Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Augusto Forti

Augusto FortiBilim ve İktidar yazarı
Yazar
7.7/10
14 Kişi
41
Okunma
2
Beğeni
886
Görüntülenme

Augusto Forti Sözleri ve Alıntıları

Augusto Forti sözleri ve alıntılarını, Augusto Forti kitap alıntılarını, Augusto Forti en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaşlandıkça daha muhafazakar olacaklarını düşünen ve gençlerin devrimci politikalarını gençliğin idealizmi olarak kabul edebilecek bir çok yetişkin, gençliğin reddiyeci bir bölümünün yeni ahlakı karşısında dehşete düşmüştü.
Sayfa 113 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Bilim, bizim korku, umut ve bazen de dehşetten oluşan karma duygularla bakışlarımızı yönelttiğimiz bir Pandora'nın kutusuna benziyor.
Sayfa 1 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Reklam
Bruno;
Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Karanlık ve aydınlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım; bundan dolayı her yerde nefretle karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı ve aptal çoğunluğun öfkesine hedef olarak yaşadım.
Sayfa 31 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Bugün iktidarın en ciddi günahları ihmalden kaynaklanan gunahlardır. Bugünün hakiki gericisi eylemi önleyen, ne pahasına olursa olsun tevekkülü öğütleyen ve insanları kendiliğinden, otomatik yolnalan bir evrime güvenmeye zorlayan ve şefkatli ihmali uygulayan adamdır.
Friedrich Nietzsche bir keresinde soğukkanlı canavarların en soğukkanlısının devlet olduğunu söylemişti. Ama günümüzde bilim tam da bu canavara ihtiyaç duymaktadır.
Sayfa 67 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Politikacılar sıklıkla demagojik bir çeşninin önyargısını taşıyan ve kimi zaman doğal çevre üzerinde olumsuz ve değiştirilemez etkileri olan kısa vadeli kararlar vermekten ziyade uzun vadeyi gözeten kararlarla daha fazla ilgilenmeliler.
Sayfa 9 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Reklam
Hiçbir şey ne tek hamlede başarılır, ne nedensiz doğar, ne de sonsuza dek kesin kalır. İnsan kendisini belirsizliğin ve riskin ortasında icat eder ve yaratır.
Sayfa 187 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Bir gün, ülkemin apolitik entelektüelleri halkımın sıradan insanları tarafından göreve çağrılacak. Sıradan insan onlara, ulus bir şenlik ateşi gibi nazlı, küçük ve tek başına yok olup giderken neyle meşgul olduklarını soracak.
Sayfa 178 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Bilim ve iktidar arasındaki ilişkiler, toplumun örgütlenme tarzını yansıtır.
Ve Engizisyon tarafından yakıldı Bruno...
Bruno evrenin, üzerlerinde hayat bulunan sayısız gezegen sistemleriyle dolu ve sonsuz olduğuna inanıyordu. Ayrıca, Bruno mutlak hakikatin var olmadığını ve bir kimsenin dünyaya ilişkin algısının zaman ve uzam içerisinde işgal ettiği yere bağımlı olduğunu iddia ediyordu: Bunlar modern bir bilim adamının kavramakta zorlanmayacağı, ama Bruno'yu Kilise'yle çatışmaya sürükleyecek iki yeni anlayıştı.
Sayfa 31 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Reklam
Bugün bilimle iktidar arasındaki karşılaşma, özgürlüklerine düşkün bilim adamları ve bilim ile onların araştırma faaliyetlerinin belli başlı kaynağı olan ve dünyanın en iyi amaçları doğrultusunda olsa bile sıklıkla bilimi suistimal etmeye hazır olan hükumetler arasında cereyan eden bir tartışma biçimine bürünmüştür.
Bugün temel bilimlerin gelişimini yavaşlatmak, Newtoncu devrimin arefesindeki Galileo döneminde temel bilimleri bastırmak kadar sorumsuzca davranmak anlamına gelecektir.
İçerisinde bulunduğumuz yüzyılın bitmesine az bir süre kala, hem bilimle hem de iktidarla ilintili ideolojilerin krize girdiğini görüyoruz. Tuhaf bir şekilde bu kriz, fen biçimleriyle toplum bilimlerinin birbirlerine daha da yakınlaştırıyor.
Lucretius;
Tüm hareketler arasında bir bağlantı olduğunu varsaymak zorundaysak ve genel bir yasadan ötürü bir hareketin daima bir önceki hareketten doğmuş olması gerekiyorsa ve ezeli atomların bu hareketten sapması gerekiyorsa, o vakit mukadderat yasasını çiğneyen yeni bir sonuç ortaya çıkmıyor mu? Durum böyle olmasaydı insanlar önceden belirlenmiş bir kaderi nasıl değiştirebilir, nasıl akıllarına estiği yere gidebilir ve istedikleri gibi davranabilirlerdi?
Sayfa 20 - Tübitak yayınları 13. BasımKitabı okudu
Teknolojik gelişmenin karakteri diyalektik değil birikimsel ve evrenseldir.
102 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.