Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Budak

Ali BudakGülşen-i Aşk yazarı
Yazar
5.9/10
7 Kişi
46
Okunma
4
Beğeni
955
Görüntülenme

Hakkında

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra, uzun bir süre gazetecilik yaptı. Aralıksız on bir yıl çalıştığı Tercüman Gazetesi’nde haftalık kültür/sanat yazıları yazdı, redaktörlük ve yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulundu ( 1982-1993). 1993 yılı Nisan ayında görsel basına geçti; İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın Görüntülü Haber Servisi’ni kurdu ve yaklaşık üç yıl yöneticiliğini yaptı. Daha sonra, Show TV’de Haber Müdürlüğü (1996), Star TV’de Yurt Haberleri Müdürlüğü (1996-1999) ve NTV’de Yurt Haberleri Editörlüğü (1999-2001) görevlerinde bulundu. Batılılaşma Sürecinde Çok Yönlü Bir Osmanlı Aydını: Münif Paşa (İst. Kitabevi Yayınevi, 2004, İst. Bilge Kültür Sanat Yayınevi, 2012) adlı çalışmasıyla 2002 yılında doktor, Batılılaşma ve TürkEdebiyatı LaleDevri’nden Tanzimat’a Yenileşme- (İst. Bilge Kültür Sanat, 2008, 2013) adlı incelemesiyle 2010 yılında doçent oldu. 2016 yılı başında Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda profesör oldu.
Unvan:
Prof. Dr.
Doğum:
Gediz, Türkiye, 1 Temmuz 1959

Okurlar

4 okur beğendi.
46 okur okudu.
1 okur okuyor.
38 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Baki sözde basar ayağını gökyüzünün başına Hüda' nın lutfu eğer yardım ederse ona
Sayfa 158 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Aşkına müptela olan derman olmak istemez Derdine alışan gönüller devayı neylesin
Sayfa 90 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Güzellerde vefa olmaz demek yanlıştır ey Baki Olur vallahi billahi hemen yalvarı görsünler
Sayfa 175 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Baki! O kimsenin yar derdiylr başı hoştur Ölmeye canlar verir, derdine derman istemez
Sayfa 90 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Şiire ve şiirin ölümdüzlüğüne inanan herkese..
Sayfa 5 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
TEKRAR BASKI | ZİYA PAŞA’NIN İRONİ VE PARODİ ŞAHESERİ ZAFERNAME
Zafernâme
Zafernâme
Ziya Paşa’nın eserleri içinde istisnai bir yer tutan Zafernâme, Türk edebiyatında da bir eşi daha bulunmayan çarpıcı bir denemedir. Zafernâme’nin farklılığı; hem daha önce hiç örneği verilmemiş özel kurgusu ve yapısından hem de aynı şekilde özgün kılınabilmiş içeriğinden ileri gelmektedir. Zafernâme çok “tür”lü bir eserdir ve çok “yazar”lı bir görüntüye sahiptir. “Kaside”, “Tahmis” ve “Şerh” olmak üzere, nazım-nesir karışık üç bölümden oluşmuş ve her bölümün altına başka başka imzalar atılmıştır. Zafernâme içeriğiyle de çok şaşırtıcıdır: İsmine bakılarak bir övgü eseri beklenirken Ziya Paşa, tam aksine, harika bir “yergi” ortaya koymuştur. Ama eser, asla, sövgü edebiyatımızın yeni bir halkası değildir. Ziya Paşa, devrini aşan bir yaklaşımla metnini toplumsal bir eleştiriye ve gerçek bir “satir”e dönüştürmeyi başarmıştır. Ve satirin iki önemli silahı vardır; “ironi” ve “parodi”. Ziya Paşa’nın, bu iki tekniği erken bir dönemde ustalıkla kullanmış olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öyleyse, Zafernâme’nin çağdaş kuramlar ışığında bir analizi, belki, bir hakkın geç de olsa teslim edilmesi anlamına gelecektir.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
304 syf.
·
Puan vermedi
Eğer eski türkçeden azcık anlamıyorsanız ve tarihle ilgilenmiyorsaniz boşuna okumayın zamanınıza yazık.Eserde jön türklerden olan ziya paşamızın o zaman ki sadrazam ali paşaya muhalefetini anlatıyor.Amma öyle bir muhalefet ediyorki bildiğin mekanın sahibi etkisi yaratıyor.Yazdığı kasideleri sadrazamın dalkavuğu olan 3 kişinin ağzından yazmış gibi göstererek ve bunu ironi tekniği kullanıp ince ince ama öldürücü bir şekilde kullanarak karşımıza bu eseri çıkartıyor.Sadrazamin ölümünün sebeplerinden birinin bu eser olduğu söyleniyor düşünün artık ziya paşa nasıl diss atmış .d
Zafernâme
ZafernâmeAli Budak · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 20123 okunma
152 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) anlatan güzel bir kitap daha.Bitmesin istedim,hayatımı değiştirecek örnekler aldım.Çocuklara,ailesine,çevresine ve diğer canlılara(hayvan ve bitki) nasıl merhametli davrandığı öyle güzel anlatılmış ki kaynaklarını da her sayfada belirtmiş olması yazara artı puan kattı benim için.Okunması gereken kitaplar arasında olmalı.Kesinlikle tavsiye ederim.
Efendimiz' in Aile ve Sosyal Hayatı
Efendimiz' in Aile ve Sosyal HayatıAli Budak · Işık Yayınları · 20141 okunma
464 syf.
·
Puan vermedi
Münif Paşa
Münif Paşa’nın Mecmûa-i Fünûn’u pek bilinmez. Ama dönemin çağdaş şehir ve sokak hayatının nasıl olması gerektiği üzerine çok fazla öneride bulunmuştur. İstanbul’un ahşap yapılarından tutun, dar sokaklarından kaldırımlarına kadar dikkat çekmiştir. Eserde en dikkatimi çeken bölüm olmuştur Münif Paşanın geçtiği dizeler. Onun çizdiği kent hayatı da çizdiği kent insanı da çağdaştır.
Osmanlı Modernleşmesi Gazetecilik ve Edebiyat
Osmanlı Modernleşmesi Gazetecilik ve Edebiyat
Nastasya Filippovna Çakırovski
Nastasya Filippovna Çakırovski
Osmanlı Modernleşmesi Gazetecilik ve Edebiyat
Osmanlı Modernleşmesi Gazetecilik ve EdebiyatAli Budak · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 20147 okunma