Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cafer Seydahmet Kırımer

Cafer Seydahmet KırımerSovyet Cehenneminde Köylü ve İşçi Durumu yazarı
Yazar
9.7/10
7 Kişi
19
Okunma
3
Beğeni
1.100
Görüntülenme

Cafer Seydahmet Kırımer Gönderileri

Cafer Seydahmet Kırımer kitaplarını, Cafer Seydahmet Kırımer sözleri ve alıntılarını, Cafer Seydahmet Kırımer yazarlarını, Cafer Seydahmet Kırımer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hotbinler, mefkürecilere için için gıpta ederler. Onların, her yoksuzlukta bile, emellerine küçük bir fayda getirerek zevklenebilmelerini ve hayat önünde kırılmadıklarını gördükçe onları kıskanırlar. Fakat, bunu anladıkları zaman, onlar geç kalmışlardır. Mefkürecileri taklit edemezler. Çünkü mefküre harici bir eşya gibi tedarik edilemez; içden gelir, yüreklerde canlanır, dimağlarda beslenir, ruhlara girer ve hâkim olur.
Mefkürecinin hayatı sevmesi ile alelâde bir hotbinin hayata bağlılığı arasında olanların hayata bağlılıkları, hayata esirlik demek değildir. Emele bağlı olanlar, uğrunda hayatın her akıntısına ve kederine göğüs germekten zevk duyar. Mefküresizler ise maddi zevk ve eğlencelerini temin ve onu uzatmak için hayata sarılırlar. Bunlar için sıkıntıya, kedere düşmektense her türlü adiliğe boyun eğmek mübahtır.
Reklam
Ne mutlu Türk'üm diyene!.. Ne mutlu Türkçülük idealine candan bağlananlara..
Ağaoğlu Ahmet Bey de Malta'da yazdığı ''Üç Medeniyet'' eserinin 44. sahifesinde, dinin dünya işlerinden, muamelâttan ayrılması lüzumunda ısrar ederek:''Zaten dünya işlerini siz benden iyi biliyorsunuz,'' diye emreden peygamberimiz değil midir ve (Bir emirde şüphe varit olursa aklınızla hallediniz.) buyuran o değil midir?
Ziya Gökalp 1910 Genç Kalemler Dergisi
«Biz siyasi inkılâbı yaptıktan sonra ikinci bir vazifenin önünde kaldık: içtimai inkılâbı hazırlamak... İçtimai inkılâp demek, eski hayatı beğenmiyerek yeni bir hayat ibda etmektir, Yeni hayat demek de, yeni iktisat, yeni aile, yeni bedaat, yeni felsefe yeni ahlâk, yeni siyaset demektir.»
Türkçülük, Türkolojinin tesbit ettiği tarih, dil, kültür birliği esaslarını ve kardeşlik duygularını bütün Türklerin hars, içtimai ve siyasi mukadderatlarına hâkim kılarak büyük Türk milletinin milli rönesansını gerçekleştirmek için girişilen fikri ve siyasi mücadeledir. Bunu yapanlar Türkçülerdir.
Reklam
İdeal; hakka, hürriyete, terekki ve takamüle dayanarak, kafalarda yarattığı inanç, yüreklerde canlandırdığı heyecanla, ferdi ve cemiyeti dinamizme sürükleyen bir Ana fikirdir.
Gaspıralı İsmail, 1882 de Kırım'da çıkardığı Tonguç mecmuasında : «Sönmüş kalpleri ne ile yandırmalı, basireti kesmiş perdeleri ne ile kaldırmalı, gaflet sahrasında serilip kalmış bir milleti ne ile ayağa turguzmalı?» sualleri ile tarihi işine başlamış, 1883 de neşrine başladığı Tercüman gazetesinde 1895 de çıkan 50. sayısında; «Milletin terekkisi için her şeyden evvel fikir lâzımdır. Fikirler uyanmadan terekki etmek imkânsızdır.
«Neden Türkçü, neden garp medeniyetinin taraftarı ve neden istiklâlciyiz?» mevzuunda verdiğim konferansta: ''esirliğin en elimi, esirliğini anlamayacak kadar fikir esirliğine düşmektir. Bilhassa fikri esirlikten kurtulabilmek, insanlık için en çetin bir iş olmustur. Kuvvetlerin en esaslı temeli fikir olduğundan; fikir, hürriyetine kavuştuktan sonra insanlık tabii olarak iktisadi, içtimai, dini, siyasi esirliklerden sıyrılacak ve tam hürriyete kavuşacaktı.'' demiştim. Evet, nerede hürriyet havası eserse, fikir canlılıkla yaşarsa, oralarda medeniyetler zeval tanımazlar...
Niçe'nin tâbirile: '' Ruhlarımızdaki kahramanı zayıflatmış olmayalım.''
Reklam
Güstave le Bon «Milletlerin kanunları» eserinde; (Bir millet bir çok şeylerini kaybedebilir, bir çok felaketlere, hezimetlere uğrayabilir, fakat ruhunu kaybederse, o her şeyini kaybetmiş demektir ve bir daha da kalkınamaz.) der.
Ve sözümü en sarsılmaz imanım olan şu cümle ile bitiriyorum : TARİHİ MEFKÜRECİLER YAPAR.
Milletçiyiz demek Türkçüyüz demektir, yani kabileci de değiliz... Çünkü Türk tarihi yalnız bir ülkemizin malı değildir, türk harsı yalnız bir kabilemize münhasır değildir, Türk dili yalnız bir yurtda konuşulmuyor... Bütün Türklük bir küldür, bir millettir.
Milliyetçiyiz, dedik, Çünkü tarihten ders alan Türklük facialarını candan duyan devrin mânasını hakkile anlayan, âlemşümul nazariyelerin parlak vasıtalarına değil bunların hayatta, hakikatta tatbiklerinden netice çıkaran her Türk gencinin mefküresi ancak milletçilik olabilir. Bütün fikir ve hayal kuvvetlerimizi işlememize, yükseltmemize Türklük kâfidir.
yalnız Göktepe hücumunda Çar ordusunun 20 bin Türkmen çoluk çocuğunu kestiğini kaydeder, Kırım hanlığını yıkmış olan Potemkin'in ordusu da Orkapudan Bahçesaraya kadar olan yerlerde 30 bin kırımlının naşı üzerinden geçmemişmiydi.
91 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.