Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cevat Korkut

Cevat KorkutTıbbi Coğrafya'ya Giriş yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
252
Görüntülenme

Cevat Korkut Gönderileri

Cevat Korkut kitaplarını, Cevat Korkut sözleri ve alıntılarını, Cevat Korkut yazarlarını, Cevat Korkut yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Maalesef son zamanlara kadar öğretim sistemimiz, nazari olmaktan kurtulamadı. Öğrencilerin kafalarına lüzumsuz bilgileri zorla doldurmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Onlara taşıyamayacakları kadar ağır yükler yüklüyoruz. Tabiatiyle çocuklar ilk fırsatta bu yükten kurtulmak, rahata kavuşmak istiyorlar.
Sayfa 5 - Maarif BasımeviKitabı okudu
Ağaç kabuğu kemirseydiniz
Fransa'da 17. ve 18. yüzyıllarda art arda gelen kıtlıklarda açlık o kadar ileri gitmişti ki, toprak yeme (geofaji), hatta ölen insanları yeme, aile bireylerini yeme çok rastlanan olaylar arasına girmişti. 1707,1806 ve 1846 da Silezya’da görülen açlıklar burayı perişan etmiştir.
Reklam
Üç Tarafımız Deniz İle Kaplı Ama Balıkçılık Çok Düşük
Belücistan kıyılarında yalnız balıkla beslenen (ihtiyofaji) kabileler vardır. Buralarda yalnız insanlar değil, bazı hayvanlar da balık yiyerek yaşarlar.
Dersu Uzala Filmi Tam da Ordaki Yaşamı Anlatır
Asya'nın kuzeyindeki taygalarda yaşayan Çukçe'ler, Ostiyaklar, Kamçadal’lar, ren geyiği, sığır ve at beslerler, bunlardan yiyecek olarak faydalanırlar.
Bazı Bitkilerin Anavatanı
Tütün, patates Amerika'dan, pirinç Doğu Asya'dan, lahana,çavdar Sibirya'dan, soğan, armut Mısır’dan, darı Hindistan’dan, limon Asya'dan, yulaf Kuzey Afrika'dan, maydanoz Sardunya'dan, ıspanak Arabistan’dan,ayva Girit'ten alınmış ve dünyanın pek çok yerine taşınıp oralarda yetiştirilmeye başlanmıştır. Böylece besin maddeleri birçok yerde çeşitlenmiştir.
A,D,E,K Vitaminlerinin emilmesinde,Hormonların yapısında...
Vücudun günlük yağ ihtiyacı normal olarak 60 - 80 gr arasında değişir.Az yağ alınması enerji azalmasına neden olduğu gibi, bağırsaklarda karbonhidratların fermante olmasına (ekşimesine) neden olur, sonuçta da bir takım cilt hastalıkları ortaya çıkar.
Reklam
Balık yönünden kurtarıyorum
Zihni çalışma yapanlar da hayvani proteinlere fazlası ile muhtaçtırlar. Bu nedenle "Et yemeksizin büyük zihni faaliyet, dolayısı ile ileri medeniyet olanaksızdır.'' diye meşhur hale gelmiş bir söz vardır. Et yiyenler hastalıklara karşı daha dirençli, bedeni çalışmalarda daha verimlidirler.
Yemek seçecek kadar zengin değiliz :D
Bitkisel proteinler, vücut için gerekli amino asitlerin bir kısmını içermezler veya az içerirler.Bu nedenle yalnız bitkisel beslenme (vejetaryen rejim) eksik bir beslenme olur. Proteinler (azotlu organik madde) vücudun gelişmesini, yıpranan hücrelerin onarımını sağlarlar. Bu nedenle, büyüme çağında olanlara, hamile kadınlara özellikle hayvani proteinler gereklidir.
Eskimo’lar gibi kutup çevresinde yaşayan insanlar, hayvani proteinlerle ihtiyaçlarını karşılarlar ve bunların ortalama her gün aldıkları protein miktarı 350 grama kadar çıkar. Orta paralellerde ve ekvator çevresinde yaşayan insanlar ise protein ihtiyacının önemli bir kısmını sebze ve tahıl çeşitlerinin bazılarından alırlar. Bunların günlük protein tüketimi 60 grama kadar düşer.
Eskimolar
Eskimolar uzun kış mevsiminde, yazın avladıkları hayvanların etlerini, yağlarını, yeşillik olarak, ren geyiklerinin midelerinde sindirilmemiş olan yosunları yerler. Kış mevsiminde av, şiddetli soğukta yapılır. Pek verimli de değildir. Bazen normalden uzun süren kış mevsimi sonuna doğru açlık ve yamyamlık başlar. Güçlü olanlar güçsüz olanları yer. Avcılık yapacak çocuğu olmayan yaşlılar ölüme terkedilir. Buralarda, faydasız kişilerin ağızlarına yer yoktur. Dişleri kalmamış veya kimsesiz yaşlılar açığa götürülüp bırakılır, vahşi hayvanların yemesine terk edilir. Bu bir adettir ve tarafların gönül rızası ile yapılır.
Reklam
Ekmek arası kil
Vücudun ihtiyacı olan minerallerin topraktaki eksikliği, Orta Afrika'da, Senegal'de, İran’da, Java’da, Hindistan’da, Peru'da bazı bölgelerde, ekmek ununa kaolin veya yağlı kil karıştırarak yeme alışkanlığını ortaya çıkarmıştır.
Kalkerin Etkisi
Baudin, kalkerli bölgeler ile karaciğer ve böbrek taşları arasında yakın bir ilgi olduğuna işaret etmiştir. Kalkerli bölgelerdeki insanlarda arterler kireçlenir (atherom). Onlar yumuşak ve elastiki olması gerekirken, zamanla sert ve kırılma özelliği taşıyan bir hal alırlar. Beyin de kireçlenir. Böylece çok kireç içeren suları içmekten, yapısında çok kireç bulunan sebzeleri yemekten sağlığa aykırı bir durum ortaya çıkar.
Zenciler üzerinde yapılan incelemelerde, melanin pigmentlerinin üst deride çok yoğun olduğu ve alttaki kaslarda da bol miktarda bulunduğu, hatta beynin gri bölümüne kadar uzandığı gerçeği ortaya çıkmıştır.
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.