Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dulat İysabekov

Dulat İysabekovBiz Savaşı Görmedik yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
5
Okunma
1
Beğeni
100
Görüntülenme

Hakkında

Doğum:
Sayram District, Kazakistan, 20 Aralık 1942

Okurlar

1 okur beğendi.
5 okur okudu.
1 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dünyada çaresiz bir çocuğun mahzunca ağlamasını ve hayal kırıklığına uğramasını, ümidi boşa çıkan bir ananın dertlenmesini ve dayanmasını görmekten ve olan biter her şeyi anlamaktan daha ağır bir şey olmasa gerektir.
Sayfa 53 - KetebeKitabı okudu
Reklam
Savaştan sağ salim dönenlerin sevinci bütün köyün sevinci olur, büyük bir şölen tertip edilirdi. Ancak bu sefer ahaliden çıt çıkmadı. Niyeti düzgün, kutlu ocak deyip sofrasında yemek yediği eve toplanan az oldu. Kıskançlık değildi bu, bu haset de değildi bu; yazgıya güceniklikti bu, kadere küskünlüktü. Herkesin omzuna birden yüklendiği düşünülegelen felaketin herkese eşit dağılmayışına, ocak seçen körlüğüne bir itirazdı.
Sayfa 54 - KetebeKitabı okudu
Çocuk olmuşsa olmuştur belki , fakat çocukluğu hiç olmamıştı.
Sayfa 221 - KetebeKitabı okudu
"Elindeyken altının bile kıymeti yoktur dedikleri budur işte. O altının değerini sen anlayamadın ne yazık ki oğlum. Senin katılığın, senin yüreksizliğindir bunun suçlusu" Ibış uzun süre sessiz kaldıktan sonra " Bana bunu öğreten sizsiniz, onun için asıl suçlu sizsiniz baba.. " dedi kesin bir tavırla. Belki de bu söz uzun zamandır aklındaydı.
Sayfa 213 - KetebeKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
280 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Eserleri pek çok dile çevrilen, filmlere uyarlanan, oyunları onlarca sahnede sergilenen çağdaş Kazak edebiyatının kuvvetli sesi, Dulat Iysabekov’un Türkçe’de ilk kez yer alan eseriyle selamlıyorum sizi Esasında bu kitabı Temmuz ayında meleğim
Elvan
Elvan
ile okumuş ancak yorumunu yazamamıştım. #nietchze ‘nin yakın zamanda okuyacağım #iyininvekötününötesinde eseri öncesi “iyiliğin ve kötülüğün doğasına dair bilgeliğiyle” hem Batı’nın hem Doğu’nun yazarı olan Iysabekov’u anmak istedim. Eser dört uzun öyküden oluşuyor. Kitaba adını veren “Biz Savaşı Görmedik”, “Akyavşan”, “Gevher” ve “Mezarcı” … Öykülerden kısaca söz etmek istiyorum. Gevher, lirik bir anlatıydı. Mezarcı, hayli felsefiydi. Akyavşan ve Biz Savaşı Görmedik hikayeleri ise duygusal anlatım, ruhsal çözümleme ve felsefi düşüncenin birleştiği povest idi. * Povest, Rusça konuşma, tehkiye, masal etmek anlamında işlenen povestvovanie sözündendir. Hikâyeden uzun, romandan kısa anlamına gelen uzun hikayeye ve efsanelere denir. Hikayelerinde dikkatimi çeken en önemli tema ise doğa ve insanı işleyişi oldu. Kim bilir, belki de bozkırda doğarak köklenen hayatında, esas olanın yaşam olduğuna inancındandır. Çeviri : #asurözdemir
Biz Savaşı Görmedik
Biz Savaşı GörmedikDulat İysabekov · Ketebe Yayınları · 20235 okunma
280 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Bahtı yüzüne gülmeyen insanların hikayeleri. İlk hikaye kitaba da ismini veren Biz Savaşı Görmedik; savaşı, geride kalanların gözünden anlatıyor. Son iki hikaye Gevher ve Mezarcı beni özellikle derinden etkiledi ama Tunguş’un (Mezarcı) yaşadıkları öyle içime oturdu ki hikayenin sonuna dek dayansam da bitince kendimi tutamadım ağladım. Eğer umuda ihtiyacınızın olduğu bir dönemdeyseniz kitabı okumayı erteleyebilirsiniz. Kitabın diline gelecek olursak ben çok sevdim. Zaten esasında kitabı hemen okuma sebebim de kullandığı dile olan merakımdan ötürüydü. “… Gök kubbenin altındaki elden el, yerden yer gezerek böyle on beş yıl boyunca … ederek geçindi.”
Biz Savaşı Görmedik
Biz Savaşı GörmedikDulat İysabekov · Ketebe Yayınları · 20235 okunma