Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Augusto Forti

Augusto FortiBilim ve İktidar yazarı
Yazar
7.7/10
14 Kişi
41
Okunma
2
Beğeni
887
Görüntülenme

Augusto Forti Gönderileri

Augusto Forti kitaplarını, Augusto Forti sözleri ve alıntılarını, Augusto Forti yazarlarını, Augusto Forti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
SON.
Bilgi iktidardır: üretme, öngörme ve önleme iktidarı. Bu bilgiyi insanlığın yararına uygulamak dirayettir. Bilgi ve dirayet daha iyi bir ortak geleceğin iki temel direğidir.
Sayfa 192
Araştırma
"Başkalarının göremediğini görmek ve başka hiç kimsenin düşünmediğini düşünmektir."
Sayfa 162 - Prof. Hans Krebs
Reklam
Oppenheimer
Manhattan Projesi'nin önde gelen fizikçisi Robert J. Oppenheimer, teknik güçlükleri ileri sürerek hidrojen bombasının yapılmasına destek olmayı reddetmişti. Bunu yaparken kişisel ahlaki tereddütlerini belli teknik bahanelerin ardına gizlemekteydi.
Sayfa 116
olumlu bir karşı kültür hareketinin en dokunaklı ve açıklayıcı örneği şamatacı "devrimci" öğrenciler arasında değil, Robert Oppenheimer ve Andrei Sakharov gibi kendini bilime adamış araştırmacılar ve üst düzey bilim adamları arasında aranmalı.
Sayfa 118
Bilim adamları barışcıl mıdır?
Bilim adamlarının aynı zamanda politikacılara en güçlü ve ölümcül kitlesel imha araçlarını sağlamış olmalarının çok kötü olduğu eklenebilir belki de.
Sayfa 118
SSCB
Askeri teknolojinin ve uzay teknolojisinin inanılmaz gelişkinlik düzeylerine ulaştığı, ama çok geniş bir toprak üzerinde yaşayan halkın Üçüncü Dünya tipi bir varoluştan muzdarip olduğu bir ülkenin ayakta kalması paradoksaldır.
Sayfa 88
Reklam
SSCB
Ne ölçüde önem taşıdığı net olmasa da, casusların ve Batılı hainlerin sağladığı enformasyonun da yardımıyla Sovyetler Birliği önce atom bombasını, sonra hidrojen bombalarını dikkat çekici ölçüde kısa bir sürede üretmeyi başardı.
Sayfa 88
Japonya kendine olan güvenini yeniden kazanmak ve yeni değerlerle amaçlardan hareketle yeni bir toplum ve ekonomi inşa etmek zorundaydı. Bu bakımdan Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük yardım gördü ve askeri harcamaların yükünü büyük ölçüde sırtından attı.
Sayfa 86
Bilim ve İktidar
Sonunda politika yapıcıları ortaya koydukları tüm retoriğe rağmen bilim adamlarıyla karşı karşıya geldiklerinde güçsüzdürler.
Sayfa 65
Reklam
İktidar
Bugün iktidarın en ciddi günahları ihmalden kaynaklanan günahlardır. Bugün hakiki gericisi bir darağacı kuran ya da sansürü alkışlayan adam değil, eylemi önleyen, ne pahasına olursa olsun tevekkül öğütleyen ve insanları kendiliğinden, otomatik yol alan bir evrime güvenmeye zorlayan ve "şefkatli ihmal" i uygulayan adamdır.
Sayfa 57
Descartes
Kilise yasak kitaplar dizinine Descartes'ın tüm eserlerini dahil etmişti. Külleri İsveçten Fransa ya getirildiğinde matematikçi Jacobi, her şeye rağmen bu büyük adamın canlısından ziyade küllerini sahip olmanın daha hayırlı olacağı yorumunu yapmıştı.
Sayfa 33
Galileo ölmüştü, ama karanlıklar içindeki bir dönemden sonra bilim en sonunda savaşından galip çıktı.
Sayfa 28
Lucretius Belirsizlik İlkesi
Lucretius bireysel özgürlük ve özgür istenç sorununa bizzat fizik yasaları içerisinde bir çözüm bulur. Bu çözüm bazı açılardan yüzyıllar sonra Heisenberg tarafından tanımlanan belirsizlik ilkesinin bir öngörüsüdür.
Sayfa 20
Epikuros
Eski zamanların tüm düşünürleri arasında Epikuros, kültür çerçevesi içinde bilime en öncelikli yeri tanıyan kişiydi. Bilimin, toplumu hurafelerden ve tiranlıktan kurtarması için insana eskin kaynağı olacak, dünyaya ilişkin bir görüş açısı sağlamasının gerektiğini düşünüyordu.
Sayfa 16
105 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.