Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmed Abdülcevâd

Ahmed AbdülcevâdMuhiblerin Habîb'e Salevâtı yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
135
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

4 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Huseyn ibni Alî ibni Ebî Tâlib (Radiyallahu Anhümâ)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîf te ise Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Cimri o kimsedir ki ben onun yanın da anılırım da bana salât okumaz." (et-Tirmizi, es-Sünen, ed-De avat: 101, rakam:3546 5/551; Ahmed ibnü Hanbel, el-Müsned, 1/201; İsma el-Kazi, Fazlu s-salati 'ale 'n-Nebiyy, rakam:34; en-Nesâi, Amelü'l-yevmi ve 'l-leyle, rakam:57; İbnu Hibbân, es-Sa hih, rakam: 909; Ebû Ya lâ, el-Müsned, rakam:6776; el Hâkim, el-Müstedrek. 1/734: ez-Zayà, el-Muhtára, ra kam:424: el-Bezzar, el-Müsned, rakam:1342; el-Beyhaki, Şu abu l-iman, rakam: 1567-1568)
Sayfa 40 - Tuana Yayıncılık - 1.Baskı - 2019
"Muhammed'in canı tasarrufunda bulu nan Zât'a yemîn ederim ki; sizin birinize öyle bir gün gelecek ki beni bir an görüp sonra görememesi ona âilesinden ve onlarla bir likte malından daha sevgili olacak." (Müs lim, es-Sahih, rakam:2364, 4/1836)
Sayfa 23 - Tuana Yayıncılık - 1.Baskı - 2019
Reklam
(إن الله وملكته يصلون على النّبي يا أيها الذين أمنوا صلوا عليه وسلموا تسليما "Şüphesiz ki Allâh ve melekleri, o Nebî'ye sürekli salât (ederek, onun şânının yüceliğini ve şerefinin büyüklüğünü açıklamaya pek ziyâde önem atf)etmektedirler. (Böylece Allâh-u Te‘âlâ ona rahmetler, feyizler ve bereketler yağdırmakta, melekler de ona yüce makamlar ve fevkattecelliler dileğiyle duâ ederek şeref kazanmakta ve onu zik rederek bereketlenmektedirler.) Ey îmân etmiş olan kimseler! Siz (onun şefâatine muhtâc olduğunuzdan, salât-ü selâm okumak en ziyâde size yakışır, o hâlde: 'Ey Allâh! Efendimiz Muhammed'e salât eyle.' diye) ona salât edin ve ('Ey Nebî! Selâm olsun sana.' diyerek) tam bir selâmlamakla selâm verin." (el-Ahzab Sûresi:56)
Sayfa 3 - Tuana Yayıncılık - 1.Baskı - 2019
Ebû Ümâme (Radıyallahu Anh)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallahu A leyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur: عن أبي أمامة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: «أكثروا علي من الصلاة في كل يوم جمعة؛ فإن صلاة أمتي تعرض علي في كل يوم جمعة، فمن كان أكثرهم علي صلاة كان أقربهم مني منزلة.» "Her cumâ gününde bana çok salât okuyun, zîrâ şüphesiz ümmetimin salevâtı her cumâ günü bana arzedilir. Artık onlardan her kimin bana salevâtı daha ziyâde olursa, onlar içerisinde bana mertebe bakımından en yakını da o olur." (el-Beyhakî, es-Sünenü'l-küb rá, rakam:5995, 3/353; Şu'abü'l-îmân, rakam:2770, 4/433: Hayâtü'l-enbiya, rakam:12, sh:92)
Sayfa 24 - Tuana Yayıncılık - 1.Baskı - 2019
Bütün bu hadîs-i şerîflerden anlaşıldığı üzere Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) üzerine okunan salevâtlar kalbi nurlandırır, ve gönlü genişleterek kişiyi nûr-u İlâhî ile Hakk Te'âlâ'nın münâcâtına ehil hâle getirir. Dolayısıyla salevât-ı şerîfe okumak gözlerin cilâsı ve hidâyet-i Rabâniyyenin nûrudur. Artık ey kardeşim! Gece-gündüz saatlerin de, özellikle Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sel lem)e salevâtın arzedildiği ve rahmet meleklerinin nâzil olarak salevâtın ecirlerini yazdığı cumâ gecesinde ve gününde salevât-ı şerîfe okumayı çok yap ki kötü yıkımlardan korunasin, musî betlerin şerlerinden kurtulasın ve maddî-mânevî ferahlık bakımından ziyâdeliğe nâil olasın.
Sayfa 42 - Tuana Yayıncılık - 1.Baskı - 2019
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
205 syf.
10/10 puan verdi
Muhiblerin Habîb'e Salevât-ı
ب، ح، ص ' اما بعد Bu eserin müellifi Şeyh Ahmed Abdülcevâd (Rahimehullah) 1326 (1909) senesinde Suriye'nin İdlib şehrinde doğmuştur. İlk tahsîlini o bölgenin ulemâsından yapmış, sonra Şâm-ı Şerîf'e rıhlet ederek yüksek öğrenimini orada tamamlamıştır. Kendisi kıymetli bir âile içerisinde ilme ve ibâdete düşkün olarak
Muhiblerin Habîb'e Salevâtı
Muhiblerin Habîb'e SalevâtıAhmed Abdülcevâd · Tuana Yayıncılık · 20194 okunma