Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Enderunlu Fazıl

Enderunlu FazılGüzel Oğlanlar Kitabı yazarı
Yazar
7.6/10
17 Kişi
28
Okunma
10
Beğeni
3.261
Görüntülenme

Enderunlu Fazıl Gönderileri

Enderunlu Fazıl kitaplarını, Enderunlu Fazıl sözleri ve alıntılarını, Enderunlu Fazıl yazarlarını, Enderunlu Fazıl yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
la olm ya sdfjfjk
Anadolu Kadınları: Bunlar, dağın tepesindeki ağaç gibi. Her şeyden önce, güzellikleri ciğer yakıcı değil. Sonra şiveleri de gönül delmiyor. Güzelliği, şivesi olmayan bir avrata akıllı kişi nasıl meyletsin? Ama birisi çıkar da o surata meylederse, kendi cinsinden olanlar arasında şüphe doğar.
Doğuda şerbete bayılır herkes. Ömer Hayyam da Muhammed'in niçin şarabı yasaklayıp, şerbeti serbest bıraktığını sorup durur.
Reklam
Yemen güzeli baskı gören bir yetim gibi. O kadar zayıf ki kemikleri sayılıyor. Bu Arabistan kavruğu sadece ekmekle beslenebilmiş bir softaya benziyor: hiçbir şey olmaz ondan.
Bir Bilgi
Fazıl Bey Filistin'de Safd'da dünyaya gelmiştir. Büyük babası Mısır ve Filistin emiri Zahir Ömer isyan etmiş, yakalanmış ve idam edilmiştir. Ailesi katledilen Fazıl'ın hayatı, Kaptan-ı derya Gazi Hasan Paşa'nın isyanı bastıran komutan nezdinde girişimde bulunması sonucu kurtulur ve Hasan Paşa güzelliğiyle dikkat çeken Fazıl'ı İstanbul'a götürür. Fazıl orada içoğlanı olarak Enderun'a verilir.
III. Selim'in öldürülmesinden duyduğu üzüntüyle ağlamakla gözlerini yitiren büyük yazar ve şair
Enderunlu Fazıl
Enderunlu Fazıl
seni de unutmadım..
70 syf.
10/10 puan verdi
Uzun zaman önce Osmanlı'da Eşcinsellik üzerine yaptığım araştırmalar sonucu karşıma çıkan bir Enderunlu Fazıl ın kitabı. Araştırmalarıma kaynak olmuştur. Fazla uzatmaya gerek yok. Enderunlu Fazıl 3. Selim zamanında yaşamış, kadınları sevmeyen, erkeklerden hoşlanan, eşcinsel olduğunu da hiçbir zaman gizlemeyen ve Osmanlı'da çok önemli türbelere getirilmiş bir devlet adamı... Bu eser kendisine aittir. Bu eserde Osmanlı da yer alan eşcinsel yaşam biçimininin anatomisi verilir. Ve her ne kadar inkar edilmeye çalışılsa dahi Osmanlı toplumunda ve hilafet makamı olan İstanbul'da olmak üzere Osmanlı Döneminin birçok önemli şehrinde, kazasında yaşanan eşcinsellik anlatılır. Kitap da Enderunlu Fazıl, birlikte olduğu eşcinsel erkekleri tafsil eder, açıklar... Kitap yakın zamana kadar Türkiye'de yasaklanmıştır...! Osmanlı'da Eşcinsellik üzerine araştırma yapmak isteyen tüm okuyucuların bulabileceği en iyi kaynaklardan biridir....
Güzel Oğlanlar Kitabı
Güzel Oğlanlar KitabıEnderunlu Fazıl · Sel Yayıncılık · 200924 okunma
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
Enderunlu Fazıl'ın iki kitabı vardır. Bu arada kendisi Osmanlının yükselme devrinde yaşamış Enderunda yetiştiği için lakabını buradan alır. Enderunda yetişmesine rağmen eşcinseldir. Güzel Oğlanlar Kitabı kitabında bunu rahatlıkla anlarsınız. Bu kitaba gelincede erkekler için yazdığı kitabı anımsaıtıyor, yine burada da kadınlar hakkında beyitler şiirler sıralar ve Osmanlıda yaşamış olan farklı milletten kadınları kendince bir sınıflamaya koyarak bu yazılarında onların özelliklerini sıralar. Kitabın sadeleşmiş halini bulmak zor, eski türkçe ile yazılanlar olduğu için de dili biraz ağırdır.
Zenanname
ZenannameEnderunlu Fazıl · Alt-Üst Yayınları · 20064 okunma
200 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Zenanname
Zennânnâme; Enderunlu Fazıl'ın güzel kadınları anlatan mesnevisi Reis-ül küttap Ratip Efendi sunulmuştur. ilk baskısı 1838 (19. yy) Mustafa Reşit Paşa tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla toplatıldı. Aruzun feilatün feilatün failin kalıbıyla ve 557 beyit halinde yazılan Zenânnâme her bir ülke veya milletin güzelleri, din terbiye konuşma gelenek vücut yapısı vesaire yönlerinden ele alınarak müstehcen söyleyişlerle incelenir ve kıyafetname içerikli beyitlere de sık sık rastlanır. Nitekim eser yazılı mizah edebiyatımızın da sayılı örneklerindendir.
Zenanname
ZenannameEnderunlu Fazıl · Alt-Üst Yayınları · 20064 okunma
70 syf.
4/10 puan verdi
Hubannâme
Enderunlu Fazıl 1759-1810 yılları arasında yaşamış devlet adamı. Cinsel hazzı kadınlarla olmaktan almadığını şu dizelerle duyurur; "Şairiz, şeyn verir şanımıza Giremez fahişe divanımıza" 19. yüzyılda yazılan Zennânnâme; Enderunlu Fazıl'ın güzel kadınları anlatan mesnevisi Reis-ül küttap Ratip Efendi sunulmuştur. ilk baskısı 1838 (19. yy) Mustafa Reşit Paşa tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla toplatıldı. Aruzun feilatün feilatün failin kalıbıyla ve 557 beyit halinde yazılan Zenânnâme her bir ülke veya milletin güzelleri, din terbiye konuşma gelenek vücut yapısı vesaire yönlerinden ele alınarak müstehcen söyleyişlerle incelenir ve kıyafetname içerikli beyitlere de sık sık rastlanır. Nitekim eser yazılı mizah edebiyatımızın da sayılı örneklerindendir.
Güzel Oğlanlar Kitabı
Güzel Oğlanlar KitabıEnderunlu Fazıl · Sel Yayıncılık · 200924 okunma
34 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.