Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ensar Çetin

Ensar ÇetinGündelik Hayat Sosyolojisi yazarı
Yazar
7.7/10
12 Kişi
39
Okunma
5
Beğeni
1.713
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yardımcı Doçent Doktor, Yazar
Doğum:
1975

Okurlar

5 okur beğendi.
39 okur okudu.
4 okur okuyor.
16 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Suyun suya benzemesinden daha çok geçmiş geleceğe ve hale benzer. İbn-i Haldun
şehir insanı mağrur ama korkaktır, açgözlü ama tembeldir, müsriftir ama başkalarının sırtından geçinmek ister. devletin kendisini korumasını ister ve bekler ama kendisi devleti koruyacak bir halde değildir.
Reklam
kanunlar basiret sahibi kişiler tarafından konulursa ortaya akla dayanan bir temele oturan bir siyasi rejim çıkar. eğer kanunların bir şerait sahibi aracılığı ile tanrı tarafından konulurlarsa ortaya dini bir temele dayalı siyasi bir rejim çıkar. akla dayanan siyasi rejimler de iki türlüdür bunlardan birincisi halkın yani yönetilenlerin menfaatlerini ön plana alır. ikincisi ise hükümdarın menfaatlerini ön plana alır.
halkın zenginliği devletten devletin zenginliği halktan gelir ve bunlar birbirlerini karşılıklı ve olumlu olarak etkileyerek devletin ve şehir uygarlığının en üst noktasına varılır devletin çöküşü aşamasında ise bu ilişki olumsuza dönüşür ve ekonomik faaliyetlerin bozulması devletin çözülmesinin devletin çözülmeye başlaması da ekonomik hayatın bozulmasının en önemli nedeni olur.
“Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değer bir hayat değildir “ der, Sokrates. ... Rutinleşmiş hayat insanı öldürür.
Sayfa 17 - Rağbet YayınlarıKitabı okuyacak
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
64 günde okudu
Kendi tarihimizi unutarak sosyolojinin batılı bilim olduğuna inandık sözü ile başlayan kitap bize umran biliminin kurucusu olan İbn-i Haldunu anlatmaktadır. Sosyolojinin (umran biliminin) kurucusu olan ama doğu toplumlari olarak sahip çıkamadığımiz İbn i Haldun... Comte i durkheim i montesqou machivelliyi herkes bilebilir fakat İbn i Haldunu herkes kolay kolay bilmez çünkü bizim toplumumuzun bilim insanıdır batı tarafından lanse edilmemiştir. bu kitap İbn i Haldun un mukaddimede geçen sözleriyle birebir örtüsup atıfta bulunmayan batı sosyologlarina atıfta bulunmuştur. Yeni bir bakış açısı kattı bana. çünkü batının klasikleşmiş eserleri dışında kendi tarihimizi pek az okuruz fakat bu kitaptan sonra bunun önemini kavradim. mukaddime okuyup karşılaştırma yapmayan bir insanın kesinlikle okuyup farkına varması gereken bir eser. Herkese iyi okumalar dilerim.
Sosyolojinin Mukaddimesi - Mukaddime’de Sosyoloji
Sosyolojinin Mukaddimesi - Mukaddime’de SosyolojiEnsar Çetin · Nobel Akademik Yayıncılık · 20215 okunma
262 syf.
6/10 puan verdi
·
37 günde okudu
Kitap 3 bolum ve ek olarak makalelerden olusuyor. Ilk iki bolum teori ve kuramlar; 3. bolum modernlesme, medya, serbest zamanla ilgili. Benim icin kitap 2.bolumden sonra akicilasmaya basladi. Turkiyede modernlesme sureci, osmanlida modernlesme vs gayet ilgi cekici. Sosyal medyanin, avm lerin, tuketim kulturunun ustumuzde kurdugumu tahakkume deginilmis. Serbest zamanin tarih boyunca hangi anlamlara geldigi; neden toplumlar arasinda farkli anlasildigi dile getirilmis. Kapitalizm elestirisi ve Baudrillardi gormek beni mutlu etti. Genel olarak zorlayacak bir kitap degil. Bauman’in Sosyolojik Dusunmek kitabina gecmeden once bir basamak olarak gordugum icin okumustum, bazi yerlerde tekrara dusse de tavsiye ederim.
Gündelik Hayat Sosyolojisi
Gündelik Hayat SosyolojisiEnsar Çetin · Rağbet Yayınları · 201323 okunma
262 syf.
9/10 puan verdi
Kendi hocamın çok sevdiğim kitabı. Dili o kadar akıcı ki okurken zaman ve sayfalar su gibi akıyor. İster ders için isterseniz de sırf ilgi duyduğunuz için, amaç ne olursa olsun okunması gereken içi bilgi dolu bir eser.
Gündelik Hayat Sosyolojisi
Gündelik Hayat SosyolojisiEnsar Çetin · Rağbet Yayınları · 201323 okunma