Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cuma Karan

Cuma KaranHz. Abdullah bin Mesud yazarı
Yazar
Çevirmen
9.3/10
4 Kişi
29
Okunma
0
Beğeni
707
Görüntülenme

Cuma Karan Gönderileri

Cuma Karan kitaplarını, Cuma Karan sözleri ve alıntılarını, Cuma Karan yazarlarını, Cuma Karan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kul hak etmeden Allah halk etmeyecek, yaratmayacaktı.
112 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Okudukça, her sayfa değiştikçe cahilliğimi hissettim. Hatta hiçbir şey bilmediğimi daha fazla okumam gerektiğini, bildiklerimin çok az bir birikim olduğunu farkettim. Şuan tek bildiğim ise hiçbir şey bilmediğimdir. Açıkcası Peygamber Efendimiz döneminde sıkça adını duyduğum engelli sahabi Abdullah b. Ümmü Mektum’du. Kitabı okuyunca tek onla sınırlı kalmadığını anladım. Peygamber Efendimizin akrabalarından tut, arkadaşlarına kadar engellilik halinde olan sahabiler mevcut. Mesela Abdurrahman b. Avf kambur ve topal, Muaz b. Cebel topal, Habban b. Münkız zihinsel engelli, Itban b. Malik görme engelli, Umeyr b. Adi doğuştan görme engelli… bu adını saydıklarım haricinde diğer sahabiler hakkında da güzel bilgiler sunulmuş. Peygamber efendimizin onlara olan tavrı, onları topluma kazandırmak için yaptıklarından bahsetmiş. Engellilerin izole edildiği bir toplumda Peygamber Efendimizin takip ettiği hoşgörülü uygulama her dönem için örneklik teşkil etmeli bize ve gelecek kuşaklara.
Hz. Peygamber ve Engelliler
Hz. Peygamber ve EngellilerCuma Karan · Beyan Yayınları · 20232 okunma
Reklam
Kendini düşünen canlı, başkalarını düşünen insandır
Şu bir gerçek ki gözler körleşmez, fakat göğüslerdeki kalpler körleşir.
Hangi kusur, hangi dert cimrilikten daha kötüdür ki!
Günümüzde hayattan bıkmış, ümidini kesmiş ve sonunda canına kıymış birçok insanın varlığı, manevi engelliliğin maddi engellilikten daha çok insanlara zarar verdiğini ortaya koymaktadır.
Reklam
Peygamberlerden olan Hz. Musa da dilindeki düğümden dolayı seri konuşamama engeliyle imtihan edilmiş oldukları tarihi bir vakadır. Eğer engellilik ceza olsaydı Allah kullarından en seçkin olan Peygamberlerine de bu cezayı verir miydi?
*Nazik ve Kibar Davranın
Sevgi bulaşıcıdır, dışa vurdukça yayılır.Yayıldıkça da kin ve nefret tohumlarını yok eder.
Sayfa 50 - Gündönümü yayınlarıKitabı okudu
İyilikler, güzellikler ekmiş olan kişiye saadet ve mükafat biçeceği zaman yakındır.
Abdullah bin Mesud R.a
Hazreti Peygamberin, “işte ümmetimin firavunu“ şeklinde adlandırdığı ebu cehili , küçük bedeni ile Bedir Savaşı’nda öldüren büyük bir mücahittir.
Sayfa 9
Reklam
Halid bin Velid ölüm döşeğinde iken: “savaş meydanlarında ölmeyi istediğim halde, bugün yatağım da ölmekten başka bir şey nasip bana olmadı”, demiş ve ardından da; amellerim içinde şehadet kelimesinden sonra, sabaha kadar sağanak halinde devam eden yağmurun “kalkanimi elime alıp düşmana baskın yapmayı beklediğim bir gece kadar bana bir tören bir amirim yoktur. Ben ölünce atımı ve silahımı Allah yoluna infak edin” diye söylemiş ve ardından ruhunu Rahmana teslim etmiştir.
Sayfa 153
Amir şehrini çevreleyen surlar , tamamen muntazam olarak yontulmuş, az miktarda demir içeren gayet sert, siyah bazalt taşlardan yapılmıştır. Bu Taşlar umumiyetle mardin kapısından itibaren fis kayasına ve daha yukarıya doğru giden Dicle kıyısından kesilmişlerdir.
Sayfa 75
Bugün kale sularında değişik devletlerin kitabelerine rastlanmaktadır. Roma ,Bizans, Abbasi, Mervaniler, büyük selçuklular, Şam Selçukluları, İranlılar, Nisanlılar, Artuklular ,Eyyubiler, Akkoyunlular ve Osmanlı’ya varana dek değişik devletlere ait bu Kitabelerin varlığı sebebiyle Albert Gabriel’in “ Diyarbekir surları tek başına bir kitabeler müzesi sayılabilir.”şeklindeki görüşüne katılmamak mümkün değildir.
Sayfa 84
Kentin jeopolitik konumunu, hicri 4. yüzyılda yaşayan büyük bilgin Makdisi şu ifadelerle dile getirir: “Müslümanlar için bugün Amid’den daha sağlam bir şehir ve daha görkemli bir sınır kenti bilmiyorum. Kent sınır şehri olup müslümanların cihat yurdudur.
Sayfa 73
Eski medeniyetlerin kurulduğu Mezopotamya ile Anadolu medeniyetinin geçiş bölgesinde olan Amid kentinin tarihi çok eski devirlere uzanır. Tarihi rivayetler yeryüzünde en eski yerleşim yerlerinden biri niteliğini taşıyan Amid kentini ilk kuranın Hazreti İbrahim’in torunlarından Amid bin Bülendi olduğunu belirtmektedir.
Sayfa 60
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.