Doğan Satmış

50 Maddede Göbeklitepe ve Sırları yazarı
Yazar
8.3/10
24 Kişi
71
Okunma
1
Beğeni
1.399
Görüntülenme

Doğan Satmış Sözleri ve Alıntıları

Doğan Satmış sözleri ve alıntılarını, Doğan Satmış kitap alıntılarını, Doğan Satmış en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ümitsizliğe düşüp etrafa zehir saçacağımıza yahut herkese milletin geleceğinden ümit kalmadığını yayacağımıza oturup elbirliği ile çalışmak ve milletin kültür bakımından yükselmesini ve gerçek bir millet olmasını sağlamaya çalışmak gerekir.
Sayfa 207 - Sabiha SertelKitabı okudu
İnsanlar yatırımlarından kolay vazgeçmezler. Bu yüzden boşanmazlar, işlerini terk etmezler. Çünkü kaybedeceklerinin yerine ne geleceğine dair hayattan bir güvence isterler ama hayat da kimseye bu güvenceyi vermez.
Sayfa 37 - Ece TemelkuranKitabı okudu
Reklam
2000 yılında Göbeklitepe'nin keşfedildiği dünyaya ilan edildi. Haber büyük heyecan yarattı. Sonraki zaman içinde, Göbeklitepe'nin adı duyulmaya, bu büyük keşif tanınmaya başladı. Bölge 2005 yılında sınırları belirlenerek "Birinci dereceden SİT alanı" ilan edildi ve 100 dönümden büyük bir alan kamulaştırıldı.
Sayfa 87
"İnsanlar, Göbeklitepe'de "ibadet" için toplanıyorlardı ve sonra ibadet nedeniyle avcılık yapmaları aksayınca, zorunlu olarak kendilerini tarıma yönelttiler. İşte bu, dünyanın yeni duyduğu bir teoriydi. Bugüne kadar, tam tersi düşünülüyordu. İnsanların önce topluluklar halinde yaşamaya başladığı, sonra 'din' olgusunun geliştiği sanılıyordu. "
"Obsidiyen taşı bütün eski toplumlarda bıçak niyetine kullanılmıştı ve az bulunduğu için çok değerliydi. Ayrıca obsidiyenden yapılan oklar, dünyanın en ölümcül silahlarıydı. Obsidiyen o kadar keskindir ki cerrahlar mükemmele yakın kesikler açmak için bu bu siyah volkandan yapılmış neşterleri kullanırlar. Hatta obsidiyen dokuyu o kadar etkili bir şekilde kesermiş ki, iyileşme daha kolay olurmuş. Metal neşterlerin vücutta açtığı mikro yırtılmaların iyileşmesi daha uzun zaman alırmış."
Nemrut
"Nemrut Dağı'nın tepesindeki bir mezar vardır ve bu mezar Kommagene Kralı I. Antiochos'a aittir. Ameri Atniochos'un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, dev heykelleri ile tanınır. Mezar bir tümülüs, yani binlerce ton küçük kaya ve taşın üst üste biriktirilmesi ile oluşturulmuş, suni bir tepe. Ancak o kadar çok taş vardır ki, bu mezarın içine girmek için tek bir taş çektiğinizde, üzerinize yüzlercesi, binlercesi akar. Bu nedenledir ki mezar yaklaşık 2 bin yıldır saklı kalmıştır. Kısaca 2 bin yıldır çözülemeyen "Sır" olma özelliğini korumuştur. Nemrut'un açığa çıkmasına, bu kadar ünlü olmasına eserlerin günümüze kadar salimen gelmesinde arkeolog Theresa Goell'in (Dağın Kraliçesi) emeği çok büyüktür. "
Sayfa 323Kitabı okudu
Reklam
60 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.