Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Daniel M. Davis

Tedavi Harikaları yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
175
Görüntülenme

Daniel M. Davis Gönderileri

Daniel M. Davis kitaplarını, Daniel M. Davis sözleri ve alıntılarını, Daniel M. Davis yazarlarını, Daniel M. Davis yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sinir hücrelerimizin başka hücrelerle bağlantı kurmasını sağlayan uzun ince uzantılar olan aksonların içinde yeni yapı keşfedildi. Betzig le hemen aynı dönemde süper çözünürlüklü mikroskobu geliştiren Zhuang , bu teknolojiden yararlanarak aksonların yüzeyinde bir dizi protein halkası keşfetti. Bu protein halkaları normal bir mikroskop altında görülemeyecek kadar birbirine yakındı, o nedenle daha önce fark edilmemişlerdi. Membran periyodik iskeleti(membrane-associated periodic skeleton) olarak adlandırılan bu yapı ilk incelendiğinden bu yana çeşitli hayvanların nöronları dahil her türlü nörondan çıkan aksonlarda artık görülebiliyor. Yine hiç kimse bu yapıların var olduğunu tahmin etmemişti ve şimdi ne işe yaradığını öğrenmemiz gerekiyor. Belki aksonlara bir kişinin hayatı boyunca varlıklarını sürdürmeleri için gereken gücü veriyorlardır. Aksonlar boyunca iletilen elektrik uyarımlarının iletimlerinde henüz anlayamadığımız bir şekilde rol oynuyorlardır belki de.
Önümüzde duran finansal sorunlardan söz etmeden yeni ilaçlardan söz etmek aldatıcı, dürüstlükten uzak bir tutum olacaktır: İnsanlığın ve dünyadaki diğer canlıların sağlığını üstün tutan, maddiyata önem vermeyen yeni uluslararası kurumlara ve tıp araştırmaları ile ilaçların farklı biçimlerde finanse edilmesine şiddetle ihtiyacımız var. Bizi böyle cesur yeni dünya bekliyordur umarım. Bütün bilimsel devrimlere olduğu gibi, önemli olan yeni bilgilere ulaşmak değildir. Çocuklarımız ve torunlarımız ne biliyordunuz diye değil, bildiğiniz şeylerle neler yaptınız diye hesap soracaklar bizden.
Sayfa 249 - YKYKitabı okudu
Reklam
İçimizdeki uzay da durduğu yerde duruyor, oraya doğru da yolculuğa çıkmalıyız. Uzay gemileri ile değil mikroskoplarla insan vücudunun sistemlerini, alt sistemlerini keşfe çıkmalıyız; o zaman Ay'dan ve gezegenlerden daha karmaşık olduğumuzu göreceğiz. Bu keşif bize bilgi ve barışı dair yeni umutlar getirecektir. İnsan doğasını, farklılıklarımızı benzerliklerimizi öğreneceğiz. Neyi tedavi etmek istediğimizi anlayacak ve bu tedaviler için yeni moleküller yaratacağız.
Sayfa 191 - YKYKitabı okudu
Bağışıklık sistemimizi kurcalamak nükleer güçle uğraşmaya benzer, büyük bir potansiyeli vardır ama tek bir hatayla felakete dönüşebilir...
Sayfa 139 - YKYKitabı okudu
Laboratuvar Deneyleri vs Klinik Deneyler
Feldmann, 'Belli bir koşul altında oluşturulan kavramlar, karmaşık ve indirgemeci olmayan hakikat konusunda çoğunlukla doğru çıkarımlarda bulunamaz' der. Her bilimsel deney bir şekilde indirgemecidir elbette; Feldmann, tek bir bağışıklık hücresinin içinde olup biten şeylerden çok vücudun içinde, sistemin tamamında neler olup bittiğini öğrenmek niyetindeydi.
Sayfa 110 - YKYKitabı okudu
İnsanlık ile kanser arasında özel bir kan davası var. Bir ilaçla hayatı kurtulmuş bir kişi varsa, bu dünya genelinde haber olur *
Sayfa 108 - YKYKitabı okudu
Reklam
Bilim Böyle Bir Ortamda Gelişir
Gutterman ile Lasker haftada üç dört saat telefonda konuşurlarmış. Bir keresinde Lasker Gutterman'ı gece yarısı aramış ve prostat kanseri hakkında bilgi almak istemiş. Arandığı sırada Gutterman uyuyormuş, güçbela telefonu açmış. Lasker, 'Prostat kanseri hakkında bildiklerini söyle' deyince Gutterman yarı uykulu vaziyette, 'Erkeklerde daha fazla görülür' demiş.
Sayfa 90 - YKYKitabı okudu
İnsandan insana en çok farklılık gösteren genler görünüşümüzle ilgili değildir, bağışıklık sistemimizdeki genlerdir
Sayfa 67 - YKYKitabı okudu
İşler yolunda gitmediğinde bile Steinman'ın yola devam etmesini sağlayan şey, DOĞA'nın tutarlı olduğuna, cevapların var olduğuna olan inancıydı
Sayfa 66 - YKYKitabı okudu
Gözlerimizle değil, beynimizle görürüz...
Sayfa 51 - YKYKitabı okudu
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.