Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Alain Coulon

Alain CoulonEtnometodoloji yazarı
Yazar
8.3/10
3 Kişi
8
Okunma
1
Beğeni
393
Görüntülenme

Hakkında

Alain Coulon hâlen Saint-Denis Paris VIII Üniversitesi Eğitim Bölümünde Profesörlük ve Eğitim, İletişim ve Psikiyatri Fakültesi Dekanlığı yapmaktadır. İlgi alanları eğitim ve sosyoloji, özellikle etnometodolojik ve sembolik etkileşimci yaklaşımlardır. Son birkaç yıldır, üniversiteye yeni gelen öğrencilerin nasıl okula uyum sağlamaya çalıştıklarını ve ilişki olarak tanımladığı bir süreç aracılığıyla öğrencilik işini nasıl öğrendiklerini araştırmaktadır. Coulon Chicago Okulu (1994) ve Etnometodoloji ve Eğitim (1993) adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca, Saint-Denis Paris VIII Üniversitesi’nde müdürü olduğu Etnometodolojik Araştırma Laboratuvarı’nın yayınladığı Etnometodolojik Araştırmalar Dergisi’nin (Cahiers de Recherche Ethnométhodologique) editörlüğünü yapmaktadır.
Unvan:
Sosyolog
Doğum:
12 Ekim 1947

Okurlar

1 okur beğendi.
8 okur okudu.
10 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Suçluluk bir toplumsal müzakere sürecinin ürünüdür.
Sayfa 78 - Küre YayınlarıKitabı okudu
Marksizmi anımsatmadı dersem yalan olur.
Mezhepler, tipik olarak, genellikle karizmatik liderler ve yakın izleyicileri tarafından yönlendirilen kapalı sistemlerdir. Onlar dış dünyayla iletişimi en aza indirmeye, ancak bu arada Gerçek Müminler arasındaki etkileşimi büyük ölçüde yoğunlaştırmaya çalışırlar (Coser, 1975: 697)
Sayfa 85 - Küre YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sembolik etkileşimcilere göre, gerçek sosyolojik bilgiye gündelik etkileşimlerimizin dolaysız deneyimleri içinde ulaşabiliriz. Aktörler toplumsal dünyalarını çevrelerindeki nesneler, insanlar ve sembollere yükledikleri anlamlar aracılığıyla inşa ettikleri için, bir araştırmacı ilk olarak araştırılan aktörlerin bakış açılarını göz önüne almalıdır.
Sayfa 15 - Küre YayınlarıKitabı okudu
Freud toplumsal hayatın kurallarının genel eğitim süreci içerisinde birey tarafından içselleştirildiğini ve bunun sonucunda süper ego olarak adlandırdığı bir tür iç mahkemenin oluştuğunu gösterir. Freud ve Parsons'a göre, bu içselleştirilmiş sistem davranışlarımızı, hatta düşüncelerimizi yönlendirir.
Sayfa 12 - Küre YayınlarıKitabı okudu
Toplumsal hayat dil aracılığıyla inşa edilir, ancak gramerciler veya dilbilimcilerin değil gündelik hayatın diliyle.
Sayfa 29 - Küre YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
104 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Toplumu içten analiz etmek gerekir
Dili çok açık, çok güzel bir çeviri. Çok düzenli ama çok kısa bir kitap. Yine de felsefenin ana hattının bir uzantısı olarak gördüğüm sosyolojinin şu an nerelerde olduğuna dair güzel bir analiz. Kişisel olaraksa; Vay be, diyorum. Kafamda yıllardır şekillendirmeye çalıştığım ve ifade etmekte zorlandığım yaklaşım etnonetodoloji imiş ama ben bundan bir adım ilerdeyim artık. Bakalım onu hangi akımda öğreneceğim. Merak etmek ve ortak aklın bir parçası olduğunu hissetmek güzel bir şey.
Etnometodoloji
EtnometodolojiAlain Coulon · Küre Yayınları · 20108 okunma