Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk DergisiBilim Çocuk - Sayı 265 (Ocak 2020) dergisi
Dergi
9.0/10
371 Kişi
2.466
Okunma
177
Beğeni
8,3bin
Görüntülenme

Bilim Çocuk Dergisi Yorumları ve İncelemeleri

Bilim Çocuk Dergisi yorumları ve incelemelerini, Bilim Çocuk Dergisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bilim Çocuk Dergisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
64 syf.
8/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Derginin ana teması sonbahar "Sonbahar, doğadaki hemen her canlının kışa hazırlandığı mevsim. Özellikle bazı ağaçlarda bu hazırlık çok belirgindir. Yaprakları önce sararır sonra dökülür. Yine birçok ağaç bu mevsimde tohum verir. Bu tohumlar da tıpkı yapraklar gibi dökülür ve etrafa yayılır. Tohumlardan kimi kanatlıdır. Bu onların rüzgârlarla uzaklara taşınmalarını sağlar. Bazı ağaçlar tohumlarını besleyici ve lezzetli meyvelerin içinde sunar. Böylece bu tohumlar da kuşlar ya da başka hayvanlar sayesinde uzaklara taşınır. Özellikle meşelerin tohumla çoğalma şekli çok ilginç. Sincaplar ve alakargalar meşelerin meyveleri olan palamutlarla beslenir. Kışın yemek üzere topladıkları palamutları genellikle gömerler. Bunun bir nedeni onları başka hayvanlara kaptırmadan saklamak. Böylece kış için yiyecek depolamış olurlar. Elbette bu durum meşelerin de yararına olur. Çünkü hayvanlar toprağa gömdükleri palamutların birçoğunun yerini hatırlayamaz ve bu palamutların içindeki tohumlar çimlenerek büyür. Eskiden beri insanların da çok önem verdiği bir ağaç olan meşe bu ayki kapağımızı süslüyor. İçerikte tohumlara da genişçe yer ayırdık. Elbette başka birçok konuyu da ele aldık. Mıknatıslar, refleksler, üç boyutlu sokak sanatı bunlardan bazıları..."
Bilim Çocuk - Sayı 237 (Eylül 2017)
Bilim Çocuk - Sayı 237 (Eylül 2017)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201716 okunma
64 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Fark ettim ki derginin bu sayısında daha çok trafiğe önem verilmiş. Yaban hayvanı bulursak ne yapacağımız yani hayvanı çok ellemememiz gerekiyor. Eğer ellersek hayvanın kokusu değişebilir ve annesi onun yanına gittiğinde kokusundan dolayı tanımaya bilir ve onu terk edebilir.Eğer tehlike altında olduğu bir yerdeyse onu yavaşça alıp hemen daha güvenli bir yere götürmeliyiz. Dergide ebru sanatı ile ilgili yazılar da var.Son olarak ayın evreleri 3 Mayıs İlkdördün 11 Mayıs Dolunay.
Bilim Çocuk - Sayı 232 (Nisan 2017)
Bilim Çocuk - Sayı 232 (Nisan 2017)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201737 okunma
Reklam
68 syf.
·
Puan vermedi
·
4 saatte okudu
Bilim çocuk, bu ülkede her çocuğun ulaşıp bilimle buluşması gereken bir dergi.Bu sayıda uzayla ilgili bilgiler, ayla ilgili önemli bilgiler, farklı avlanma yapısına sahip hayvanlar ve daha öğrenebileceğimiz bir çok bilgiyi içermekte.
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202027 okunma
60 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Dünyanın en soğuk yerlerinde yaşayan İnuitleri konu aldığımız “Karlar İçinde Bir Yaşam: İnuitler” başlıklı yazımız bunlardan biri. Farklı ülkelerde yaşayan insanların yemek kültürünü ele aldığımız “Mutfaklarda Neler Pişiyor?” bir diğeri. Pazarlarla ilgili yazılarımızdaysa ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden ilginç pazarlara yer verdik. Her yıl 14 Mart tüm dünyada Pi Günü olarak kutlanıyor ve pi sayısıyla bağlantılı birçok etkinlik düzenleniyor. Biz de sizin için pi sayısının nasıl ortaya çıktığını anlatan bir çizgi öykü hazırladık. Derginizin ekinde de pi sayısı üzerinde oynanan bir oyun bulacaksınız. Bu ayki kartlarımız elektronik cihazlarda sıklıkla karşımıza çıkan ikonlarla ilgili. Bunların ne anlama geldiğini, esin kaynaklarının ne olduğunu ve ikonun simgelediği özelliğin ne işe yaradığı konusundaki bilgileri kartların arkasında bulabilirsiniz. Alp Akoğlu açıklaması
Bilim Çocuk - Sayı 254
Bilim Çocuk - Sayı 254Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Dergisi Yayınları · 201911 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
İnsansı Robotlar Adlı Dergiyi İnceledim!
Güzel bir dergiydi. Konusu '' İnsansı Robotlar'' olsa bile başka konularda içeriyordu. Yani kısacası tavsiye ederim. Sonraki incelemede görüşmek üzere! Hoşçakalın!
Bilim Çocuk - Sayı 271 (Temmuz 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 271 (Temmuz 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202025 okunma
68 syf.
9/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
Bu ay içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, milletimizin bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü kutlayacağız. Hepimizin bayramı kutlu olsun!
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)
Bilim Çocuk - Sayı 272 (Ağustos 2020)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202027 okunma
Reklam
60 syf.
8/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Elektrik, Topraksız Tarım, Yel Değirmenleri, Aksaray, Hasan Dağı ve Kelebek Gözlemciliği bunlardan yalnızca birkaçı. Hasan Dağı’nı dergimizin kapağına taşıdık. Yolunuz Aksaray yakınlarından geçmişse Hasan Dağı’nı mutlaka görmüşsünüzdür. Uyuyan bir yanardağ olan Hasan Dağı, İç Anadolu Bölgesi’ni oluşturan geniş düzlüklerin ortasında doğal bir anıttır. Ayrıca, yakınındaki Erciyes ve Melendiz dağlarıyla birlikte, ülkemizin en ilginç bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın oluşmasında çok önemli bir role sahiptir Editör Alp Akoğlu
Bilim Çocuk - Sayı 256 (Nisan 2019)
Bilim Çocuk - Sayı 256 (Nisan 2019)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201911 okunma
64 syf.
5/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Gezegenimiz Dünya bundan yaklaşık 4,6 milyar yıl önce oluştu. Önceleri, canlılar için pek konuksever bir yer değildi. Yanardağlar çok aktifti, yeryüzünün önemli bir bölümü lavlarla ve küllerle kaplıydı. İlk canlılar denizlerde ortaya çıktı. Karalarda yaşayan canlılarsa daha sonra gelişti. Gezegenimizin tarihi boyunca yaşamış canlıları merak ediyor musunuz? Dergi sizleri tarih öncesi Dünya’ya bir yolculuk yapmaya çıkarıyor.
Bilim Çocuk - Sayı 209 (Mayıs 2015)
Bilim Çocuk - Sayı 209 (Mayıs 2015)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201511 okunma
64 syf.
7/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Gökyüzü gözlemciliğiyle ve gökbilimle hobi olarak ilgilenenlere “amatör gökbilimci” deniyor. Günümüzde amatör gökbilimciler basit gökyüzü gözlemlerinden ileri düzey bilimsel çalışmalara kadar değişen bir yelpazede çalışmalar yürütüyor. Ancak amatör gökbilimci olmak için bu konuda uzman olmak gerekmiyor. Arada sırada gökyüzüne bakmaktan hoşlanıyor, belli başlı yıldızları tanıyor ve gökyüzündeki değişimleri izliyorsanız siz de bir amatör gökbilimci sayılırsınız. Gökyüzü gözlemciliğine başlarken yapılacak ilk şey parlak yıldızları ve takımyıldızları öğrenmek. Takımyıldızların birbirinden ilginç mitolojik öyküleri var. Güzel okumalar
Bilim Çocuk - Sayı 235 (Temmuz 2017)
Bilim Çocuk - Sayı 235 (Temmuz 2017)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201714 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
31 saatte okudu
Bu kadar çok veriyle ne yapılır?
"Bilgisayarların işleyebileceği biçime dönüştürülmüş bilgi parçalarına veri denir. İnternet aracılığıyla dijital ortamda yapılan her işlem veri olarak saklanır. Günümüzde pek çok işlemin dijital ortamda gerçekleştiğini düşünürsek inanamayacağınız kadar çok miktarda veri birikir. Sosyal medya etkileşimleri, internet aramaları, fatura ödemeleri, market alışverişleri, sağlık hizmetleri, çevrim içi görüşmeler; hepsi birikerek büyük veriye dönüşür.
Bilim Çocuk - Sayı 282 (Haziran 2021)
Bilim Çocuk - Sayı 282 (Haziran 2021)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 202118 okunma
Reklam
60 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
İlk insan bundan yaklaşık 60 yıl önce uzaya çıktı. O zamandan bu yana uzay çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Önce Dünya’nın yörüngesine çıkıldı sonra Ay’a ayak basıldı. Bu ikisi uzay çalışmalarındaki en büyük dönüm noktalarıydı. Ancak bundan sonra Güneş Sistemi’nin neredeyse her yanına insansız uzay araçları gönderildi. Gezegenimiz dışında hiçbir gezegen yaşam için uygun koşullara sahip değil. Ancak Mars tüm gezegenler arasında farklı bir yere sahip. İnsanlar, içinde yaşam ortamları oluşturulan birtakım üsler kurarak bu gezegene yerleşebilir. Burada yaşayabilir, bilimsel araştırmalar yapabilir. Hatta gezegenin tamamını yaşamı destekleyecek şekilde dönüştürebilir. Algoritma, dergimizde genişçe yer ayırdığımız bir başka konu. Algoritma, bir sorunu çözmek ya da bir amaca ulaşmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini adım adım tasarlama süreci. Genelde bilgisayarla ilgili olarak kullanılan bu kavramı size hayatın içinden örnekler vererek anlatmaya çalıştık. Derginizin sayfalarını çevirdiğinizde, birçok başka konuyla da karşılaşacaksınız. Bunların yanı sıra ekte sınıfça oynayabileceğiniz oyunları derlediğimiz kartları, Keşif Aracı maketini ve defterlerinize yapıştırabileceğiniz etiketleri bulacaksınız. ALp Akoğlu alıntısıdır
Bilim Çocuk - Sayı 261 (Eylül 2019)
Bilim Çocuk - Sayı 261 (Eylül 2019)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201914 okunma
64 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Okyanusların derin yerleri gezegenimizde en az bilinen yerler. Deniz yüzeyinin kilometrelerce altı, yaşam için pek uygun koşullara sahip değil. Buraya hiç ışık ulaşmıyor. Besin çok az. Basınç çok yüksek. Üstelik volkanik bacalardan zehirli gazlar çıkıyor. Her şeye karşın bu bölgede birbirinden ilginç canlılar yaşıyor. Bize ilginç gelmelerinin temel nedeni de yaşadıkları bu olağanüstü koşullara uyum sağlamış olmaları. Örneğin burada yaşayan balıkların çoğu iri gözlere, büyük çenelere, sivri ve uzun dişlere sahip. Bazılarının karanlıkta ışık yayan organları var. Bunların bir kısmını araştırma denizaltılarının ve görüntüleme cihazlarının yardımıyla keşfetmiş durumdayız. Denizlerin derinliklerinde başka neler var merak ediyor musunuz? Derginizin sayfalarında başka konuları da bulacaksınız. Öncelikle size Ankara’yı tanıtan bir yazı ve bu yazıdan yola çıkarak yaşadığınız kentle ilgili etkinlikler içeren bir kitapçık hazırladık. Koku, bir başka konumuz. Bu konuyla bağlantılı olarak da ‘‘Hayvanların Burunları ve Burun Benzeri Yapıları’’ kartlarımız var. ‘‘Astronotların Günlük Yaşamı’’ ve ‘‘Badminton Oynamaya Var mısınız?’’ da diğer konularımız. Editör Alp Akoğlu
Bilim Çocuk - Sayı 262 (Ekim 2019)
Bilim Çocuk - Sayı 262 (Ekim 2019)Bilim Çocuk Dergisi · Tübitak Yayınları · 201910 okunma
Geri15
89 öğeden 76 ile 89 arasındakiler gösteriliyor.