Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çağlar Sunay

Çağlar SunayAstronotlar Üşür mü? yazarı
Yazar
Çevirmen
8.4/10
135 Kişi
455
Okunma
10
Beğeni
2.746
Görüntülenme

Çağlar Sunay Sözleri ve Alıntıları

Çağlar Sunay sözleri ve alıntılarını, Çağlar Sunay kitap alıntılarını, Çağlar Sunay en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Duygusuz,acımasız insanlara “kalpsiz” deriz.Ben şimdi onlara “denizanası”diyeceğim.Çünkü onların kalbi de beyni de yokmuş...
Amma da hızlı!
Güçlü bir hapşırıktaki tükürük parçacıklarının hızı saatte 160 km’ye çıkabilir.Bu parçacıklar havada uzun bir süre asılı kalır.
Reklam
Tekerlik ilk kez MÖ 3500 dolaylarında Mezopotamya’da (bugünün Irak’ında)kullanılmaya başlandı.
Güneş'e Merkür'den yaklaşık iki kat daha uzaktır ve Merkür'ün aldığı güneş ışınlarının ancak dörtte birini alır. Bu durumda Venüs'ün aslında soğuk bir gezegen olması beklenir. Ne var ki Venüs, Güneş Sistemi'nin en sıcak gezegenidir. Kalın bulut tabakasının üstündeki sıcaklık -25 derece kadarken gezegenin yüzey sıcaklığı 470 dereceyi geçer. Bunun nedeni de sera etkisinin yol açtığı küresel ısınmadır.
Venüs, adını Roma Aşk Tanrıçası'ndan almış olabilir, ama gezegenin yüzeyi ve atmosferi geleneksel cehennem tasvirlerini çağrıştırır.
Reklam
Meteorların oluşmasına yol açanlar, yıldızlar değildir. Aslında meteor uzayda değil, atmosferde -yerden 75 km ile 100 km arası yükseklikte- gerçekleşen bir ışık olayıdır. Her gün Dünya'ya yüz tonun üzerinde uzay tozu ve minik göktaşı "dökülür". Bunların, çapı 10 m'ye kadar olanlarına meteoroit denir. Meteoroitler, asteroit ya da kuyrukluyıldızlardan kopan parçalardır. Bunların arasında birkaç milimetre ile birkaç santimetre çapında olanlar, saatte 10.000 km ile 70.000 km arasında bir hızla atmosfere girip renkli ve çok parlak ışıklar çıkararak "yanar" ve buharlaşırlar. Atmosferin bir parçası olurlar. Geceleri "yıldız kayması" olarak gördüklerimiz, işte bu parlamalardır.
Sayfa 147Kitabı okudu
oha çok ii şeyhim beni venüse ışınla
Venüs'ün çapı 12.104 km'dir; Dünya'nınkinden 650 km kadar küçük. Kütlesi Dünya'nın kütlesinin yüzde 81,5'i kadardır. Kütleçekim ivmesi de yerçekimi ivmesinin 0,9 katıdır. Yani Dünya'da 80 kg gelen biri, Venüs'te 72 kg gelir.
Eski Yunanlar gökyüzünde yıldızlardan farklı hareket eden ışıklı yedi gökcismi saptamışlar ve adlarını da kendi mitolojilerinden vermişlerdi: Selene (Ay), Helios (Güneş), Hermes (Merkür), Afrodit (Venüs), Ares (Mars), Zeus (Jüpiter) ve Kronos (Satürn). Bunlara genel olarak “gezgin” anlamına gelen planet diyorlardı. Dünya, o dönemin inanışına göre Evren’in merkezi olduğundan, bir “gezgin” olarak kabul edilmiyordu.
retrosu metrosu da bitmez oysa .d
Merkür, Güneş Sistemi'ndeki sekiz gezegenin en küçüğüdür. Antik Dönem'den beri bilinen beş gezegenden en az dikkat çekenidir.
769 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.