Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Diyanet Aile Dergisi

Diyanet Aile DergisiDiyanet Aile Dergisi - Sayı 1 - Ocak 2019 dergisi
Dergi
9.1/10
67 Kişi
429
Okunma
54
Beğeni
3.696
Görüntülenme

Diyanet Aile Dergisi Yorumları ve İncelemeleri

Diyanet Aile Dergisi yorumları ve incelemelerini, Diyanet Aile Dergisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Diyanet Aile Dergisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kuranin ovdugu genclik ten bahsediyor selmani farisi yazisi guzel guzel konular var tavsiye ederim okumak guzel kirim kongo dan bahsediyor kirgizistan gezi notlari guzel
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 20 - Ağustos 2020
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 20 - Ağustos 2020Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20209 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay “Kardeşliği Bitiren Haset” gündemiyle karşımıza çıkıyor. Dr. Fatma Bayraktar Karahan, yazısında şeytanı cennetten kovduran hasetin sevgi ve kardeşliği de zedelediğine dikkat çekti: “Birbirinin malına, evladına, makamına bakarak içlerinde haset büyütenler, din kardeşliğinin gücünden de mahrum kalırlar. Kopan kardeşliktir, sıla-ı rahimdir ancak ödenecek bedel, tüm ailenin ve tüm ümmetindir.” Zeynep Uzun, dosyaya “Hasetten İsar’a: Biz Neredeyiz?” adlı denemesiyle katkı sundu. Hüseyin Arı, Nisâ suresi 32. ayetin ışığında “İmanı Zedeleyen Duygu: Haset”i kaleme aldı. Bu ayki söyleşi gastronomi uzmanı Ramazan Bingöl ile Türk mutfağı üzerine gerçekleştiriliyor. Kendisiyle kültür ve geleneğimizdeki sofra adabını, Türk mutfağını diğer mutfaklardan özel kılan unsurları, kültür ile yemek arasındaki ilişki konuşuluyor. Yavuz Kurt, “Rahmet İklimi Üç Aylar ve İlahi İkram Geceleri”nde mübarek gün ve gecelerin bereketini kaleme aldı. Kültür Sanat köşesinde Sümeyra Çelik, “Hikmetten Arındırılmış Bilgi Sorunsalı” yazısıyla yer alırken Suavi Kemal Yazgıç, Bir Kavram Bir Yorum köşesi için “Edebiyat”ın yansımalarını yazdı.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 38
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 38Diyanet Aile Dergisi · 20224 okunma
Reklam
81 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi Ekim sayısımda “Bir Yaşam Tarzı Olarak Vefa” konusunu ele alıyor. Kaan H. Süleymanoğlu, vefanın bir seciye olduğunu, onu hayatın içinde cüzlere ayırmanın mümkün olmadığını belirtti ve Allah’a, Resulüne, ebeveyne, akrabaya karşı vefa ne kadar önemliyse bir toplumun teşekkülünde, var oluşunda emeği geçenlere karşı da vefalı olmak gerektiğinin altını çizdi. Sema Çelem, “Korunması Gereken Bir Emanet: Ahde Vefa” yazısıyla Bir Ayet Bir Yorum köşesinde. Esin Türkmen, kanatlarını alabildiğince açan, bütün güzellikleri gölgesi altında toplayan vefa kavramını sayfalarımıza taşıdı: “Hz. Peygamber’in Örnekliğinde Vefa Toplumunun İnşası” Nagihan Aydın, sevgili Peygamberimiz’in (s.a.s); adalet, doğruluk, sözünde durmak, sadakat gibi değerleri neredeyse bütün manevi erdemleri kapsayan vefa duygusunu hayatı boyunca yaşadığını ve etrafındakilere bunu hissettirdiğini belirterek onun seçkin şahsiyetinin geçmişten günümüze insanlık için kılavuz olduğunu vurguladı. Bu ayki söyleşi “Prof. Dr. Feridun M. Emecen İle Tarih Şuuru Üzerine…” gerçekleştiriliyor. Emecen ile bir toplumun ya da bir ferdin tarih şuuruna ermesi için neler yapması gerektiğini ve tarih şuurunun o kişiye ya da topluma neler kazandırdığını konuşulmuş.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 34
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 34Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Vakfı Yayınları · 20216 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ekim ayında Pencere köşesinde “Cami ve Aile” konusuna değiniyor. Tuğrul Okay, yazısında Allah’ın evi mabetler ile sevgi ve merhametin neşvünema bulduğu evlerimizin, görünmez zincirlerle birbirine bağlı, birbirine omuz veren iki güçlü toplumsal sütun olduğunu dile getirdi. Dr. Davut Ağbal, “Namaz Kulluğun İzharıdır” ile Bir Ayet Bir Yorum köşemizin konuğu oldu. Hicretle birlikte düzenli bir şekilde cemaatle kılınan namazın İslam toplumunun alametifarikası olduğunun altını çizdi. Merve Şahinkaya, Biz Bize köşemiz için hayatın hızına ve keşmekeşine bir es vermenin gerekliliğini yazdı: “Huzura Vardığında…” Bu ay söyleşi Sultanahmet Camii İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu ile gerçekleştirdi. “Sultanahmet benim hayatımda kabul olunmuş duamdır.” diyen Hatipoğlu, insanların camilerimizle buluşturulmasının önemini hatırlattı. Çocuğum Büyürken’de Fatıma Güner “Çocuk ve Olumsuz duygular” başlığıyla çocuklarımızı olumsuz duygulardan korumanın ipuçlarını verdi. Psikolojik danışman Asuman Düzgün ise öz denetimli çocuklar yetiştirmek için ailelere düşen görev ve sorumlulukları kaleme aldı. Umut Güner, Geçmiş Zaman Olur ki için “Kadim ve Kutsal Şehir Kudüs’ün Fethi”ni yazdı. Portre’de ise Zeynep Demir’in kaleminden önemli ediplerimizden Ömer Seyfettin’i ağırladı.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 10
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 10Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20195 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay bugünümüzü dünümüzden daha düzenli yaşamaya niyet ederek penceresini en kıymetli sermaye olan “zaman”a açıyor. Kaan H. Süleymanoğlu “Zamanın Hakkını Vermek” yazısında “İnsan dünyaya geldiği andan itibaren kendine ayrılan sayfaları azaltarak sona doğru yaklaşır.” diyor ve önemli hususları bizlere hatırlatıyor. “İslam'da Zamanın Kıymeti ve Doğru Değerlendirilmesi” yazısıyla Dr. Yaşar Seracettin Baytar, “Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.” (Mü’minûn, 23/3) ayet-i kerimesinden yola çıkarak Kur’an-ı Kerim’in zaman ile ilgili tavsiyelerini kaleme almış. Selma Maşlak, “Bereketli Vakitler” yazısında içinde bulunduğumuz manevi iklimin hususiyetine değinmiş. Dr. Bahattin Akbaş, “Aile bir sığınak, muhkem bir kaledir. Dünyanın kirinden, kargaşasından, debdebesinden uzakta kendimizle baş başa kalabileceğimiz mekânımızdır.” diyerek hem kendimizi hem de ailemizi olumsuzluklardan korumak hususunda sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Müberra Aktürk, “Derdi veren dermanını da vermiş elbet, yeter ki iyileşmeye niyet et! İlk adımı atan ol, en yakınından başlayarak dinle, önce kendini dinle. Hoşça bak zatına, yüreğinde yer aç kendine.” satırlarıyla “Bişnev” dedi bizlere. Muhammet Sevinç’in kaleminden musikinin kültürümüzdeki yeri ve dinî musiki ile ilgili kıymetli bilgileri, kültür sanat bölümünse ele alınmış. Mühendis, matematikçi bilim insanı Takiyüddin b. Maruf’u Derya Bulut bizler için tanıtıyor. Ömer Faruk Akpınar, sahabe köşesinde Hz. Muhammed’in (s.a.s) duasına muhatap olan Kays b. Sa’d (r.a.)’ı ağırlıyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 4 - Nisan 2019
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 4 - Nisan 2019Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Aile Dergisi · 20196 okunma
80 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Deyim yerindeyse dopdolu bir dergi.. Bu sayıda işlenen/anlatılan konu başlıklarından bazılarını şöyle sıralayabiliriz: - Yeni Nesil Hurafeler, -İletişimde Sevgi Dili, -Kudüs'ün Şiiri Şiir'in Kudüs 'ü Ve dahası.. Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 35
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 35Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı · 20218 okunma
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay uzak geçmişten başlayarak geleceğe doğru akıp giden zamanın doğru anlaşılması, millî ve manevi değerlerin sağlıklı bir şekilde yeni nesillere taşınmasına katkı sağlamak amacıyla Pencere konusunu “Tarih Şuuru”na açıyor. Kaan H. Süleymanoğlu “Geçmişten Geleceğe Köprü: Tarih Şuuru” yazısında insanın, içine doğduğu tarihin, kültürün ve coğrafyanın çocuğu olduğunu vurgulayarak kendi kolektif geçmişleriyle yakından ilgilenen milletlerin medeniyet inşasında bir adım önde olduklarını dile getirdi. Dr. Sema Çelem, Zuhruf Suresi 56. ayetin ışığında “Geçmişten Hisse Almak” yazısını kaleme aldı. İnsanların geçmişte yaşananlardan, elde edilen bilgi ve tecrübelerden yola çıkarak kendilerine ve şahitlik ettikleri döneme katkı sağlayacaklarını ifade eden Çelem, geçmişte yaşananlara yönelik yapılacak doğru okumaların insanlığın geldiği noktayı daha ileri taşımaya imkân sağlayacağını dile getirdi. Hadislerle Aile köşesinde Hacer Ayaz, “Göz Aydınlığı Evlatlarımız Arasında Adalet” başlığıyla çok önemli bir konuya değindi. Bu ayki söyleşide Sibel Eraslan ile kalemine yansıyan meseleleri konuşuluyor. Eraslan, Müslüman duyarlılığının edebiyata yansımalarından bahsetti. Onu Konuşalım köşesinde Cemal Aydın’a 20. yüzyılın önemli fikir adamlarından Roger Garaudy’yi sorduk. Hatice Kurt, pandeminin varlığını hissettirmeye devam ettiği şu günlerde “Bir Virüsün Düşündürdükleri” yazısıyla değişen, dönüşen günlük hayatımıza mercek tutuyor.
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20208 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ayki sayısında “Kalplerin Bayramı”nı işliyor. Kaan H. Süleymanoğlu, bayramlarımızın bir gönül yapma mevsimi olduğunu söyleyerek, nerede o eski bayramlar diye geçmişe özlem duymak yerine dünden daha çok insanın bizden merhamet, şefkat ve yardım beklediği bir dünyada mümin kardeşimize elimizi uzatmamız gerektiğini vurguladı. Mustafa Mehmetoğlu, dosyaya Âl-i İmrân suresi 103. ayeti tefsir ettiği “İman Eden Kalplerin Birliği” yazısıyla katkı sundu. Kur’an-ı Kerim’in iman edenlere evvela çizdiği düstur, Hak yolunda sebat etmek, iyiliği hâkim, hidayeti kaim kılmak ve müminler arasında kardeşçe birliktelik kurmaktır, dedi. Hadislerle Aile köşesinde Fatma Betül Altıntaş, “Cennetin Müjdecisi: Üç Kız Evlat” yazısını kaleme aldı. Bülent Acun, içinde bulunduğumuz zor günlerde yaşadıklarımızdan yola çıkarak “Evimiz Neyimiz Olur?” dedi. Kalbe Dokunan Hikâyeler köşesinde Berna Atagün mülteci bir çocuğun dilinden seslendi: “Çocuk Olamamak” Bu ayki söyleşi oyuncu-yazar Ahmet Yenilmez’le, sanat hayatı üzerine gerçekleştirmiş. Sanatın topluma ayna tutmasından millî ve manevi değerleri sahneye taşımada etkin bir güç olmasına kadar pek çok konuya değiniliyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 17 - Mayıs 2020
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 17 - Mayıs 2020Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 20204 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay penceresini sosyal medyaya açıyor. Dr. Lamia Levent Abul “Sosyal Medya ve Değişen Değerler” yazısında ortaokul arkadaşlarımızı bulacağız gibi masum niyetlerle başlayan sosyal medya maceramızın, zamanla vaktimizin önemli bir kısmını geçirdiğimiz ve hayatımızın neredeyse her anını paylaştığımız bir alana dönüştüğünü ve eğer önümüzde duran tabloya daha soğukkanlı ve eleştirel bakabilirsek sosyal medyanın zannettiğimiz kadar masum olmadığını görebileceğimizi belirtti. “Sosyal medya bize nasıl imkânlar sunuyor ve buna karşılık hangi tehlikeleri barındırıyor konularında bir kılavuza ihtiyacımız olabilir. Zira bu dünya, doğru ile yanlışın, iyi ve kötünün, hakikat ile yalanın birbirine karıştığı flu bir dünya!” diyerek insanlık olarak sürüklendiğimiz sosyal medya girdabına karşı bizlere uyarılarda bulundu. Mustafa Mehmetoğlu, “Allah’ı Her Zaman Hatırda Tutmak” yazısında hakiki bir Müslüman’ın, yaşamında doğru sözlü olacağı, üslubuna ve ağzından çıkacak tüm sözlere dikkat edeceği gibi aynı hassasiyeti sosyal medyayı kullanırken de gözetmesi gerektiğinin altını çizdi. Sümeyra Çelik, “Bir Destandır Çanakkale” yazısında “Yedi düvele karşı topyekûn olmuş aziz bir milletin zaferi. Her şeyi başlatmayan ama çok şeyleri bitiren destan.” olan Çanakkale zaferini bambaşka bir pencereden işledi
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 15
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 15Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 202012 okunma
91 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.