ankebut 29/45) (Kitaptan sana vahyedilenleri oku, namazı özenle kıl. Kuşkusuz namaz hayâsızlıktan ve kötülükten meneder. Allah’ı anmak her şeyden önemlidir. Allah yaptıklarınızı bilir. )
Reklam
salât ve selâm onun ve onun âl ve ashabının üzerine olsun.
∙ Peygamberimiz, parmaklarını birbirine geçirip sımsıkı kilitleyerek şöyle buyurdu: "Müminler birbirine karşı duvar gibidir, birbirini sımsıkı tutarlar." [Buhârî, Salât, 88]
Sayfa 223 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Amenna.
Unutulmamalıdır ki, bütün kâinatın ve onda bulunan her şeyin yaratıcısı ve sahibi Yüce Allah'tır; insana ancak O'na itaat etmek düşer.
Sayfa 217 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Cennet ehli
Peygamberimizin konuyla ilgili başka bir hadisi de şöyledir: "Cennetlik kimseler cennete girince onlara şöyle seslenilir:Şüphesiz sizler, cennette ebedi olarak yaşayacak, hiç ölmeyeceksiniz.Hastalanmayacak, daima sağlıklı kalacaksınız.İhtiyarlamayacak, sürekli genç kalacaksınız.Sonsuz nimetlere kavuşacak, hiçbir zaman acı ve üzüntü görmeyeceksiniz! "
Peygamberimize, insanlar arasında en çok iyilik edilmesi gereken kim olduğu sorulunca o : " Annen, annen, annen, sonra baban, sonra sırasıyla yakın akrabalarındır" buyurmuştur.
Reklam
İnsan çok nankördür...
Yüce Allah, biz kullarına sayısız nimetler vermiştir. Kur'ân'da da ifâde edildiği üzere, Allah'ın nimetlerini saymaya kalksak sayamayız. [Nahl, 16:18]
Sayfa 215 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Senet’ül-vüfûd
Hicretin dokuzuncu yılında Mekke’nin fethedilmesinden ve Tebük seferinden sonra, insanlar grup grup müslüman olmaya başladılar. Birçok kabile, Peygamberimize elçiler göndererek İslâmiyet’i kabul ettiklerini bildirdiler. Bu amaçla Medine’ye 70 kadar heyet gelmişti. Bu nedenle bu yıla “elçiler yılı” denildi.
Sayfa 118 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
Kur'an-ı Ker'im, Peygamberimizin en büyük ve dâimi mu'cizesidir.
Allah birdir, eşi, benzeri ve çocukları yoktur.Yüce Allah'a "Allah baba" demek haramdır.
Medeniyetimizde câmii'nin önemi...
"Müslüman şehirlerin kalbi câmidir. Bütün ana caddeler camiye açılır. Şehir, câmiyi merkez edinip bir daire gibi açılarak genişler. Bayük camilerimize dikkat edilirse, hepsi de kasaba ve şehirlerin odak noktasını teşkil eder. Günlük hayat bu çerçevede canlılık gösterir. İnsana hizmet veren han, hamam, çarşı, pazar, bedesten, imaret, aşevi, hastahane gibi sosyo-ekonomik; kütüphane, medrese, mektep gibi sosyo-kültürel yapılar genellikle câmilerin çevresinde yer almıştır. Bu şuurlu şehircilik anlayışını Peygamberimizin Mescidi ile birlikte birçok merkezi şehirlerimizde görebilmekteyiz. Onun içindir ki müslüman şehirlerinde bütün yollar câmiye çıkar, diyebiliriz."
Sayfa 155 - Ensar NeşriyatKitabı okuyor
311 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.