Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet Güner

Ahmet GünerTarikatlar yazarı
Yazar
Çevirmen
0.0/10
0 Kişi
9
Okunma
0
Beğeni
502
Görüntülenme

Ahmet Güner Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Güner sözleri ve alıntılarını, Ahmet Güner kitap alıntılarını, Ahmet Güner en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye'de binlerce yarı aydın, solcusu ve sağcısı ile, bolşevizmin ve siyonizmin düşmanı olduğu için Hitler'i veya Nasyonal Sosyalizmi, şiirlerini okuyup sevdikleri Nazım Hikmet komünist olduğu için marksizmi benimsemişlerdir. Bir ideolojinin temel eserlerini inceleyip akıl ve bilgi süzgecinden geçirmeden halk önüne çıkan bu yarı aydınlar hem memleketin bir kavram anarşisine düşmesine yol açmışlar, hem de taraftarı göründükleri fikrin bir ajanı olmaktan öteye geçememişlerdir.
Sayfa 238 - Toker Yayınları, 1975Kitabı okudu
Atatürk bir, Mevlâna iki... Dünyanın hiç bir ülkesinde bu iki şahsiyet kadar birbirine zıt anlayışlarda değerlendirilmiş, ayrı kalıplara sokulmuş, istismar edilmiş kimse yoktur. Aslında her ikisi de tam kendilerini özetleyecek açık bir tarifin içine girebilecek, istikrarlı, fikir ve aksiyonları belirli kimselerdir. Talihsizlikleri, isimlerinin, tam bir kavram kargaşasında ve yarı aydınların hâkim olduğu bir çevrede konu edilmesidir. Hele şu, Mevlâna ile hiç bir ilgisi olmayan mevlevî âyinlerinin, neredeyse devletin resmî görevleri arasında yer alacak hâle gelmesinin mânasını anlayamıyoruz.
Sayfa 119 - Toker Yayınları. 1975.Kitabı okudu
Reklam
Başkasına ait olduğu belgelerle sabit bir rübainin arkasına gizlenerek, "Yine gel, yine gel" diye kafalarını göğe dikip haykıranlara bakılırsa Mevlâna kâfirlerin de dostudur.
Sayfa 118 - Toker YayınlarıKitabı okudu
Sinema sanatının en tutucu ve yarım asırdır bir adım ilerlememiş şöhreti Charlie Chaplin geçenlerde birkaç günlüğüne Amerika'ya dönmüştü. Bizim çok bilmiş kara cahiller bu İngiliz yahudisinin New-York'a gelişini <<Vatana dönüş>> olarak nitelendirdiler. <<Amerikan idarecilerinin kendisine yaptıkları baskıdan dolayı ve fikirlerinden fedakârlık yapmamak için Amerika'yı terkettiğini>> söylediler. Halbuki kurnaz Şarlo, parayı çok seven bu hokkabaz, fikirlerine yapılan baskıdan değil vergiden kaçıyordu. Amerika hem de İkinci Cihan Harbinin en ciddi günlerinde bir mülteci Alman yahudisi için nümayişler tertip eden, Stalin'i konuşmaları ile göklere çıkarıp el altından tehlikeli ilişkiler kuran bu adama aldırmıyordu bile... Fakat, Şarlo, kendisini milyarder yapan Amerika'ya vergi ödememek, firarını da süslemek için işin içine ideoloji hikâyeleri katarak ve arkasından büyük vergi borçları bırakarak Avrupa'ya kaçtı. (...) 8.10.1972
Sayfa 163 - Toker Yayınları, 1975Kitabı okudu
Kemal Tahir marksistlere ilk darbeyi "Bozkırdaki Çekirdek"le indirdi. Tahir Alangu, << Herkes ondan Köy Enstitülerini savunacak bir eser bekliyordu >> diyor. Kendi de katılmış çalışmalara. << Sonra benim söylediklerimin tam tersi oldu.>>
Sayfa 148 - Toker Yayınları, 1975.Kitabı okudu
Bir milletin kendi adaletinden ümidi kesmesi, ekonominin batmasından, bazı siyasetçilerin salaklığından, ülke olarak zor durumlara düşmesinden daha vahimdir.
Sayfa 110 - Boğaziçi yayınlarıKitabı okudu