Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anıl Çeçen

Anıl Çeçen100 Soruda Kemalizm yazarı
Yazar
Derleyen
7.0/10
18 Kişi
86
Okunma
12
Beğeni
2.272
Görüntülenme

Anıl Çeçen Gönderileri

Anıl Çeçen kitaplarını, Anıl Çeçen sözleri ve alıntılarını, Anıl Çeçen yazarlarını, Anıl Çeçen yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yeni kurulacak olan sendikalist refah toplumu içinde her işçi sendikası kendi üretim alanını yöneterek milli ekonomik dengenin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Her endüstri alanında kurulacak olan işçi sendikalarının birleşmesi sonucunda meydana gelecek olan sendikalar birliği 《Büyük Sendika》 kapitalist düzenin bekçisi olan siyasal devletin yerine geçecek, milli sınırlar içerisinde tek üstün otorite olarak ülkeyi ve sendikalist toplum ile ekonomik faaliyetleri yönetecektir.
Sayfa 48 - IWW bildirisi 5. Madde
İşçi Sınıfının Demokrasisi
Ülkenin bütün endüstri kolları kendi içinden çıkan sendikaların mülkiyeti ve denetimi altında olursa, sendikalara üye olan her işçi çalıştığı endüstri alanlarının yönetiminde de doğrudan doğruya söz sahibi olacaktır. Bunun sonucunda işçi sınıfı endüstrinin yönetimini kendi lehine çevirerek aleyhine olan şartları teker teker ortadan kaldırabilecektir. Bu sistem işçilerin birkaç yılda bir aslında kendisini temsil için seçmediği üç, dört elverişsiz adaydan en az elverişsiz olanına oy vererek parlamentoya gönderdiği durum ile karşılaştırılırsa çalışma hayatının her safhasında işçi sınıfına özlü bir demokrasi olanağı tanıdığı görülür.
Sayfa 45
Reklam
Çoğunluk kuralının gerçekleşmesi bir burjuva uydurması olduğu gerekçesi ile sendikalistler tarafından kabul edilmez.
Sayfa 33
Demokratik ülkelerin parlamentoları burjuvazinin eski sınıf düşmanları ile toprak sahibi aristokrasiden egemenliği alabilmek için yarattıkları müesseselerdi. Parlamentolar sadece burjuvalara hizmet etmek için kurulduklarından proleteryaya hiç bir fayda sağlayamayacaktı.
Sayfa 27
Sendikalizm değişik açılardan bir analize tâbi tutulursa felsefi yönden sınıf mücadelesi esas alan sosyalist doktrine, ideal ve eylem yönünden anarşist propagandaya, kullandığı silahlar yönünden tredünyonculuğa dayandığını kolayca anlaşılabilir.
Sayfa 26
Sendikalizm, işçi ve emekçi sınıfının sömürüsüne dayanan kapitalist ekonomi sistemini ortadan kaldırmak, yerine sömürü ve sınıf egemenliğinden uzak, sosyal adalete dayanan yeni bir sosyal yaşama sistemi kurmak amaçlarını gerçekleştirebilmek için tesis edilen işçi birlikçiliğinin geliştirilmiş şeklidir
Sayfa 25
Reklam
Hukuk tarihi, bir bakıma baskıya, adaletsizliğe karşı toplumların verdiği savaşların tarihidir. Tüm dünya adaletin gerçekleşmesi için uğraşmaktadır3. Haksızlığa karşı koymak bir toplumsal görev olarak benimsenmiştir. Toplumun iç varlığını ve asgari düzenini koruyabilmesi için haksızlığa karşı direniş zorunlu bir duruma gelmiştir. Toplumun yararı için herkes gereğinde hukuk savaşçısı olabilmiştir. Toplumsal sorumluluk bilincinin artması adalet düşüncesini ön plana çıkarmıştır4. Sosyal yaşamda adalet her açıdan gereklidir. Bu nedenle, adaletin aranması ve gerçekleştirilmesi aslında hukukun en önde gelen ödevidir. Adaleti biçimlendirmek ve öze kavuşturmak, hukuk düzeninin ana yapısını yansıtmaktadır.
Zaman zaman kendi koyduğu düzeni çiğneyen otoritelere rastlanmaktadır. Hukuk düzenini kuran ve uygulayan gücün hukuku tanımaması, çiğnemesi toplumları kendiliğinden bir adalet savaşımına sürüklemiştir.
Atatürk'ün söylediği gibi; bizi yutmak isteyen emperyalizme ve onun yerli iş birlikçisi Kuva-yı Sermaye'ye karşı Türk ulusu,var olabilmek için Kuva-yı Milliye mücadelesini kararlı bir çizgide sürdürerek mücadele etmek zorundadır.
83 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.