Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyanet Aile Dergisi

Diyanet Aile DergisiDiyanet Aile Dergisi - Sayı 1 - Ocak 2019 dergisi
Dergi
9.1/10
67 Kişi
431
Okunma
54
Beğeni
3.820
Görüntülenme

Diyanet Aile Dergisi Yorumları ve İncelemeleri

Diyanet Aile Dergisi yorumları ve incelemelerini, Diyanet Aile Dergisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Diyanet Aile Dergisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Aile Dergisi bu ay insanlığın kanayan yarası mültecilere açıyor penceresini. Dr. Fatma Bayraktar Karahan, “Zorunlu Misafirlik: Mülteci Olmak” yazısında isimsiz misafirlerimizi anlattı bizlere: “Benim adım mülteci değil! Benim bir adım var ve yanımda olmasa da bir ailem. Köklerim, geçmişim ve hikâyem… Mülteci dediğinde bana, kimliğim kalmıyor, hiç kimse için anlamım da… Rakamlardan biriyim sadece senin için, vefat ettiğinde adı zikredilmeyen, kendisinden cenaze diye bahsedilenler gibi. Ama benim bir adım var. Ben Hıza’yım, ben Erva’yım, ben Halepli, İdlipli Muhammed’im.” Mustafa Mehmetoğlu, "Toplumsal Emanet: Mülteciler” yazısında Haşr suresi 9. ayeti hatırlatarak gönülden inanmış kimselerin, muhtaç insanlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık duymadıklarının hatta kendileri ihtiyaç içinde olsalar bile din kardeşlerine kendi nefislerine tercih ettiklerinin altını çizdi. Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Gültekin, bizlere “Yetimlere Karşı Sorumluluklarımız”ı hatırlattı. Yetim çocukların, üzerine kol kanat gerecek, onları koruyup gözetecek, arka çıkacak, hayatın zorluklarına karşı her daim yanında olup yardımına koşacak kimselerden mahrum olduğunu belirterek onların toplumların uhdesine tevdi edilmiş birer emanet olduğunu belirtti.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 14
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 14Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20206 okunma
250 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kuranin ovdugu genclik ten bahsediyor selmani farisi yazisi guzel guzel konular var tavsiye ederim okumak guzel kirim kongo dan bahsediyor kirgizistan gezi notlari guzel
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 20 - Ağustos 2020
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 20 - Ağustos 2020Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20209 okunma
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay uzak geçmişten başlayarak geleceğe doğru akıp giden zamanın doğru anlaşılması, millî ve manevi değerlerin sağlıklı bir şekilde yeni nesillere taşınmasına katkı sağlamak amacıyla Pencere konusunu “Tarih Şuuru”na açıyor. Kaan H. Süleymanoğlu “Geçmişten Geleceğe Köprü: Tarih Şuuru” yazısında insanın, içine doğduğu tarihin, kültürün ve coğrafyanın çocuğu olduğunu vurgulayarak kendi kolektif geçmişleriyle yakından ilgilenen milletlerin medeniyet inşasında bir adım önde olduklarını dile getirdi. Dr. Sema Çelem, Zuhruf Suresi 56. ayetin ışığında “Geçmişten Hisse Almak” yazısını kaleme aldı. İnsanların geçmişte yaşananlardan, elde edilen bilgi ve tecrübelerden yola çıkarak kendilerine ve şahitlik ettikleri döneme katkı sağlayacaklarını ifade eden Çelem, geçmişte yaşananlara yönelik yapılacak doğru okumaların insanlığın geldiği noktayı daha ileri taşımaya imkân sağlayacağını dile getirdi. Hadislerle Aile köşesinde Hacer Ayaz, “Göz Aydınlığı Evlatlarımız Arasında Adalet” başlığıyla çok önemli bir konuya değindi. Bu ayki söyleşide Sibel Eraslan ile kalemine yansıyan meseleleri konuşuluyor. Eraslan, Müslüman duyarlılığının edebiyata yansımalarından bahsetti. Onu Konuşalım köşesinde Cemal Aydın’a 20. yüzyılın önemli fikir adamlarından Roger Garaudy’yi sorduk. Hatice Kurt, pandeminin varlığını hissettirmeye devam ettiği şu günlerde “Bir Virüsün Düşündürdükleri” yazısıyla değişen, dönüşen günlük hayatımıza mercek tutuyor.
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21
Diyanet Aile Dergisi Sayı: 21Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20208 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ayki sayısında “Kalplerin Bayramı”nı işliyor. Kaan H. Süleymanoğlu, bayramlarımızın bir gönül yapma mevsimi olduğunu söyleyerek, nerede o eski bayramlar diye geçmişe özlem duymak yerine dünden daha çok insanın bizden merhamet, şefkat ve yardım beklediği bir dünyada mümin kardeşimize elimizi uzatmamız gerektiğini vurguladı. Mustafa Mehmetoğlu, dosyaya Âl-i İmrân suresi 103. ayeti tefsir ettiği “İman Eden Kalplerin Birliği” yazısıyla katkı sundu. Kur’an-ı Kerim’in iman edenlere evvela çizdiği düstur, Hak yolunda sebat etmek, iyiliği hâkim, hidayeti kaim kılmak ve müminler arasında kardeşçe birliktelik kurmaktır, dedi. Hadislerle Aile köşesinde Fatma Betül Altıntaş, “Cennetin Müjdecisi: Üç Kız Evlat” yazısını kaleme aldı. Bülent Acun, içinde bulunduğumuz zor günlerde yaşadıklarımızdan yola çıkarak “Evimiz Neyimiz Olur?” dedi. Kalbe Dokunan Hikâyeler köşesinde Berna Atagün mülteci bir çocuğun dilinden seslendi: “Çocuk Olamamak” Bu ayki söyleşi oyuncu-yazar Ahmet Yenilmez’le, sanat hayatı üzerine gerçekleştirmiş. Sanatın topluma ayna tutmasından millî ve manevi değerleri sahneye taşımada etkin bir güç olmasına kadar pek çok konuya değiniliyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 17 - Mayıs 2020
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 17 - Mayıs 2020Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 20204 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu ay penceresini sosyal medyaya açıyor. Dr. Lamia Levent Abul “Sosyal Medya ve Değişen Değerler” yazısında ortaokul arkadaşlarımızı bulacağız gibi masum niyetlerle başlayan sosyal medya maceramızın, zamanla vaktimizin önemli bir kısmını geçirdiğimiz ve hayatımızın neredeyse her anını paylaştığımız bir alana dönüştüğünü ve eğer önümüzde duran tabloya daha soğukkanlı ve eleştirel bakabilirsek sosyal medyanın zannettiğimiz kadar masum olmadığını görebileceğimizi belirtti. “Sosyal medya bize nasıl imkânlar sunuyor ve buna karşılık hangi tehlikeleri barındırıyor konularında bir kılavuza ihtiyacımız olabilir. Zira bu dünya, doğru ile yanlışın, iyi ve kötünün, hakikat ile yalanın birbirine karıştığı flu bir dünya!” diyerek insanlık olarak sürüklendiğimiz sosyal medya girdabına karşı bizlere uyarılarda bulundu. Mustafa Mehmetoğlu, “Allah’ı Her Zaman Hatırda Tutmak” yazısında hakiki bir Müslüman’ın, yaşamında doğru sözlü olacağı, üslubuna ve ağzından çıkacak tüm sözlere dikkat edeceği gibi aynı hassasiyeti sosyal medyayı kullanırken de gözetmesi gerektiğinin altını çizdi. Sümeyra Çelik, “Bir Destandır Çanakkale” yazısında “Yedi düvele karşı topyekûn olmuş aziz bir milletin zaferi. Her şeyi başlatmayan ama çok şeyleri bitiren destan.” olan Çanakkale zaferini bambaşka bir pencereden işledi
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 15
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 15Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 202012 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi ramazan ayını fırsat bilip penceresini “infak” için açmış. Sedide Akbulut, “Vakit, Her Daim İyilik Yapma Vaktidir” yazısında “Yarattığı bütün varlıkların rızkını tayin eden Allah (c.c.), şefkat ve merhametinin bir eseri olarak kullarına sunduğu imkânlardan ihtiyaç sahiplerine verilen payın karşılığını kat kat arttırarak vereceğini müjdeler.” diyerek İslam’ın paylaşmaya verdiği önemi bizlere hatırlattı. Dr. Sema Çelem, “Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir.” (Âl-i İmrân, 3/ 92) ayet-i kerimesinin yorumunu kaleme almış. Kübra Arslan, “O ramazan ki affedilme ümidimizin bahar dalları gibi çiçek açıp yeşerdiği en mümbit aydır. İslam ile yepyeni anlamlara kavuşan ramazan ayı, 'müjde' kelimesinin Müslüman’ın ömründe can bulduğu bir zaman dilimidir.” diyor ve ramazanın bereketini bizlere müjdeliyor. Prof. Dr. Sadettin Ökten ile yaptılan söyleşi de ramazan ayının medeniyet tasavvurumuzdaki yansımalarını konuşulmuş. Ters Köşe’de Dr. Hafsa Fidan Vidinli “Üç Al Dört Öde” diyerek medeniyetimizin paylaşma ahlakı ile ilgili bir numunesini sunarken; Nermin Taylan da “Medeniyetimizin İncisi: Vakıflar”ı yazmış.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı: 5 - Mayıs 2019
Diyanet Aile Dergisi - Sayı: 5 - Mayıs 2019Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20195 okunma
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu sayısında penceresini ailenin göz aydınlığı bebekler için açıyor. Sema Bayar, her bebeğin, anne babası ve içinde yaşadığı toplum tarafından güzel bir şekilde karşılanmayı hak ettiğini dile getirdiği “Allah'ın Emaneti Ailenin Göz Bebeği” yazısında, değişen dünya ile birlikte artık bebeklere has bir sektör oluştuğuna da dikkat çekiyor. Bayar, bebeği güzel karşılama ve ona iyi imkânlar sunma telaşı arasında asıl sorumluluğun onu Allah’ın rızasına uygun olarak yetiştirmek olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatıyor. Dr. Sema Çelem ise “Bir Ayet Bir Yorum” köşesinde “Onlar, ‘Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle’ diyenlerdir.” ayet-i kerimesinden yola çıktığı yazısında mutlu bir yuvada eş ve çocukların saadet vesilesi olduğuna değinirken onların aynı zamanda bir imtihan vesilesi olmasından hareketle çeşitli hususlara dikkat çekiyor. Bu ayki söyleşiyi “Kendimi bilmek için çizmeye başladım.” diyen çizer Hasan Aycın’la gerçekleştirilmiş. Kaan H. Süleymanoğlu, “Ahlak Birbirine Omuz Vermiş Tuğlalardan Oluşur” yazısında, kalbin hür toprağında mayalanmayan bir inancın, düşüncenin ve ahlakın, bedenin tutum ve davranışlarında sağlıklı bir şekilde tecelli etmesinin beklenemeyeceğini belirtiyor. Minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç, kültür sanat sayfasında, el yazma eserlerimize nakşedilen sanatlarımızı anlatıyor. Eyüp Demir, Cezayir katliamını anlatıyor. Ömer Faruk Akpınar, sahabe köşesinde Zeyd b. Hârise’yi (r.a.) ağırlıyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 201912 okunma
91 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.