Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayşegül Baykan

Ayşegül BaykanNezihe Muhittin ve Türk Kadını 1931 yazarı
Yazar
8.8/10
4 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
884
Görüntülenme

Ayşegül Baykan Gönderileri

Ayşegül Baykan kitaplarını, Ayşegül Baykan sözleri ve alıntılarını, Ayşegül Baykan yazarlarını, Ayşegül Baykan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...Atatürk'e ve devrimlere hayran; heyecanlı, coşkulu.
Sayfa 59 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Nezihe Muhittin romanlarına bir bakış;
Nezihe Muhittin, romantik, duygusal romanlar yazmış fakat didaktik mesajı daima ön plana almıştır. Onun mesajı, esasta Atatürkçü, devrimci, ilerici ve kendine göre feministtir. Romanlarında yazarın heyecanını, kendini Türklüğe ve Türk kadınına adamış benliğini görmek mümkündür.
Sayfa 58 - iletişim yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Gelenekselci-muhafazakâr unsurlar toplumsal cinsiyeti şeref ve namus aracılığıyla tanımladılar...
Sayfa 36 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Muhittin, ülkenin geri kalmışlığını bâtıl inançların, bilim-dışı bilgilerin yönlendirdiği cahil kitlelere bağlıyordu.
Sayfa 34 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
...toplumun iyiliğine olan bireyin de iyiliğine idi. Bu çerçevede kadınların iyiliğine olan şeyler -eğitim, baskıcı gelenek ve batıl inançlardan kurtuluş, kamu alanında hareket özgürlüğü- gerçekleştirilmedikçe toplum en ufak bir ilerleme kaydedemezdi.
Sayfa 33 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Arkasına dini alarak kadınları baskı altında tutan gelenekleri irdeledi. Kadınların içinde yaşadıkları durumu değiştirememelerinin nedeni iş sahibi olamamalarıydı.
Sayfa 30 - İletişimKitabı okudu
Reklam
Gelenek ve din kadınların konuşmasını ya da herhangi bir eylemde bulunmasını yasakladığı için onların sesleri ve eylemleri doğdukları andan itibaren birer suç teşkil ediyorlardı.
Sayfa 30 - İletişimKitabı okudu
Muhittin'e göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun istibdatçı döneminde güç cahillerin elindeydi. Ya da, onun kelimeleriyle söyleyecek olursak, bilim yenilmiş cehalet kazanmıştı.
Sayfa 30 - İletişimKitabı okudu
Muhittin, kadınların kıskançlık ve rekabet duygularına yatkın olduklarını, bunun da onları dayanışma ve işbirliğinden alıkoyduğunu üzülerek söylüyordu.
Sayfa 26 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Muhittin, Halide Edip'in 1909'da Teali-i Nisvan (Kadınlığı Yükseltme) Kulübu'nü kurmasının Türk kadını için önemli bir adım olduğunu belirtiyor.
Sayfa 25 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
34 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.