Eckhard Roediger

Yaşam Tuzakları İçin Şema Terapi yazarı
Yazar
8.1/10
26 Kişi
204
Okunma
4
Beğeni
1.536
Görüntülenme

Eckhard Roediger Sözleri ve Alıntıları

Eckhard Roediger sözleri ve alıntılarını, Eckhard Roediger kitap alıntılarını, Eckhard Roediger en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocuklara istediklerinizi söyleyebilirsiniz ama onlar sizin yaptıklarınızı yaparlar.
Şema ~1. Alan: Ayrılma ve Reddedilme
Bu alan Çocukluktaki bağlanma ihtiyacının karşılanmaması ile ortaya çıkmıştır. İçeriğinde belirli konular vardır. 1. Duygusal Yoksunluk: Olasılıkla çocuklar diğerlerinden -orada olmalarına rağmen-duygusal olarak ihtiyaç duydukları şeyi alamadıklarında ortaya çıkar. 2. Terk Edilme ve Belirsizlik (yarı yolda bırakılmışlık hissi): Çocuk çok uzun bir süre yalnız bırakıldığı ve beklenmedik bir şekilde terk edildiği zaman ortaya çıkar. 3. Kuşkuculuk ve Kötüye Kullanılma: Bu şema, incinmiş, duygusal, fiziksel veya cinsel istismara uğramış, aşağılanmış, aldatılmış, kandırılmış, başkaları tarafından yönlendirilmiş veya istismar edilmiş olma deneyimlerinin sonucudur. Aşırı ihmal ya da her zaman kaybetme ve şansa sahip olmama duygusu bu şemaya yol açabilir. 4. Sosyal İzolasyon: Bu örüntü, genellikle dışlanma, aşağılanma ve sonrasındaki gerileme (öm. okulda) sonucunda, ilerleyen çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkar. 5. Kusurluluk ve Utanç: Kötü, istenmeyen, aşağılık ve sevilmeye değmeyen gibi bakım verenler tarafından yapılan aşağılayıcı eleştiriler karmaşık bir duyguya yol açabilir.
Reklam
Güven, kısıtlı bilgiyi kullanma tavrıdır.
Bir ilişkide söz konusu olan, değişim ve kabullenme arasında iyi bir denge sağlamaktır.
nörobiyolojik araştırmalardan da bildiğimiz gibi insanın beyin kabuğu (serebral korteks) doğduktan sonra gelişimini tamamlar. Yani bu demek oluyor ki, ünlü Ame­rikalı beyin araştırmacısı Joseph LeDoux'un da dediği gibi, çocuk­luk yaşantıları ve deneyimler doğrudan beynin yapısına işlenir.
Yaşam tuzakları hoşunuza gitse de gitmese de tekrar tekrar açı­lan çekmeceler gibidir. Bunun çok basit bir açıklaması vardır: Be­ yindeki sinir uçlarının sadece yüzde 3'ü duyu organlarına gönderim sağlar. Yüzde 97'si diğer sinir hücrelerine bağlıdır. Yani psikiyatrist ve beyin araştırmacısı Manfred Spitzer'in dediği gibi, "beyin esas olarak kendisiyle meşguldür."
Reklam
227 öğeden 241 ile 227 arasındakiler gösteriliyor.