Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aydın Sayılı

Aydın SayılıBilim Tarihi yazarı
Yazar
Derleyen
8.7/10
31 Kişi
94
Okunma
37
Beğeni
6,4bin
Görüntülenme

Aydın Sayılı Sözleri ve Alıntıları

Aydın Sayılı sözleri ve alıntılarını, Aydın Sayılı kitap alıntılarını, Aydın Sayılı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyini bileceksin.(Sakıp Ağa)
Az bildiği birçok şeyleri yapacak yerde iyi bildiği bir şeyi yapmak suretiyle, insan, toplumuna daha büyük ölçüde faydalı olabilir.
Medeniyetin nesilden nesle geçmesinde en büyük âmil çocukluk çağıdır.
Reklam
Terazi çok eskiden beri adaletin sembolü olarak kabul edilmiş, fakat adalet kavramı ve onun pratik alandaki tatbikatı umumiyetle sarih ölçülere vurulamamıştır.
Bilime olan itimat, bilimsel bilgiye ve bilimsel tahlile dayanmalıdır.
Edebiyat, müzik, resim, heykeltıraşlık ve mimari gibi güzel sanatlar üzerinde de bilimin oldukça önemli tesirleri olduğu ve bunlar arasında zikre değer bağlılıklar bulunduğu muhakkaktır.
Bizde de bir atasözünde şöyle denmektedir: Allah, bilimi isteyene, serveti istediğine verir.
Reklam
Bilimsel zihniyet dürüst ve tarafsız olmayı, karşılaşılan sorunları birçok bakımlardan, heyecana kapılmadan, sabırlı ve etraflı bir şekilde mütalaa etmeyi öğretir ki, bunlar da ahlak ve erdemin önemli özelliklerindendir.
“Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir. Yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve tarakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır.”
Toplumların en önemli gelişmelerinin temelinde hemen her zaman bilimin bulunduğunu söylersek herhalde yanılmış olmayız.
Reklam
Her önemli keşif bir kapıyı açan anahtara benzetilirse, kapıyı açmakla girilen oda öğrenilecek birçok şeylerle doludur; buranın tetkiki mevziî keşifleri mümkün kılar.
Bilimin insan yaşamındaki öneminin derecesini anlamak için, bütün insan vasıf ve başarılarını içine alan uygarlığın içeriğini göz önünde bulundurmak yeterlidir.
Duygularımız tinsel yaşamımızın neşe ve kederlerimizin, elem ve ıstıraplarımızın, mutluluğumuzun gerçek temelleridir.
“Hayatta en hakikî mürşit ilimdir. ” Tarihin daha mürekkebi kurumamış sayfalarına Atatürk’ün yazdığı bu özlü sözün doğruluğundan yana artık kuşkumuz olamaz. Bilim uygar dünyanın belkemiğidir ve uygarlıkta en çok ilerleyen toplumlar bilime en çok bel bağlayanlar olacaktır.
... bilim yol gösterebilir, fakat doğru yolu tutmak bakımından insanı zorlayamaz; irşadedebilir, fakat tahmil ve icbar edemez.
165 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.