Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Andrew Davison

Andrew DavisonTürkiye'de Sekülarizm ve Modernlik yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
329
Görüntülenme

Hakkında

Andrew Davison Vassar College’da (New York) siyaset bilimi bölümünde öğretim üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Yaz Okulu’nda konuk öğretim üyesi olarak görev yapmıştır (1995-2000). Üniversitede siyaset bilimi ve Ortadoğu siyaseti dersleri vermektedir. David Ingersoll ve Richard K. Matthews ile birlikte hazırladığı The Philosophic Roots of Modern Ideology: Liberalism, Communism, Facism, Islamism (Prentice Hall, 3.baskı, 2001) adlı bir kitabı daha bulunmaktadır.
Unvan:
Öğretim Görevlisi, Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
7 okur okudu.
1 okur okuyor.
12 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Terbiye ve Öğretim.
"Terbiye milli bilinç için; öğretim de bu bilinci modernleştirmek için zorunludur."
Sayfa 190Kitabı okudu
Modernlik bir gösteren olduğu gibi, bir dışlayandır da; bizler bir şeye (belki de kendimize), hakkında konuştuğumuz şeyle önceki bir durum arasında mesafe yaratmak için modern deriz.
Reklam
Laiklik kavramı, Fransızca'daki laique ve laicité (İspanyolcası laicidad, İtalyancası laicitá) sözcüklerinden türemiştir ve İngilizce'ye laicism (Fransızcası laicisme) olarak çevrilebilir. Bu kavram İngilizce'nin söz dağarcığına bütünüyle yabancı değildir. Kemalistlerin Fransız deneyiminden aldıkları laisizmin çekirdek anlamı, din görevlisi olmayan kesimlerin din üzerinde kontrolünü ima eder.
Sayfa 290
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
343 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Andrew Davison’un “Secularism and Revivalism in Turkey A Hermeneutic Reconsideration” ismiyle kaleme aldığı eseri Türkçeye “Türkiye’de Sekülarizm ve Modernlik Hermenötik Bir Yeniden Değerlendirme” şeklinde çevrilmiştir. Kitap, benimsediği hermenötik bakış açısı sayesinde hem siyaset bilimi için hem de sekülerleşme tartışmaları içerisinde özgün ve
Türkiye'de Sekülarizm ve Modernlik
Türkiye'de Sekülarizm ve ModernlikAndrew Davison · İletişim Yayınları · 20027 okunma