Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Celal Ülgen

Celal ÜlgenTürk Ceza Kanunu yazarı
Yazar
Editör
8.7/10
7 Kişi
54
Okunma
2
Beğeni
2.018
Görüntülenme

Hakkında

Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi’ni bitirmiş ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü’nden mezun olmuştur. Günümüzde televizyon ekranlarında siyasi yorumları ile gündeme gelen Celal Ülgen ayrıca Ülgen Hukuk Bürosu’nun yöneticisidir. Avukat Celal Ülgen yaşantısını İstanbul Kartal’da sürdürmekte aslen Elazığ’lıdır. 15 Ağustos 1971 yılında Perihan Ülgen ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Deniz ve Umut isimlerinde bir kızı bir oğlu vardır. Üniversitesi döneminde Deniz Gezmiş’in sıra arkadaşı idi. Eğitim döneminde Dev-Genç üyesi olmuştur. Ergenekon Davası sürecinde Çetin Doğan’ın avukatlığını yapmıştır. Ayrıca diğer önemli isimlerinde avukatlık görevini üstlenmiştir. İstanbul Kartal’daki Hukuk Bürosunu avukat olan kızı Deniz Şener ile birlikte devam ettirmektedir.
Tam adı:
Av. Celal Ülgen
Unvan:
Türk Avukat
Doğum:
1948

Okurlar

2 okur beğendi.
54 okur okudu.
3 okur okuyor.
11 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Ayrıca tutanakta imzasının olmaması da bozma sebebi.
Mahkemede veya mahkeme dışında hâkim huzuruyla yapılacak bütün işlemlerde zabıt kâtibinin hazır bulunması zorunludur.
Sayfa 51 - 157/1
Şüpheli veya sanıkla ilgili arama
Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir.
116
Zorla getirme
İfadesi alınacak veya sorgusu yapılacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır.
145/1
Muhafaza veya elkoyma
(1)İspat aracı olarak yararlı görülen ya da eşya veya kazanç müsaderesinin konusunu oluşturan malvarlığı değerleri, muhafaza altına alınır. (2) Yanında bulunduran kişinin rızasıyla teslim etmediği bu tür eşyaya elkonulabilir.
123/1-2
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
·
Puan vermedi
Anayasa
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. II. Cumhuriyetin nitelikleri MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir. III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. IV. Değiştirilemeyecek hükümler MADDE 4- Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
Türkiye Cumhuriyeti AnayasasıCelal Ülgen · Beta Yayınevi · 20205 okunma